Jak polerowac ostrze??
Napisano Ponad rok temu
Jak polerujecie ostrza swoich cacek?? Tzn na jakich kamieniach? jaka ziarnistosc? ile wam to czasu zabiera??
Pozdrawiam
PS. czy zwykly dobrze wyszlifowany marmur sie do tego tez nadaje?
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze poszukaj na forum, a po drugie zajrzyj na strony naszych kolegów:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ale... piszę "zwykle". Bo w przypadku Ultratech-6 i SOCOM mam klingi wypolerowane na lustro na skórze naciągniętej na drewniany klocek + twarda pasta polerska (zielona "Puma"). Jest też Polski odpowiednik tej pasty, tyle, że sprzedawany zwykle w słoikach i jest o konsystencji śmietany. A tu najlepsza jest zielona "kostka" którą po prostu lekko naciera się skórę przed polerką. Ale ponieważ ta polska pasta polerska ma jako "nośnik" po prostu wodę to proponuję odstawić na parę dni otwarty słoik na szafę aż zgęstnieje. Obrazowo mówiąc pasta powinna mieć konsystencję mydełka "Fa" - wtedy dobrze działa, nie chlapie na boki i nie paskudzi całego noża przy polerce. Szczególnie w folderach ważne jest, aby środek ścierny nie dostał się np. na oś ostrza...
Napisano Ponad rok temu
Powiedz mi gdzie taki słoiczek z zieloną mazią można kupić, bo ja nigdzie znaleźć nie mogę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze uważałem że wawa to dziura, tyle że większa od innych. Ponieważ w żadnym sklepie z art. sciernymi nie wiedzieli o czym mówie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
maj
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
znowu o cryo
- Ponad rok temu
-
Noz w Trojmiescie
- Ponad rok temu
-
taka watpliwosc
- Ponad rok temu
-
Na dobry początek... KONKURSIK
- Ponad rok temu
-
Nowe Camillusy...
- Ponad rok temu
-
Knives only - anything goes!
- Ponad rok temu
-
Razorback.
- Ponad rok temu
-
noz i kastet
- Ponad rok temu
-
Uchwyt raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Nowe automaty na horyzoncie
- Ponad rok temu