ostrzenie ząbków
Napisano Ponad rok temu
O ile o ostrzeniu na forum zostało powiedzniane naprawde dużo, to nigdzie nie znalazłem opisu jak postępować z ostrzem wyposażonym w ząbki - konkretnie jak je naostrzyć.
Nie wiem jak inni ale ja chetnie bym sie czegoś na ten temat dowiedział
Napisano Ponad rok temu
jak masz ostrzałkę TriAngle to na samych krawędziach prętów ostrzy się ząbki, normalnie jak wszystko,
ew. jakakolwiek ostrzałka z wąskimi prętami z aluminy lub ceramiki, np. crkock-stick
na płaskim kamieniu ząbków nie naostrzysz, ale za to możesz zepsuć
hejże
Napisano Ponad rok temu
http://www.forum-kulturystyka.pl/index.php?showtopic=67088
czytales?
tak - kiedys to czytalem i nie pamietam niczego o zabkach. moze przeoczylem - nie przecze.
sprawdze raz jeszcze jezeli twierdzisz, ze cos tam jest o zabkach.
dzieki
Napisano Ponad rok temu
a ja napiszę coś coby chłopak za dużo nie latał :wink:
jak masz ostrzałkę TriAngle to na samych krawędziach prętów ostrzy się ząbki, normalnie jak wszystko,
ew. jakakolwiek ostrzałka z wąskimi prętami z aluminy lub ceramiki, np. crkock-stick
na płaskim kamieniu ząbków nie naostrzysz, ale za to możesz zepsuć
hejże
wiesz - teoretycznie to ja wiem, ze mozna zabki ostrzyc na crock-sticku albo tri-anglu natomiast nie wiem wlasnie jak;) w sensie - kazdy zabek osobno? jakos starac sie je profilowac? na co uwazac zeby ich nie schrzanic? ostrzyc dwustronnie? (np. w BM Pika combo - zabki sa tylko po jednej stronie). Co z zabkami ktore sa wezsze niz krawedz preta? jak dobrze naostrzyc czuby zabkow. itp
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
kliknij w pierwszy temat, a znajdziesz wszystko + zdjecia, po wiecej udaj sie na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]tak - kiedys to czytalem i nie pamietam niczego o zabkach. moze przeoczylem - nie przecze
Napisano Ponad rok temu
Chyba [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink: :wink: :wink:www.guns.com
Napisano Ponad rok temu
Można także łatwo i szybko ostrzyć ostrza z ząbkami, przeciągając je lekko na krawędziach prętów ceramicznych i kontrując co piąte przeciągnięcie po "płaskiej" stronie ząbkowanej części ostrza. Efektem są szybko i dobrze naostrzone klingi typu combo oraz full serrated
no jak nie rozumiesz? wszystko jest napisane, nóż się przeciąga ząbkami po prętach tak jakbyś kroił pomidora, przeciągasz całą ząbkowaną krawędzią, nie każdy ząbek z osobna.
hejże
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
jasne, pozno bylo...Chyba [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink: :wink: :wink:www.guns.com
Napisano Ponad rok temu
Ideałem do ostrzenia są ząbki Green Bereta - są tak wyprofilowane, że praktycznie nie czujesz, że ostrzysz "zębatą" część ostrza. No ale to GB
Pzdr.
-wój-
Napisano Ponad rok temu
Piter mówi
[ciach]
no jak nie rozumiesz? wszystko jest napisane, nóż się przeciąga ząbkami po prętach tak jakbyś kroił pomidora, przeciągasz całą ząbkowaną krawędzią, nie każdy ząbek z osobna.
hejże
no teraz rozumiem - ale to na stronie Pitera;) - na budo opis byl bardziej enigmatyczny.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowy m21 ?
- Ponad rok temu
-
kuchenniak no ale jaki ?
- Ponad rok temu
-
Mały do większego jako edc
- Ponad rok temu
-
poszukuję specyficznego combo
- Ponad rok temu
-
Po 2 latach...
- Ponad rok temu
-
Linerlock&Detent-ball..-ZUŻYCIE
- Ponad rok temu
-
Proba apratu
- Ponad rok temu
-
lepiej późno niż wcale...
- Ponad rok temu
-
Powłoki ochronne i wykończenia głowni a opór podczas cięcia.
- Ponad rok temu
-
Pa pa...
- Ponad rok temu