Combatclaw - Sabertooth Custom
Napisano Ponad rok temu
Jak zapewne zauwazycie natchnieniem do stworzenia Combatclaw-a byl La Griffe oraz Emerson Karambit. Dwa prawie "kultowe" urzadzenia jedynie do walki. I takie samo przeznaczenie ma Combatclaw!
Prace prawie ukonczone - wyciety ksztalt, oszlifowany, wyfrezowane otwory (pozostaja do wykonania jeszcze frezy boczne wokol otworow), wyszlifowane ostrze. Pozostaje jedynie wypolerowac, dokonczyc frezowanie, zrobic pokrowiec (kydex?) i gotowy na sesje zdjeciowa! )
Mysle ze w najblizszy weekend zakoncze prace - a nie moge sie juz doczekac... potem koncze Ground Zero! oby mi starczylo zapalu!
Tak wiec poddaje pod Wasza krytyke i uwagi!
[img]http://braveman.neostrada.pl/Combatclaw%20Intro%202.jpg[/img]
a to juz mala artystyczna "wariacja"
[img]http://braveman.neostrada.pl/Combatclaw%20Intro.jpg[/img]
seeya
PS. Jumbo - nie czepiaj sie ze otwory nie wycinalem recznie i nie bedzie to custom full wypas - ale jak patrzylem na projekt na ekranie i bawilem sie modelem z PCV to poprostu nie moglem sie doczekac tego dotyku zimnej stali... zrozumiesz napewno :wink:
[/img]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wybaczcie..
[/img]
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak się składa, że ja właśnie również pracuję nad własnym projektem kerambita... :twisted: (niestety narazie tylko wersje kartonowe )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
he, fajne, fajne tylko nie lepiej by to zrobic w forimie nożo-kasteta?juz dzialaja... jeszcze raz sorki...
Powiększyc dwie dziurki.... .
Napisano Ponad rok temu
he, fajne, fajne tylko nie lepiej by to zrobic w forimie nożo-kasteta?
A po co?
Nóż, to nóż!!
Napisano Ponad rok temu
he, fajne, fajne tylko nie lepiej by to zrobic w forimie nożo-kasteta?
Nie widzę sensu już tak wydziwniać...a poza tym wolniej by się chyba coś takiego dobywało a poza tym straciło by swą legalność w obliczu prawa... tak już jest że jak chce się coś dodać a potem coś jeszcze to cały projekt szlag trafia więc lepiej zostawić tak jak jest...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
opisze pozniej dlaczego i odpisze Ci na priva (sorry ale nie moglem wczesniej) bo teraz juz my housecommander zarzadzila "break" i musze odejsc od kompa!
seeya!
Napisano Ponad rok temu
Wierzę spokojnie w autorski projekt!!! Spoko przecież. Po prostu ma podobną mniej więcej budowę. Zresztą sam zobacz.
Czym frezowałeś takie wielkie otwory?? Jaka stal? Hartowana?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
nie wczesniej! tego projektu nie chce pokazywac przed zakonczeniem, gdyz zbyt emocjonalnie go potraktowalem - wykazcie sie cierpliwoscia w tym jednym przypadku! :-)
(na dodatek powiem, ze tez robilem zdjecia podczas wykonania, wiec kolejny material na tutor bedzie!)
seeya
Napisano Ponad rok temu
wierz mi, ze juz sam model "chodzi" w rece fantastycznie.
nie trzymalem tego od Hibbena, ale zamieszcze pare fotek z tego jak mozna operowac tym co zrobilem... proste i w oparciu o model z PCV, ale daja dobry poglad... przede wszystkim w jednym kawalku stali o dlugosci lacznej 12,3cm masz polacznie La griffa i karambita... co moze nie jest jakas powalajaca rzecza, ale jak spojrzec na to z drugiej strony - to nie spotkalem takiego rozwiazania jeszcze
dobra - nie bede sie juz rozwodzil i zachwalal.. poprostu tak wyszlo.. jak mi sie uda to zamieszcze kilka fotek jakie pstryknalem.. ... zaraz..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Powłoki
- Ponad rok temu
-
MAMMOTH JUMBO CUSTOM
- Ponad rok temu
-
mini szlifierki - pomocne narzędzia ?
- Ponad rok temu
-
Projekty
- Ponad rok temu
-
Kuźnia czy szlifierka ?
- Ponad rok temu
-
Hartowanie te prymitywne i te bardziej zawansowane ;)
- Ponad rok temu
-
DOSTAWCY (stal, kompozyty, śruby itp.)
- Ponad rok temu
-
Wypusccie mnie stad! :D
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić stal na custom-a
- Ponad rok temu
-
Mój folder - za jakiś czas- cz.2