Połączenie miodu i wartościowego owocu jest czymś pożądanym w diecie. Takie połączenie do bomba witaminowa, minerałowa i przeciwutleniaczowa. Czy można chcieć czegoś więcej? Tak, lepszego spalania tkanki tłuszczowej, które to połączenie gwarantuje.
Grejpfrut zawiera witaminę A,B,C,D i E. Oprócz tego znajdziemy w nim wapń, magnez, cynk, miedź, żelazo i fosfor. Dodając do tego miód uzyskujemy dużą ilość substancji antybakteryjnych i przeciwutleniaczy.
Przygotowanie:
Skrój grejpfruta na małe kawałki, dodaj jedną łyżkę miodu i użyj blendera. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż powstanie duża ilość soku. Taka mieszanka zawiera pektyny zmniejszające poziom cholesterolu i trójglicerydów. Dodatkowo obniża to poziom cukru we krwi i normalizuje metabolizm. Taki sok jest również bogaty w licypene – związek usuwający toksyny i wolne rodniki.
Taki napój pijemy do każdego posiłku.
Źródło: KiF