przepisy we Wloszech
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale będąc kiedyś obmacywany przez Carabinieri i wyposażony w nóż z takowym ostrzem nie miałem żadnych problemów.
No i nie obnoś się publicznie z nożem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o ile pamietam do do 4 cali, sprawdzaja metoda "4 palce", przykladaja sobie do lapy, w poprzeg paluchow, wystaje - masz problem...
Eee tam. Wiem że jest przepis tyczący double edge ale o długości nic nie ma.
Napisano Ponad rok temu
kolega byl nienozowy i mogl jakis urban legend dalej rozpowszechniac, nie mam niestety jak tego zweryfikowac
Napisano Ponad rok temu
Nie ma żadnego depozytu (uprzejma odpowiedź karabiniera "nas to nie obchodzi"), a gdy zostawiłem Vapora i Vicka na komisariacie... nie uwierzycie, ale gdy zgłosiłem się po odbiór, okazało się, że został jeden gliniarz - na zewnątrz -mówiący tylko po włosku, reszta poszła na spacer (sjestę?) a moje drobiazgi zamknęli w środku. Na moje uwagi (autobus odjeżdża za 15 minut...), usłyszałem "mnie to nie obchodzi"...
Nadmienię, że przewodniczka pierwszy raz widziała taką kontrolę, i nie podejrzewałem takich środków ostrożności. Chociaż może, kurna, powinienem...
Napisano Ponad rok temu
o ile pamietam do do 4 cali, sprawdzaja metoda "4 palce", przykladaja sobie do lapy, w poprzeg paluchow, wystaje - masz problem...
to gratuluje im policji jak każdy ma każdy palec o calowej grubości.... to chyba jednak urban legend w stylu tej że nóż do walki musi mieć ostrze dłuższe od ręki w poprzek - bo wtedy sięgnie do serca
Napisano Ponad rok temu
u mnie wyszlo 7,5 cm , a mam mala dlon...
chyba nalezaloby pytac w ambasadach/konsulatach - tylko czy tam nie powtorza zaslyszanego "prawa" ?
Napisano Ponad rok temu
u mnie wyszlo 7,5 cm
7,5:2,54=2,95" oznacza to że policjant z podobną dłonią zabierałby każdy nóż z ostrzem równym lub dłuższym niż 3". Trochę słabo by było. To raczej legenda. Albo sposób carabinieri na zbieranie noży.
Napisano Ponad rok temu
ja mam mala dlon, miec taka na 10cm to zaden problem kurde balans, nie trzeba byc mutantem !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za rok bede pamietal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pomocne nowinki na Military.pl
- Ponad rok temu
-
Pancerny automat?
- Ponad rok temu
-
Boker Magnum Top Lock
- Ponad rok temu
-
Kershaw K.O. Leek czy Benchmade Monochrome
- Ponad rok temu
-
Witam jestem ciekaw czy zrobilem dobry wybór
- Ponad rok temu
-
Kershaw Shapphir-krótki opis
- Ponad rok temu
-
Ostrzałka z korund
- Ponad rok temu
-
Kto jest przedstawicielem Emersona na Polske?
- Ponad rok temu
-
120 Wiktorów na 120-lecie
- Ponad rok temu
-
Mora
- Ponad rok temu