Combatclaw - Sabertooth Custom
Napisano Ponad rok temu
bardzo Ci dziekuje za slowa uznania - zreszta WSZYSTKIM BARDZO DZIEKUJE! tym bardziej - ze jak juz pisalem - dosc emocjonalnie podszedlem do tego projektu i samego wykonania noza... a jak WSZYSCY chyba wiedza, naogladales sie juz w swoim zyciu nozy nie tylko na obrazkach...
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
trzy chwyty - nie bede ich opisywal - bo nie ma to sensu w tym gronie
GRIP 1
GRIP 2
GRIP 3
seeya[/img]
Napisano Ponad rok temu
No bo przecież kopiował nie będę...
Napisano Ponad rok temu
jak sie dobrze postaramy - to moze wypuscimy (z tej stali co sie ja kupi i wytnie laserowo - bedzie prosciej niz frezowac) - limitowana serie jedynie dla FORUMOWICZOW ))
do wykonczenia (gdu juz jest wyciety ze stali) jest dosc prosty (prostu szlif ostrza, cienka stal...), wiec.. potem pozostanie tylko ustalic cene PRZYSTEPNA i... :paker:
Napisano Ponad rok temu
Tak..tak...tak..!jak sie dobrze postaramy - to moze wypuscimy (z tej stali co sie ja kupi i wytnie laserowo - bedzie prosciej niz frezowac) - limitowana serie jedynie dla FORUMOWICZOW ))
Chyba widzę nowy pomysł na nóż VB :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Ze zdjec z modelem powstalym w procesie rapid prototypieng (w branzy nozowniczej w sumie mozna by opracoweac nowa metode RP - wycinanie modelu z PCV :-) ) widac ze dobrze uklada sie w dloni w kazdym z trzech chwytow
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
jak dam rade to kiedys pokaze jak powstawal... te wszystki rysunki i modele (pierwowzory - a bylo ich 3)
Napisano Ponad rok temu
jak dam rade to kiedys pokaze jak powstawal... te wszystki rysunki i modele (pierwowzory - a bylo ich 3)
caly czas czekam na to z niecierpliwoscia
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
a co do 3 chwytow - to ciesze sie ze udalo mi sie uzyskac w jedynm kawalku stali 2 chwyty standardowe dla karambita + "chwyt" jaki stosuje sie w La Griffe... no i wyszla hybryda! naprawde lezy idealnie.
A przy tak malych "gabarytach" (12cm całego noża = 4,7" ) robilem wsztstko aby "zamknac dlon" bezpiecznie na rekojesci - by nie wyjezdzala na ostrze...co wydalo mi sie wazne, szczegolnie podczas "szybkiego i niespodziewanego" uzycia...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i może faktycznie jakiś napęd dla noża Vortalu....
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem tyle - w 99% jest skończony!
chwilka cierpliwości Panowie i bedzie!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Powłoki
- Ponad rok temu
-
MAMMOTH JUMBO CUSTOM
- Ponad rok temu
-
mini szlifierki - pomocne narzędzia ?
- Ponad rok temu
-
Projekty
- Ponad rok temu
-
Kuźnia czy szlifierka ?
- Ponad rok temu
-
Hartowanie te prymitywne i te bardziej zawansowane ;)
- Ponad rok temu
-
DOSTAWCY (stal, kompozyty, śruby itp.)
- Ponad rok temu
-
Wypusccie mnie stad! :D
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić stal na custom-a
- Ponad rok temu
-
Mój folder - za jakiś czas- cz.2