Witam serdecznie, mam 21 lat i od kilku miesięcy regularnie chodzę na siłownię i trzymam dietę . Zauważyłam bardzo dużą poprawę swojej sylwetki i przyrost tkanki mięśniowej. Biorę kreatynę i BCAA . Niestety mam problem z udami i pośladkami , wykonuję dużo ćwiczeń na te partie ciała jednak cellulit nie znika a mięśnie nóg są niewidoczne . Proszę o poradę bo zaczynam mieć kompleksy przez co moja motywacja bardzo spada . Z góry dziękuję i pozdrawiam .
Problematyczny cellulit !!!!
Napisano Ponad rok temu
kwestia jak wyglada ta dieta?
by spalić tkanke tłuszczowa z ud potrzebna dieta redukcyjna czyli dieta z ujemnym bilansem kalorycznym
chociaz lepiej by jakieś panie sie wypowiedzą w tym temacie
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Celluli to w 50% to co jemy a w 50% genetyka organizmu. Można być szczupłą i mieć cellulit. Jednak w większości przypadków zmiana diety, zredukowanie nadmiaru tkanki tłuszczowej, i uprawianie sportów wytrzymałościowo-siłowych znacznie redukuje lub zwalcza cellulit u kobiet.
Kwestia preparatów wpływającyh na stan i napięcie skóry pomijam bo większość to i tak placebo. Popatrz na fitnesski. Żadna nie ma cellulitu bo ich ciała są smukłe lekko umięśnione a skura jest łądnie napięta i w mairę cienka ( bez sporej dawki tłuszczu podskurnego)
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Trenuję trzy, cztery razy w tygodniu i są to treningi wytrzymałościowo -siłowe . Moja dieta nie przekracza mojego bilansu kalorycznego , nie smażę, zamiast śmietany używam jogurtu naturalnego 0%. Rano jem mleko z płatkami , następnie bułka bądź chleb razowy , na obiad ryż brązowy z piersią z kurczaka gotowaną bądź na parze, i na kolację omlet z jajek i płatków owsianych z dodatkiem żurawiny i naturalnym kakao. Między posiłkami czasem jem owoce . Piję około 1,5 litra wody dziennie . W dni treningowe biorę BCAA i kreatynę . Zastanawiam się czy dodatkowe ćwiczenia , bieganie czy chodzenie na basen coś dadzą ? A co to kwestii genetyki to się zgadzam , ponieważ u mnie w rodzinie każda kobieta ma cellulit .
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałam dodać że ważę 47 kg i mój wzrost 156.
Napisano Ponad rok temu
Być może problem leży w genetyce...
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Miałam podobny przypadek. Zgadzam sie z odpowiedziami które są. Zależy jaką masz dietę. Musi to być dieta redukcyjna czyli dieta z ujemnym bilansem kalorycznym. Ćwiczenia plus basen po którym są super efekty. I ja dodatkowo smarowałam uda i pośladki kremem antycellulitowym. Nie chciałam brać tabletek ale krem dlaczego nie. Używałam dokładnie tego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] . Możesz poczytać jak działa.