Taktyczne sandaly
Napisano Ponad rok temu
Wazne, zeby byly mocne, wygodne i dobrze trzymaly stope - nawet podczas lazenie po nierownym terenie... Jakies dodatki w postaci antybakteryjnej wkladki beda mile widziane.
Acha... zeby nie byly zbyt wrazliwe na wode (splywy, lajba, wedkowanie)
No i zeby wytrzymaly przynajmniej polowe tego co moje 6-cio letnie Sodium'y. Byly naprawde ok - sporo przeszly i trzymaly sie bardzo dobrze, ale przyszedl czas i na nie...
Przygladam sie produktom firm:
Jack Wolfskin, Teva, Lizard, CAT, The North Face, Columbia...
Moze ktos polecic cos z wyzej wymienionych? A moze cos innego?
Acha... cena... powiedzmy do 300 zl
Napisano Ponad rok temu
Przeszly ze mna sporo, wytrzymaly ciezar plecaka, nieznosne upaly, slona wode, kapiele pod prysznicem.
cena >300 (zima jakos za 200 mozna kupic czasem) ale nie zaluje ani jednej wydanej na nie zlotowki
Napisano Ponad rok temu
No ale skoro sprawdzone... i to przez Mistrza Yode
Wygladaja tez calkiem ok... kto wie?
Dzieki!
Napisano Ponad rok temu
Naprawde są tego warte! wygodniejszych nie ma na rynku.Ecco na receptorze.
Przeszly ze mna sporo, wytrzymaly ciezar plecaka, nieznosne upaly, slona wode, kapiele pod prysznicem.
Napisano Ponad rok temu
3 letnie lizardy na vibramie - byly ze mna na giewoncie i przeszly kawal tatr. Wygodne, pewne, nie do za...bania, polecam!
Napisano Ponad rok temu
Błyskawicznie zaczynają śmierdzieć... :blus:
to samo dotyczy skóry.
Polecam sandały firmy SOURCE. mi pasuje zwłaszcza model Stream. Na dniach go kupuję.
Dobre sandały robią też Teva, Lizard i Jack Wolfskin, ew. Karrimor. moja panna ma Karrimory i sobie chwali w terenie.
Ważne jest to, żeby miały dobrą podeszwę z antybakteryjną wkładką (teva), parciane paski, ale takie miękkie. i nic więcej. regulację w 3 punktach.
Jesteś z Warszawy, więc polecam wizytę w Multan Extreme na Jana pawła, tuż za Halą Mirowską, oraz w Podróżniku na Grójeckiej. Podróżnik ma duży wybór sandałów, Lizard Teva i Source. Napewno coś dobierzesz!
Napisano Ponad rok temu
Polecam Ecco ale jedynie jako firme bo akurat z sandalami nie mialem przyjemnosci.
IMHO przereklamowana. Moje półbuty wytarły się na piętach od środka, żony buty barwią jej rajstopy.
Napisano Ponad rok temu
Noszę już drugą parę adidasów nie znam nazwy, ale to takie sportowe "prawie sandały" z noskiem. Pierwsze kupiłem 5 lat temu za 140 zł z przeceny dobiłem je dopiero w zeszłym roku, za tegoroczny model zapłaciłem około 350 zł.
Napisano Ponad rok temu
Jakies 10 lat temu, bylem u rodzinki w tatrach. Byl tam tez kuzyn z banda znajomych. Wybralem sie z nimi na calodzinna wycieczke w gory (morskie oko, dolina pieciu stawow, i cos tam jeszcze, nie pamietam, ale bylo tego duzo).
I meritum: jeden z kolesi cala ta trase przeszedl w najprostszych klapkach plazowych (takich z gownianej pianki z paskami cordurowymi na rzepy - z 15 PLn dzisiaj takie klapki kosztuja) i ani troche nie narzekal na problemy z odciskami czy innym dziadostwem.
Tak wiec polecam tansze rozwiazanie niz sandaly za 300 PLN
Napisano Ponad rok temu
podeszwa Vibram , środek nasączony antygrzybicznym preparatem , dwa latka gwarancji ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i można je samemu zrobić !
za 0 zł jaka oszczędność
a jaka satysfakcja
Napisano Ponad rok temu
Panowie w sandałach w góry ?? przestraszony brawo :?
Napisano Ponad rok temu
Panowie w sandałach w góry ??
No a co w tym złego? Nie mowie tu o zdobywaniu K2 w sandałach ale w lekki teren jak najbardziej. Potrzeba tylko twardej i stabilnej podeszwy. Poza tym sa swietnym obuwiem zastepczym/awaryjnym. Sa lekkie i nie zajmuja miejsca bo bez trudu mozna je przymocowac na zawnatrz plecaka.
PS. Mój kolega przeszedł w sandałach juz niejeden harpagan :wink:
Napisano Ponad rok temu
And the winner is.... THE NORTH FACE Rush - mocne, trekkingowe, skorzane sandaly z wkladka antybakteryjno-antygrzybiczna...
Fajne, wygodne, solidne. Czas pokaze czy legendarna marka TNF zasluguje na oklaski... mam nadzieje, ze tak
Kamill... w kwestii nozy tez bys tak doradzil? He he...Tak wiec polecam tansze rozwiazanie niz sandaly za 300 PLN
Acha... pozytywne wrazenie zrobily tez na mnie - Jack Wolfskin, Teva, Lizard, Protest i Ecco.
Napisano Ponad rok temu
Salomon
Panowie w sandałach w góry ?? przestraszony brawo :?
Moja żona pół Tatrów w sandalach przeszła. Fakt była to konieczne bo miała rozwalone ścięgno w stopie i innych butów nie dało rady założyć, ale fakt jest faktem
Dostała kijki i jakoś poszło.
Napisano Ponad rok temu
A i owszem...Panowie w sandałach w góry ??
Najczesciej jako back-up, ale czasem nie sposob isc w innych butach. W sandalach przeszedlem (a raczej przeszlismy z zona) prawie cale Serra de Tramuntana.
Napisano Ponad rok temu
Nie bierz skórzanych, dobrze C iradzę. Kup source'y...(żydzi mają dłuugą tradycję w robieniu/noszeniu sandałów)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kurtka wind/rain-stopper camo
- Ponad rok temu
-
Gdzie w polszci dostane oakleye?
- Ponad rok temu
-
Nie tylko Chińczycy "luxeony" lepią
- Ponad rok temu
-
Streamlight Twintask 3C-krótka recenzja
- Ponad rok temu
-
OGIEŃ TARCIEM DREW - CZYLI ŁUK OGNIOWY NA BALKONIE :)
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić heliograf.
- Ponad rok temu
-
Z cyklu chce kupic latarke...
- Ponad rok temu
-
tasma
- Ponad rok temu
-
Taktyczny papier