Dzień dobry chciałbym zapytać o kolejność treningów a dokładniej jakie partie mięśni w ciągu 7 dni lub więcej, co robić pierwsze np. klatka poniedziałek potem biceps triceps wtorek i kiedy odpocząć oczywiście. Moja Waga 85kg wzrost 184cm wiek 27lat ćwiczę ok 10 lat z przerwami a bez przerwy teraz z rok.I kiedy biegać bo biegam po siłowni ok 4km czy to dobrze. Godziny mi pasują po 17:00 w weekendy obojętnie.I ile czasu na siłowni spędzić. O serie, powtórzenia i przerwy treningowe nie pytam bo to zależy na co masę, rzeźbę, siłę. z góry Dziękuje.
Partię mięśni
Napisano Ponad rok temu
Partie mięśni najlepiej robić w poniedziałek parki i klata środa biceps i triceps piątek plecy i sobota nogi, gdy sie pytałem specjalisty on powiedział mi tak jak napisałem, ponieważ te mięśnie sie rozgrzewają przy danych ćwiczeniach, A bieganie po siłowni jest PLUSEM bo ci sie wyrabia nobra kondycja, a MINUSEM, ponieważ spada ci masa
Napisano Ponad rok temu
Staż masz 10 letni i nie wiesz jak partię rozłożyć? To sprawa indywidualna, tak sobie rozplanowujemy tydzień treningowy jak nam pasuje. Ważne jest, aby partię nie kolidowały ze sobą i miały odpowiedni czas na regenerację.
Bieganie po treningu nie jest dobrą opcją. Biegając nie spalasz tkanki tłuszczowej tylko bardziej tkankę mięśniową, bo glikogen jest całkowicie wytrącony, a tętno przy bieganiu o wiele za duże.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Partie mięśni najlepiej robić w poniedziałek parki i klata środa biceps i triceps piątek plecy i sobota nogi, gdy sie pytałem specjalisty on powiedział mi tak jak napisałem, ponieważ te mięśnie sie rozgrzewają przy danych ćwiczeniach, A bieganie po siłowni jest PLUSEM bo ci sie wyrabia nobra kondycja, a MINUSEM, ponieważ spada ci masa
Ok dzięki ale kondycja też musi być.
Napisano Ponad rok temu
Staż masz 10 letni i nie wiesz jak partię rozłożyć? To sprawa indywidualna, tak sobie rozplanowujemy tydzień treningowy jak nam pasuje. Ważne jest, aby partię nie kolidowały ze sobą i miały odpowiedni czas na regenerację.
Bieganie po treningu nie jest dobrą opcją. Biegając nie spalasz tkanki tłuszczowej tylko bardziej tkankę mięśniową, bo glikogen jest całkowicie wytrącony, a tętno przy bieganiu o wiele za duże.
Wiem że, to sprawa indywidualna ale nikogo nigdy się nie radziłem zawsze sam sobie układałem treningi plany itd. ale miałem z 2 lata przerwy troszke zapomniałem. Wiedze czerpałem z czasopism i netu. zgadzam się regeneracja jest ważna dzięki
Napisano Ponad rok temu
wychowąłem sie na czasopismach - muscle- ta widza wystarczyła mi na tyle ze na kursie nie nauczyłem sie nic nowego -takze ja szanuje wiedze z czasopism- oczywiscie teraz co druga kartka to reklama i wiedzy w nich nieiwiele ale dawniej były czasopisma gdzie wiedze mozna było zdobyć
system 2-1-2-2 czyli
pn - klatka biceps
wt- nogi
sr -wolne
czw -barki triceps
pt- plecy
sb- nd wolne
na duze grupy miesniowe rób po 4 cwiczenia w 3 seriach po 12-6 powtrz --- klatka plecy nogi barki
na małe biceps i triceps 3 cwiczenia ---
na kazda grupe wybieraj po 2 cwiczenia wielostawowe i jedno badz dwa izolujace -
przykład
klatka -
wyciskanie na ławce prostej
wyciskanie na ławce skosnej to sa wielostawowe
rozpietki na ławce oraz krzyzowanie linek wyciagu to sa izolujace
biceps
uginanie przedramion ze sztanga
uginanie młotkowe to sa wielostawowe 2
uginanie na modlitewniku to jest izolujace
według schematu postepuj - postaw na prostote na poczatku nie trzeba wiele by rosło- jak bedzie stagnacja pomyslimy nad kombinacjami
Ten plan mi się podoba myśle że od jutra go zacznę wiem jakie ćwiczenia są izolujące i wielostawowe.właśnie o to mi chodziło Super. Ja też muscle i KiF. Dzięki