Jak dużo zmieniła w twoim życiu Capoeira ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zmieniło się moje postrzeganie świata !!! heh współpraca, partnerstwo nie wspominając o walorach fizycznych,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z drugiej strony capoeira daje mi poczucie przynależności do pewnej subkultury, którą niewątpliwie są capoeristas w Polsce. :wink:
Napisano Ponad rok temu
axe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze to jakis stary dubel :?
Przynajmniej ludzie najpierw czytają forum a nie zakładają takie same tematy
To jest dobry powod na wszczecie fiesty :twisted:
Napisano Ponad rok temu
hmm, co capo zmieniło w moim życiu, na pewno poszerzyła mi się grupka znajomych, rozwinąłem się fizycznie, wewnętrznie, poczułem co to zwarta grupa, załapałem wiele pozytywnej energii, czerpię z tego wielką przyjemność ...
i tak możnaby jeszce długo pisać ...
Napisano Ponad rok temu
ale tylko w tył
Napisano Ponad rok temu
nauczyłem się salta
ale tylko w tył
Wooooow 8O
Napisano Ponad rok temu
A tak serio.. Co zmienila? Prawa łopatke , tryb zycia, chyba nawet postrzeganie swiata i ludzi... O, i na pewno powiekszyla mi sie grupa znajomych..
Ogolnie - nie potrafie sobie wyobrazic, ze kiedykolwiek moglabym przestac trenowac.
A to chyba dobrze
Napisano Ponad rok temu
Ale to przeciez kazdy widzi jak go zmienia capo.
Jedni otwieraja sie na swiat, inni wyrabiaja sobie poczucie rytmu, ucza sie portugalskiego, a jeszcze inni machaja salta takie fajne jak Jakub ( :twisted: ) ... Zalezy to tylko od tego, czego kto szuka w Capoeirze. Na poczatku jest ten "uniwersalny" zastrzyk. Dzialanie Roda na psychike czlowieka... mozna sobie poskakac, pobic sie z kims a potem przybic piatki i powiedziec ze fajnie sie gralo. To daje poczucie przelamania pewnych barier i po czasie zostaje przenesione na inne aspekty zycia.
Napisano Ponad rok temu
ups ....salta takie fajne jak Jakub ( :twisted: )
zacznij robic techniki na obie strony to zmieni tez lewa i znowu bedziesz symetrycznaCo zmienila? Prawa łopatke
Napisano Ponad rok temu
Dzialanie Roda na psychike czlowieka... mozna sobie poskakac, pobic sie z kims a potem przybic piatki i powiedziec ze fajnie sie gralo. To daje poczucie przelamania pewnych barier i po czasie zostaje przenesione na inne aspekty zycia.
To chyba najważniejsze i podpisuję sie pod tym czterema kończynami
No i jeszcze ucieczka od problemów - w Roda zawsze zapominam o całym swiecie - tylko ja, drugi capoeirista i rytm...
Napisano Ponad rok temu
Przypatrzylam sie tez innym ludziom. Po nich tez widac, jakie dzialanie ma capo. Przychodza do grupy nowi ludzie. Wszyscy wzajemnie zarazamy sie pozytywna energia, wymieniamy spostrzezenia, wzajemnie sie uczymy, spedzamy razem czas, wspieramy sie w nowych pomyslach. Widzisz, jak sie rozwijaja, jak lapia nowe rzeczy, jak stawiaja pierwsze kroki w graniu na beri... Z jakim zapalem ucza sie nowych piosenek. I jak to cieszy! :-)
A co do moich lopatek, to fakt - juz nie jestem symetryczna... Ale to nie techniki zmienily moja lopatke, tylko igla tatuazysty :wink:
Aha, i playliste i skorke w Winampie tez opanowala capoeira
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JAK ZROBIĆ PÓŁSALTO?
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Gliwicach
- Ponad rok temu