Tak jak w temacie. Po treningu najlepiej dostarczyć kreatynę z węglowodanami prostymi czy może z białkiem? A może z tym i z tym?
Z czym się szybciej przetransportuje?
Wiadomo, że ile użytkowników to tyle opinii jednak jestem ciekaw waszej na ten temat
"Kreatyna z węglowodanami czy z białkiem?"
Napisano Ponad rok temu
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Też jestem tego samego zdania
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Ja za to słyszałem wiele opinii że z białkiem wchłanialność kreatyny jest nieco lepsza.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A aj bym łączył węgle z białkiem i do tego kreatyna A prawda jest taka że jak ma działać to i tak będzie,nie zależnie z czym połączysz.
Napisano Ponad rok temu
Insulina, insulina, insulina!!!
Jeżeli zwiększymy jej poziom po treningu siłowym nasze mięśnie chłoną wszystko jak gąbka! A jak najlepiej zwiększyć jej wyrzut? Poprzez dostarczenie dużych ilości węglowodanów o szybkim czasie wchłaniania ale też i takich które wchłaniać się będą dłużej aby podtrzymać efekt czyli najlepszym mixem będzie carbo plus vitargo 1:1. Ale szybko strawne formy białka też podnoszą poziom insuliny, więc jeśli dodamy 25-30 g odżywki białkowej do tego miksu węglowodanów to jeszcze spotęguje efekt. Oczywiście najlepsze będą hydrolizaty,izolaty, lub duża dawka aminokwasów całodziennych lub nawet bcaa. Oczywiście z odżywka białkową nie przesadzajmy żeby nie wydłużać czasu trawienia przez zbyt dużą ilość
Woda, woda, woda!!!
Mamy już insulinę, ale ważnym transporterem jest też woda! A żeby woda prawidłowo się wchłaniała z naszą kreatyną jest potrzebne też odpowiednie stężenie elektrolitów oraz całego naszego roztworu zawierającego węglowodany, białko i kreatynę. Większość carbo i vitargo ma już odpowiedni skład elektrolitów więc o to nie musimy się martwić, natomiast interesuje nas odpowiednia ilość wody. Najlepiej na 100g roztworu z wodą nie przekraczać 15g składników odżywczych bo to już może konkretnie pogorszyć czas wchłaniania. Czyli mniej więcej na 600g roztworu z wodą wygląda to tak: 28g białka+ 57g ww + 5g kreatyna+ 510 ml wody.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
3 następnych tematów
-
"na rzeźbę dużo powtórzeń" często słyszana teza :)
- Ponad rok temu
-
"Trening aerobowy po treningi mięśni nóg zmniejsza przyrosty mięśni nóg"
Grammatikk - Ponad rok temu
-
Mity treningowe, czyli co przenosi się pocztą pantoflową
- Ponad rok temu