Kto chciałby się uczyć kenjutsu we Wrocku?
Napisano Ponad rok temu
Oto dojo do których wysłałem/wyślę listy:
1. Gorin-no-Dojo
2. Sandia Budokan Dojo
3. Itten Dojo
4. Reira Dojo
5. Moving East Dojo
6. Ryu Sei Ken Florida dojo
7. Sei Do Kai Iaido Dojo
8. Tachikaze Kenjutsu Dojo
9. Noble House Kenjutsu Dojo
10. Niten Dojo
11. Heiwa Dojo
12. Dojo of the Four Winds
Ponadto polecam odwiedzenie stronki [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i oglądnięcie jak miszcz James Williams wywija kataną [/code]
Napisano Ponad rok temu
Jak już pisałem, osoby z wrocka zaineteresowane nauką kenjutsu niech sie zglaszaja do mnie na priva lub email. Ja ze swoich marzen tak łatwo nie zrezygnuje, a jak są jakieś osoby które również marzą o kenjutsu to zapraszam... pomarzymy razem i może coś z tego wyjdzie
A na forum wszelkie uwagi i pomysły, najlepiej od osób które uczą się samodzilenie sztuk walk. Wszelkie pomysły które mogły by pomóc mi / nam nauczyć się kenjutsu mile widziane
Napisano Ponad rok temu
Na poczatek postanowilismy sprobowac okliec bokkeny otolina, zeby sie nie pozabijac do czasu az nauczymy sie kontrolowac i odpowiednio wykonywac ciecia. Pomysl przetestujemy niedluga, a ja mam pytanie czy ktos tego juz morze probowal? Jesli tak to jakies uwagi na temat efektywnosci?
A ludzie zainteresowani nauka kenjutsu nadal proszeni sa o zglaszanie sie [na priva albo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]] na poczatek dobrze by bylo zebrac grupe ok 10 osob...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zielinskiego 61 wtor i czwart 20
Napisano Ponad rok temu
Co do kenjutsu, to nadal poszukuje wroclawiakow zainteresowanych - zglaszajcie sie priva lub e-mail. Trzeba stworzyc jaks sesowna grupe, zeby byc ropaoznanym jako sekcja kenjutsu.
Napisano Ponad rok temu
"Najlepszą nagrodą za dobrze wykonaną prace jest dobrze wykonana praca"
Napisano Ponad rok temu
No to mamy 3 osoby... to juz jest cos, ale czekam na dalszych chetnych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tym razem od rosyjskiego dojo "Reira". Jak zobzczylem maila to o malo nie zemdlalem - pol bylo napisane po japonsku a pol cycrlica
Dano nam tam bardzo konkretne propozycje - maja nam przyslac krazek z filmem instruktazowym [podstawy kenjutsu, Kashima shin ryu] a takze zaprpopnowano nam w przyszlosci zorganizowanie stazy dla nas [u nas], ale najpierw naturalnie trzeba stworzyc liczniejsza grupe kenjutsu we wroclawiu i opanowac podstawy .
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem dziś z Mr. Smailem, i przedtawił on nam następujące propozucje:
Od stycznia Mr. Smail będzie prowadził treningi walki bronia [styl "cichego miecza"]. Nam może i niezupełnie o to chodzi, ale podstawy są podobne, więc możemy od tego zacząć. Mr. Smail powiedział, że później [tj. jak opnaujemy już podstawy] i uda nam się zgromadzić odpowiednie materiały to będzie się z nami uczył kenjutsu [np jednego z Kashima ryu-ów]. Ze względu na jego doświedczenie łatwiej mu będzie to opanować i nam to później objaśnić . W ten oto sposób pozyskaliśmy sobie pierwszego opiekuna naszej grupy [mam nadzieje że w przyszłości i senseia], choć jest ona na razie mała. Zapraszam wszystkich chętnych.
Tak więc, w końcu zaczyna być widoczne jakieś światełko w tym długim i cholernie ciemnym tunelu wielkich planów
P.S
No i naturalnie podziękowania dla Mr. Smaila
Napisano Ponad rok temu
Życzę sukcesów i wytrwałości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
calkiem ciekawy pomysl - nie powiem :-) plulem sobie w brode ze sam na to nie wpadlem jesli nie masz nic przeciwko to wykorzystam twojom metode i sporoboje wystartowac z sekcjom kenjutsu w Lublinie :twisted: Jesli wszystko dojdzie do skutku to mam nadzieje na wspolprace Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
ruszyly zajecia iaido ktore prowadze
narazie trening raz w tygodniu
czwartek 17:30 - 19:00
zielinskiego 38 szkola podstawowa ATUT - taka nowa i ekstra wykonczona (prywatna)
w ramach tych zajec mozecie uczestniczyc jako zainteresowani ken-jutsu
wszystkich prosze o kontakt pod nr tel 0601 56 54 52
lub na maila lub przez mko_san'a
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i wokoncu chyba cos z tego bedzie : ) : ) : )
Napisano Ponad rok temu
jak będziemy jechać do Opola to się zjawimy - ekipa ze Szczecina :-)
a zapraszam - wyrzne w pien!
;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
3 następnych tematów
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
cudze chwalicie .... (miecze)
- Ponad rok temu
-