Sklad:
Orzechy wloskie 10 g
Orzechy ziemne 40 g
Bialko 180 g
Siemie lniane 20 g
Platki owsiane blyskawiczne 90 g
Miod lipowy 20 g
Kakao 10 g
Migdaly 30 g
Pestki dyni 10 g
Pestki slonecznika 10 g
Przygotowanie:
Orzeszki, siemie lniane, pestki zemlec, rozetrzec na konsystencje masla mozna zamiast tego maslo orzechowe dac 70gr ale bez dod. oleju i soli.
Bialko,owsiane, kakao i pokrojone migdaly wymieszac. Dodac mase orzechowa, miod i podczas mieszania wody od 50 do 150ml. Mieszac najlepiej dlonia, wode dodawac tak aby masa była gesta.
pozniej do worka, przydusic by wyszedl placek potem do zamrazarki na godzinke.
Po wyjeciu kroic i jesc.
Wychodzi okolo 420-430 gr z placka
W 100gr :
Bialko - 43,25
Wegle - 26,47
Tluszcze - 18,21
Kalorie 448,71
Użytkownik Magdalena83 edytował ten post Ponad rok temu