Reagować lub nie? znieczulica społeczenstwa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panuje nawet gorsza ludzie sie boją że zainterweniują a potem za rogiem ktos ich napadnie. Inna sprawa że panuje pogląd że jak mi sie źle nie dzieje to co mnie 2 obchodzi....
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
drugą sprawą jest prawo, bo czas em gdy staniesz w kogoś obronie możesz czasem dostać jakieś zarzuty i gdzie tu logika w naszym państwie?
ja niedawno miałem problem za przekroczenie obrony koniecznej gdzie facet agresywnie próbować dobierać się do mojej znajomej , ale ostatecznie skończyło sie na przesłuchaniach i umożyli sprawe z powodu braku świadków bo znajoma zeznawała na mają korzyść
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Taki kraj, powstrzymaj bandytę to ciebie potraktuja jak bandytę.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje postawy
Niestety w dzisiejszych czasach każdy jest sobie wilkiem i aż szkoda na to patrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego lepiej być wielkim chłopem niż małym czopem. Zawsze to frajer nie podskoczy a i większa szansa że wystraszysz kogoś chcąc innemu pomóc.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem problem jest w tym, że ludzie się boją. Wiecie, teraz takie sytuacje na mieście że nie boją się popchnąć rowerzysty pod autobus czy dać komuś kilka ciosów nożem w środku dnia. Ludzie nie reagują, bo boją się o własne życie i zdrowie. Smutna prawda.
Napisano Ponad rok temu
Straszne to jest, ale ludzie rzeczywiście nie reagują. Były przypadki, żę ktoś w czyjeś obronie stanął i dostał kosę między żebra. cieszę sie że ty zareagowałes. Jak by tam był mój syn n amiejscu tych dzieciaków, to bym była Ci bardzo wdzieczna...
Napisano Ponad rok temu
Dlatego ćwiczę i na wszelki wypadek mam w torbie teleskopa,jestem oazą spokoju,ale jak widzę taką sytuację to husaria,plomba i spierdalam by nie siedzieć za okaleczenie ![]()
Napisano Ponad rok temu
Taki już mam harakter .
Napisano Ponad rok temu
ziomek interweniował kiedyś jak koleś laske prał na ulicy dobrze mu narypał na zeznaniach okazało się że laska to żona swojego oprawcy i zeznali zgodnie że ziomek ich napadł chciał okraść i wpieprzył hahahah
Napisano Ponad rok temu
Kobieta w potrzebie = musisz pomóc
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Ja staram się nie interweniować w sprzeczki damsko-męskie,no chyba że już grubo typ przegina.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Heh jakby u mnie w sprzeczce męsko damskiej doszło do rękoczynu to Michał musiał byś mnie odciągać bo farba by się lała, ale z gościa ![]()
Nie znoszę damskich bokserów i te panienki głupie, że za takimi biegają...

Napisano Ponad rok temu
również nie znosze damskich bokserów ogólnie staram się nie wtrącać w jakieś spinki bo i w sumie ktoś może nawet słusznie obrywać o tyle koło bitej laski nie przejdę obojętnie tak samo wkurza mnie nabijanie się z dziadków i pare innych rzeczy których ot tak sobie zostawić nie mogę