Jak dużo zmieniła w twoim życiu Capoeira ??
Napisano Ponad rok temu
mam zajete poniedzialki i czwartki :bad-words: :roll:
Napisano Ponad rok temu
cz4rn4 zauwazylas moze ze wiekszosc lekarzy i pedagogow znajacych sie na zdrowiu twierdzi, ze cwiczenia z capoeiry sa nienaturalne i nie polecaja tych cwiczen? Dziwne, jeszcze nikomu nic sie nie stalo, a lekarze zawsze wiedza lepiej...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale faktem jest ,ze cwiczenia capo mocno obciazaja stawy i kregoslup.
Napisano Ponad rok temu
ostatnio kiedy stanalem na renkach na kilka dobrych sekund kolega bardziej ode mnie doswiadczony powiedzial mi ze sie denerwuje bo "stoi w miejscu" a u mnie widac postepy. bardzo mnie ucieszylo to jego stwierdzenie. chodze na capoeire od chyba 6 czy 7 tygodni i pomimo tego ze jeszcze nie wiele umiem ciesze sie z kazdego nowego nawet najmniejszego sukcesu. za kazdym razem kiedy wracam po treningu czuje ze znowu chcialbym isc cwiczyc capo. zawsze z niecierpliwoscia czekam na kolejny trening.
capoeira ma w sobie cos co przyciaga do niej ludzi
pozdrawiam wszystkich
P.S.
cholera ale sie rozpisalem
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieję, zę to nie miała być wrzuta do mojej osoby!!!! Widzisz drogi Amerindio :-)capoeira wymaga solidnych podstaw w postaci mięśni i ich sprawności, ja żałuję, że nie jestem w stanie codziennie powtarzać ćwiczeń kształtujących dla moich mizernych mięśni i dlatego wiele z tego co robimy na treningach jest dla mnie (a i dla innych również) niebezpieczne!!! A jako pedagog i przyszła rehabilitantka polecam wszystkim capoeirę, byle potrafili zachować w niej równowagę ćwiczeń i czasem słuchali moich uwag...cz4rn4 zauwazylas moze ze wiekszosc lekarzy i pedagogow znajacych sie na zdrowiu twierdzi, ze cwiczenia z capoeiry sa nienaturalne i nie polecaja tych cwiczen?
PS. Pamiętaj, że jesteśmy Associacao de Capoeira Lagoa da Saudade III :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JAK ZROBIĆ PÓŁSALTO?
- Ponad rok temu
-
Capoeira w Gliwicach
- Ponad rok temu