Reagować lub nie? znieczulica społeczenstwa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panuje nawet gorsza ludzie sie boją że zainterweniują a potem za rogiem ktos ich napadnie. Inna sprawa że panuje pogląd że jak mi sie źle nie dzieje to co mnie 2 obchodzi....
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
drugą sprawą jest prawo, bo czas em gdy staniesz w kogoś obronie możesz czasem dostać jakieś zarzuty i gdzie tu logika w naszym państwie?
ja niedawno miałem problem za przekroczenie obrony koniecznej gdzie facet agresywnie próbować dobierać się do mojej znajomej , ale ostatecznie skończyło sie na przesłuchaniach i umożyli sprawe z powodu braku świadków bo znajoma zeznawała na mają korzyść
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Taki kraj, powstrzymaj bandytę to ciebie potraktuja jak bandytę.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje postawy Niestety w dzisiejszych czasach każdy jest sobie wilkiem i aż szkoda na to patrzeć.
Napisano Ponad rok temu
Dlatego lepiej być wielkim chłopem niż małym czopem. Zawsze to frajer nie podskoczy a i większa szansa że wystraszysz kogoś chcąc innemu pomóc.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem problem jest w tym, że ludzie się boją. Wiecie, teraz takie sytuacje na mieście że nie boją się popchnąć rowerzysty pod autobus czy dać komuś kilka ciosów nożem w środku dnia. Ludzie nie reagują, bo boją się o własne życie i zdrowie. Smutna prawda.
Napisano Ponad rok temu
Straszne to jest, ale ludzie rzeczywiście nie reagują. Były przypadki, żę ktoś w czyjeś obronie stanął i dostał kosę między żebra. cieszę sie że ty zareagowałes. Jak by tam był mój syn n amiejscu tych dzieciaków, to bym była Ci bardzo wdzieczna...
Napisano Ponad rok temu
Dlatego ćwiczę i na wszelki wypadek mam w torbie teleskopa,jestem oazą spokoju,ale jak widzę taką sytuację to husaria,plomba i spierdalam by nie siedzieć za okaleczenie
Napisano Ponad rok temu
Taki już mam harakter .
Napisano Ponad rok temu
ziomek interweniował kiedyś jak koleś laske prał na ulicy dobrze mu narypał na zeznaniach okazało się że laska to żona swojego oprawcy i zeznali zgodnie że ziomek ich napadł chciał okraść i wpieprzył hahahah
Napisano Ponad rok temu
Kobieta w potrzebie = musisz pomóc
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Ja staram się nie interweniować w sprzeczki damsko-męskie,no chyba że już grubo typ przegina.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Heh jakby u mnie w sprzeczce męsko damskiej doszło do rękoczynu to Michał musiał byś mnie odciągać bo farba by się lała, ale z gościa
Nie znoszę damskich bokserów i te panienki głupie, że za takimi biegają...
Napisano Ponad rok temu
również nie znosze damskich bokserów ogólnie staram się nie wtrącać w jakieś spinki bo i w sumie ktoś może nawet słusznie obrywać o tyle koło bitej laski nie przejdę obojętnie tak samo wkurza mnie nabijanie się z dziadków i pare innych rzeczy których ot tak sobie zostawić nie mogę