D2 NADCHODZI!
Napisano Ponad rok temu
Wspolnie z Fascynatem dogadalismy sie wkoncu i jest juz praktycznie pewne, ze za jakis czas zawita w naszym pieknym kraju wymarzony arkusz D2
1m x 2m x 4mm
Dogadujemy ostatnie szczegoly i lada dzien zamawiamy towar.
Mamy zamiar odrazu pociac to na jakies konkretne uniwersalne kawalki. Uniknie to kolejnych dyskusji i straty czasu Pozatym hurtowo ciecie napewno wyjdzie znajcznie taniej. Stad tez pytanie:
- Jakie rozmiary tych plaskownikow najbardziej by wam odpowiadaly?
Nasza propozycja to 5x25cm i rozne wariacje na temat.
W planie jest nie ciac calego arkusza tak samo, jednak nie chcemy raczej wiecej niz 2-3 rozne rozmiary. Mozliwe ze na koncu zostawimy fragment ok. 50x50 z ktorego bedziecie mogli zamowic inne wycinki.
Czekam na wasze propozycje, pytania, sugestie!
Pozdrawiam
Ucieszony G3d
Napisano Ponad rok temu
Oprócz wspomnianego już rozmiaru: 25x5cm,
proponuję :25x4cm.
pozdr.
Kotwic
Napisano Ponad rok temu
a moze i nie pociety...
PS
zebym nie zapomnial, biore drugi kawalek za 100PLN
tzn Kieleka bierze, mowil mi to osobiscie
Napisano Ponad rok temu
jezeli nie ma mozliwosci pociecia na takie kawalki jak sa w tabelce
to poprostu ustal jakie kawalki beda dostapne i zrobimy zapisy na konkretne kawalki i ich ilosc
np.: (cm)
25x5, 50x5, 100x5
25x10,50x10,100x10
wiadomo ze latwiej kijek pocienkowac niz go potem pogrubasic
Napisano Ponad rok temu
- 25 x 5
- 25 x 10
- 50 x 10
Generalnie chodzi o to, żebyście przedstawili, którymi rozmiarami się najbardziej interesujacie, bo wtedy takich kawałków najwiecej potniemy.
Napisano Ponad rok temu
termin realizacji ~2 tyg
cięcie piłami taśmowymi
[... ]
Na piłę schodzi 2-3 mm
proponuję blachę sprzedawać w pasach 40x1000, 50x1000, 60x1000 Nie
rozdrabniajcie się na np 200x300 itp, bo może blachy niestarczyć ze względu
na powstawanie wiórów w wyniku cięcia
To jest dobry pomysl.
Wstepnie potniemy to na pasy po 100cm. Mam duza katowke ze statywem wiec pozniej nie bedzie juz problemu.
Jakies chcecie szerokosci ?
Napewno chce z tego zrobic 5cm.
Duzo osob byloby zainteresowanych wezszymi/szerszymi [:O] ?
Napisano Ponad rok temu
jeśli chodzi o szerokosc to najlepiej, zeby zostalo przy 5cm - nie za malo nie za duzo. Zdecydowanie wolalbym podciagnac dlugosc do 30cm bo 25cm to takie niekorzystne troche jest. Zakladajac ze rekojesci do nozy standardowo to jakies 12cm plus minus.. to na ostrze zostaje 13cm i to na styk [a gdzie ewentualny zapas?]. Ja z tego materialu na spokojnie moge wykonac klinge 15cm [przy grubosci 4-5mm] dlugosci nie przejemujac sie zbytnio jej wlasciwosciami [w szczegolnosci kruchoscią] - ale to dotyczy oczywiscie tylko pewnych typow noza [np fightery].
Takze wolalbym jako standard - 300x50x4 [mm]
pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Gab, Fascynat, kiedy się spodziewacie dostawy? jaki był by ewentualny koszt, i czy wogóle jest jeszcze możliwość zgłoszenia swojej kandydatury :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie albo paski oszerokosci 30-35mm o dlugosci bedacej wielokrotnoscia 250-300mm (moga byc metrowe lub polmetrowe), albo... jak najszerszy kawalek o ww dlugosci, coby samemu pociac na rzadane paski.
dla Kieleki...???nie mam pojecia??? ale na bank chcial zeby mu zaklepac!!!
nawet kase mi juz wciskal!!!
strasznie motam ale mam nadzieje ze czaicie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście to wszystko dotyczy tylko tych, którzy zamierzają wycinać ostrza laserem... 8) .
W każdym razie ja się piszę na "kawałek" o wymiarach 300x500mm lub cuś kole tego. PROSZĘ TO UZNAĆ ZA WIĄŻĄCE ZAMÓWIENIE!!!
Co do zapłaty to proponuję, aby każdy wpłacił na konto Gab3d należność wynikającą z wielkości zamówienia (jak dla mnie jest to 0,15 m kwadr. = 150 PLN), a następnie po wycięciu i podliczeniu kosztów jednostkowych wycięcia (nikt tego za darmo nie zrobi!) każdy dostanie info ile jeszcze ma dopłacić, a przy okazji dogada się odnośnie dostawy (czyli także kosztów przesyłki).
Ja w każdym razie tak sprawę widzę dlatego też w celu sfinalizowania zamówienia proszę o info odnośnie nr konta do wpłaty ( i innych uzgodnień) na priv lub emil: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Poczekajmy do poniedzialku [wzglednie wtorku] : wtedy wyjasni sie sprawa, ktora moze nam wszystkim wyjsc na dobre. W najgorszym wypadku bedziemy mieli caly arkusz D2 Mozliwe, ze bedzie szansa na lepsza stal. Prosze o troszeczke cierpliwosci
Napisano Ponad rok temu
lepsza stal czyli co?
N690 - stal, z której noże produkuje Extrema Ratio...
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos mogł by porównać te stale?
A jak była by grubosc tej blachy ? 4mm
I koszt?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pasta polerska...
- Ponad rok temu
-
Kleje