następny mądry inaczej z nożem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to za stwierdzenie jest w ogole 8O Ja bym go zamknal w miejscu gdzie jest duuuuzo bieli i zaczal leczenie od elektrowstrzasow....
Napisano Ponad rok temu
Kurna, w przypływie nagłego impulsu zabrał nóż z domu, wyszedł, wsiadł z nią do samochodu... bla bla bla. Mam nadzieję że nikt w to nie uwierzy :roll:
Napisano Ponad rok temu
AKumulator na jaja :?
Kurna, w przypływie nagłego impulsu zabrał nóż z domu, wyszedł, wsiadł z nią do samochodu... bla bla bla. Mam nadzieję że nikt w to nie uwierzy :roll:
To ten nagły impuls musiał być bardzo długotrwały, musiał jeszcze wybrać ofiarę, odpowiednio ją poprosić żeby go podwiozła...
Napewno nikt w to nie uwierzy, tak samo jak w Gdańsku na polibudzie był ten atak nożem na profesora. Koleś przyszedł z nożem w kieszeni.
Pełno psycholi z nożami łazi...to już chyba nie ma co rozpatrywać sytuacji gdzie nóż jest przyłożony do ciała przez napastnika tylko obronę przed nagłym i niespodziewanym atakiem :?
Pozdroofka
chavez(lekko wstrząśnięty ale nie zmieszany)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt faktem w afekcie to było jak cholera :roll:
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to była znajoma znajomego, jest w Zabrzu w szpitalu, nie wiadomo czy da się uratować oczy
a wydawało by się, że tutaj jest w miarę spokojnie ...
Napisano Ponad rok temu
25 lat??? Akurat!!Do makabrycznego przestępstwa doszło trzy dni temu w okolicach Małomic w Lubuskiem. Śledztwo przeciwko 17-latkowi prowadzi prokuratura w Żaganiu. Jest on podejrzany o spowodowanie ciężkiego uszkodzenia ciała, grozi mu do 25 lat więzienia.
...
25 można dostać za zabójstwo (zbrodnia), a za spowodowanie kalectwa (to tylko występek) od 1 (jednego!) roku do 10 lat, jak następstwem tego ciężkiego uszczerbku jest śmierć to 2-12 lat...
Mało tego 17 latek... może odpowiadać jak nieletni!!!
W stosunku do sprawcy, który popełnił występek po ukończeniu lat 17, lecz
przed ukończeniem lat 18, sąd zamiast kary stosuje środki wychowawcze,
lecznicze albo poprawcze przewidziane dla nieletnich, jeżeli okoliczności
sprawy oraz stopień rozwoju sprawcy, jego właściwości i warunki osobiste za tym przemawiają!
Napisano Ponad rok temu
popieram powyższe posty
mnie tylko zastanawia gdzie się rodzą tacy idioci
trudne dzieciństwo/system/etc. nie może być jedynym wytłumaczeniem takiego braku inteligencji
gkozi - oby wszystko skończyło się dlka niej jak najlepiej
Napisano Ponad rok temu
Czytałem gdzieś, że jak koleś się żle zachowywał do panienek to przybijali go za jaja do mostu. I kładli obok nóż. Koles jak chciał przeżyć to se musiał odciąć jaja.
Ja sądze że takie kary od razu by wybiły ludziom z głowy pomysły dźgania ludzi nożem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prewencyjna: - odstraszająca, powstrzymuje od popełniania przestępstw (in sroższa kara tym lepiej oddziaływuje na psychikę)
Ochronna: - izoluję od społeczeństwa niebezpiecznego osobnika, chroni społeczeństwo (im dłuższa kara izolacyjna tym lepiej)
Resocjalizacyjna: - zmienia przestępcę tak aby wiecej nie łamał prawa, wychowuje go (pobyt w więzieniu demoralizuje, im dłużej tym gorzej)
Więc może być bardzo różnie - ten 17 latek po "kontakcie" z wymiarem sprawiedliwości może za parę lat być bardziej zdemoralizowany i niebezpieczny niż teraz - a chronić społaczeństwa przed nim do końca jego zycia też się nie da...
Napisano Ponad rok temu
trening z "kukiełkami" zarezerwowany tylko dla żołnierzy specnazu...hmm.. takie to dorwać ii... zrobić z niego manekina .
(czy rodzimych spec-służ
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem powinni przywrocic kare smierci
albo stosowac kare "oko za oko" moze to by odstraszylo zwyrodnialcow ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż w samoobronie.
- Ponad rok temu
-
Bójka w pracy .
- Ponad rok temu
-
Zastosowanie technik sztuk walki podczas walki na ulicy