Strefa początkującego wojownika..
Napisano Ponad rok temu
Po treningu robi mi sie uczulenie. Nabardziej na udach i twarzy..Jaki zel/krem polecacie by sie tego pozbyc ?(krosty, zaczerwienienia)..
Trenuje 2 tygodnie bjj i juz niestety mi sie robia siniaki na uszach, oraz same uszy bola. co polecacie kupic akies rady/wskazowki?
Bylbym wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
ostra sekcja:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem wbrew pozorom nie jest to idealne rozwiązanie (chociaż ma swoja duże plusy). Jeśli trenujesz z zawodowcami i zawodnikami startującymi do mistrzostwa, to zakładam, że nie pozwalają Tobie na założenie żadnych technik kończących poprzez skuteczną obronę. Przez to też sam nie masz okazji ich wypróbowania, sprawdzenia jak Tobie wychodzą, dopracowania własnej taktyki walki. Optymalnie jest na zmianę ćwiczyć z lepszymi od siebie i z osobami prezentującymi podobny poziom jak Ty. Jedynie kulanie się z osobami słabszymi nie przynosi Tobie żadnych większych korzyści (bo w tym momencie jesteś jakby nauczycielem, a początkujący uczniem i to on z tego więcej wynosi).Tak, niezle mnie cisna Trenuje z zawodowcami i zawodnikami, startującymi na mistrzowstwa. Nie oszczędzają mnie. Ale to chyba dobrze?
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że korzyści moga być tak samo duże. Jest to idealna okazja do poćwiczenia luzu (bo wiesz, że w razie czego i tak najprawdopodobniej uciekniesz z niedogodnej sytuacji), timingu, a także nowych technik, których jeszcze nie masz dobrze opanowanych. Ja lubiłem kulać się w każdej możliwej konfiguracji.Jedynie kulanie się z osobami słabszymi nie przynosi Tobie żadnych większych korzyści (bo w tym momencie jesteś jakby nauczycielem, a początkujący uczniem i to on z tego więcej wynosi).
Napisano Ponad rok temu
Kulasz się z bardziej początkującymi- ćwiczysz swoje ataki, sweepy, KONTRY i składanie ataków w kombinacje.
Kulasz się z ludźmi na swoim poziomie zaawansowania- przede wszystkim ćwiczysz głowę, wolę walki, wygrywania w sytuacji wyrównanych szans.
Idealna jest kombinacja wszystkich 3 konfiguracji.
A tak w ogóle to nie zastanaiwaj się tyle nad tym tylko trenuj, trenuj, trenuj.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Uraz klatki piersiowej II
- Ponad rok temu
-
Problemy ze stawami
- Ponad rok temu
-
Robienie wagi