Gaz obronny-mity a rzeczywistość (opracowania, filmy) 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tutaj masz link do tego regulaminu http://www.fabrykasily.pl/rules.php . Względnie kopania to jest to z oskarżenia prywatnego jeżeli do dni 7 powyżej jest to ścigane z urzędu. Ja wychodzę z założenia że minimalna pojemność gazu powinna wynosić 50 ml która to wystarczy na max. 2 osoby. Optymalną pojemnością jest 75- 90 ml ale jak mówisz do garnituru to lepiej zaopatrz się w kilka pojemników, lub dokonaj zakupu sabre a oto link [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] W prawdzie producent podaje że to stream ale sądząc po dyszy powinien mieć dosyć szeroki strumień, a dodatkowym atutem jest to że ma zabezpieczenie flip tom a nie twist on lock.Podstawowe zasady(zmiany z dnia 2012-03-06) Informacje o podstawowych zasadach panujących na Vortalu Budo pkt :
6. Nadmierne kaleczenie języka polskiego jak również nadużywanie błedów ortograficznych będzie karane ostrzeżeniami
Napisano Ponad rok temu
Ps. Nie ciągnijcie tematów które już były tu omawiane .
Napisano Ponad rok temu
Kolego prawo to niektórzy znają aż za dobrze, ale ty widać że panujących tutaj zasad to nie znasz ani trochę, względnie interpunkcji
a tutaj masz link do tego regulaminu http://www.fabrykasily.pl/rules.php . Względnie kopania to jest to z oskarżenia prywatnego jeżeli do dni 7 powyżej jest to ścigane z urzędu. Ja wychodzę z założenia że minimalna pojemność gazu powinna wynosić 50 ml która to wystarczy na max. 2 osoby. Optymalną pojemnością jest 75- 90 ml ale jak mówisz do garnituru to lepiej zaopatrz się w kilka pojemników, lub dokonaj zakupu sabre a oto link [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] W prawdzie producent podaje że to stream ale sądząc po dyszy powinien mieć dosyć szeroki strumień, a dodatkowym atutem jest to że ma zabezpieczenie flip tom a nie twist on lock.Podstawowe zasady(zmiany z dnia 2012-03-06) Informacje o podstawowych zasadach panujących na Vortalu Budo pkt :
6. Nadmierne kaleczenie języka polskiego jak również nadużywanie błedów ortograficznych będzie karane ostrzeżeniami
Jedynie zadziwił mnie BodyGuard tej pojemności, z którego leciał ciągły strumień przez ok 6 sekund. Jednak strumień jak ze strzykawki (podobnie jak Crossfire). Widocznie inna dysza.
Napisano Ponad rok temu
Mówiąc krótko dupa same crossfire, stream sabre i foam (tej taniej na bazie oleju z twist-lock brak). Zadnych nowości nie uświadczyłem ( no chyba że ten wasabi sabre :roll: ). Z tego rozczarowania kupiłem sobie pianke 2.2 oz.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie byłem dziś w Kalibrze w Wawie, bo ktos coś mówił że dostawa ma być.
Mówiąc krótko dupa same crossfire, stream sabre i foam (tej taniej na bazie oleju z twist-lock brak). Zadnych nowości nie uświadczyłem ( no chyba że ten wasabi sabre :roll: ). Z tego rozczarowania kupiłem sobie pianke 2.2 oz.
Pozdrawiam
Dostałem zapewnienie, że ma być w BOKu. Pod koniec września. Rzekomo jest ,,w drodze" z USA. Jednak zrobiłem tam zakupy i w Inter-Arku, jestem bardzo zadowolony. W Kalibrze kupiłem Crossfire MK4 Stream i MK3 GEL oraz piankę PFHM-80 (tą z twistem) oraz kaburę na gaz, w Inter-Arku Puissance 90 oraz ARM IV a żelu, wszystko ok tylko ARM IV mimo nienaruszonej głowicy miał drobiny gazu na dyszy, po dotknięciu językiem czuć wyraźne pieczenie i ból. Sabre Mix OC&CS i UDAP zapakowany w blistry, widać że oryginał. Ogólnie polecam.
Napisano Ponad rok temu
ARM IV mimo nienaruszonej głowicy miał drobiny gazu na dyszy
Pewnie zaczęli testować przed sprzedażą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzidki z Interu stawiają na jakość ! kupiłem Arm II CS oczywiście test ciut w górę i pod chmurę
Widzę, że tak ufasz w jakość ich produktów, że je testujesz czy w ogóle działają.
To trochę tak jak byś kupił nowy samochód i walną nim w mur, żeby sprawdzić czy aby poduszki na pewno zadziałają w razie wypadku
Napisano Ponad rok temu
jeżeli chodzi o opinie śmiało piszcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogółem jak dla mnie lipa totalna, sposób miotania nieokreślony bo to ani strumień ani mgła, ogólnie jak na średniej wielkości pojemnik powinno starczyć na więcej.
Ale nie ma co oczekiwać cudów po wyrobie, który został zrobiony pod zamówienie PP, w którym najważniejszym kryterium będzie CENA. A to, że miotacz może narobić więcej szkód niż pożytku to nic. Ważne, że w razie napaści na listonosza rzecznik będzie mógł powiedzieć, że Poczta zaopatrzyła swoich pracowników w atestowane miotacze gazu
Ps. Chmura po tym, jak z tego czegoś wyleciał pseudostrumień wygląda ewidentnie na substancję pędną. I nie będę oszukiwał, ale jest to najgorszy gaz jaki widziałem w użyciu testowym.
'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sprawdzony gaz pieprzowy
- Ponad rok temu
-
Najlepszy gaz do obrony
- Ponad rok temu
-
Gaz a okulary
- Ponad rok temu
-
Paraliator, gaz czy może jeszcze coś innego?
- Ponad rok temu
-
Gaz firemaster
- Ponad rok temu
-
Czy gaz używany przez policje zawiera alkochol ?
- Ponad rok temu
-
ABC gazów pieprzowych
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy KO.
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz na kemping?
- Ponad rok temu
-
Pistolety Gazowe..