WYRZUCENIE Z KLUBU!
Napisano Ponad rok temu
Jest klub. Kieruje nim sensei (3 dan), który jest szefem ochrony i pracuje u niego kilka osób z treningów w tym drugi sensei (2 dan). Dwa lata temu przyszła na trening do 3 dana dziewczyna, dużo trenuje, jakieś zawody ma na koncie itd. Tyle, że ona lubi wszelkie 'nowości', ciągle szuka, a to boks czasami itd., 3 danowi to nie pasuje. Kiedy była na obozie w wakacje, 3 dan powiedział na treningu do ludzi, że kiedy ona wróci będzie się starał 'wypieprzyć' (dosłownie) ją z klubu. Wróciła, zaczęła chodzić do nowej szkoły i ma lekcje na popołudnie i bardziej pasują jej dni treningowe u 2 dana niż u dotychczasowego. Dowiedziała się oprócz tego co 3 dan powiedział o niej gdy była na obozie i postanowiła mu powiedzieć na treningu, że zmienia grupę. Sensei zapytał ją o powody - powiedziała, że szkoła, czas, poza tym że wie że tak na nią powiedział. Na treningu tym pochodził po salce, reszta sparowała, w końcu podchodzi do niej i mówi "Nie trenujesz już". Ona za dwa dni poszła na trening do 2 dana, którego nie było bo pojechał do pracy (pilne wezwanie), ćwiczą, wpada 3 dan i afera przy wszystkich do niej "Ja ci powiedziałem, że koniec z twoim karate, bo mnie obraziłaś, gówniaro, masz to wszystko odszczekać co powiedziałaś, koniec treningow...". Poszły bluzgi, dziewczyna się broniła, ale nic z tego. Zadzwoniła do 2 dana, powiedziała o sytuacji, dowiedziała się, że 2 wie, że 3 zabronił jej trenować, właściwie bezpodstawnie i nie może nic zrobić bo dostaje mi się za to i w pracy.
W związku z tym pytanie - czy można zabronić treningów siedemnastolatce, która nie ma konfliktów z prawem, regularnie płaci za treningi, nic złego nie robi To chora sytuacja. Czy można bezpodstawnie kogoś dosłownie wypierdolić z klubu Powiedziała rodzicom o całej sprawie, ma być rozmowa.
Napisano Ponad rok temu
Bo chyba ma jakies niespelnione ambicje, i powinien sie leczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ludzie mają nieraz zdrowego pierdolca!A może to kompleksy?Facio (3dan) ma jakiś tam monopol i mu od....o.Chore.
I nie wiem czy jest sens dla tej panienki dalej ćwiczyć u tego gościa z 3danem?Nawet jeżeli "wygra" sprawę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do tego jeszcze inni wymyślają zawody za pieniądze czy to aby nie koniec drogi budo karate
Napisano Ponad rok temu
Co do zawodów to masz rację , nie powinno się do nich zmuszać i nie wierzę że tak jest.
Zawody za kasę to porażka nawet jak to jest AŻ 1000 ZETÓW !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozdrapaliście kk a teraz chcecie obedrzeć karate / każde karate / z tego co jeszcze zostało. I to mi się nie podoba.
A co zrobisz jak np. Ty będziesz chciał zrobić następny turniej i jakiś juniorek zapyta ile Sensei płaci . A Sensei tym razem nie płaci ! No Ci odpowie jak nie ma kasy to ....laj.
O to Wam chodzi ?
Karate Kolego to nie sport i nie kasa i tu zgadzam się z Kolegą Karateką .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Medytacja w karate
- Ponad rok temu
-
shintaiikudo - ma ktoś wiecej informacji na temat tego stylu
- Ponad rok temu
-
Zawody KARATE KYOKUSHIN
- Ponad rok temu
-
XVIII Mistrzostwa Świata Karate WKF
- Ponad rok temu
-
... to może Oyama był Muratem swoich czasów...?
- Ponad rok temu
-
Funakoshi Muratem swoich czasów...
- Ponad rok temu
-
New begining...
- Ponad rok temu
-
Wasze zdanie
- Ponad rok temu
-
Bunkai kata stylu gosoku-ryu
- Ponad rok temu
-
Początkujący w karate wszystkich styli łączcie się!
- Ponad rok temu