kontuzja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no i przerwa, nie ma bata
Aminki, gainerek i jazdaa! ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najgorsze to było złamanie kości piszczelowej, 3 miechy w gipsie
ale to nie na siłce, tylko na nartach
na na siłce szczęście jeszcze poważnych kontuzji nie miałem (odpukać)
tylko raz przy wyciskaniu dużego ciężaru zza głowy coś mnie w karki je.bło i przez 3 dni nie mogłem głowy w prawo skręcić
ale jakiś samo przeszło
aha i jeszcze coś z mięśniami brzucha. przez tydzień mnie coś strasznie kuło. już myślałem że to przepuklina i bez operacji sie nie obejdzie. ale na szczęście przeszło mi
Aminki, gainerek i jazdaa! ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli nabawiles sie podczas cwiczenia to leczenie moze potrwac nawet ze 2 tyg jesli zaczelo ostro bolec na drugi dzien to do tygodnia powinno przejsc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mogę być sędzią
Guest_maks_*
Napisano Ponad rok temu
Guest_Patryk 666_*
Napisano Ponad rok temu
1. przeciw zapalny środek homeopatyczny Ruta Graveolens 9 CH - dwa razy dziennie po 5 tabletek pod językowo między posiłkami,
2. Traumeel (nawet na bóle głowy) - należy zażywać co pół godziny przez pierwsze 2 dni. Po dwóch dniach bierze się go tylko 3 razy dziennie przez 3-4 tygodnie. Bardzo dobrze działa przy kontuzjach stawów małych. Jedno opakowanie kosztuje 15 złotych i powinno Ci wystarczyć na 2 tygodnie. Zużyj jedno i jak pomaga to dokup. Jest jeden minus. Otoż można dostać niegroźnej wysypki, którą łatwo zlikwidować.
3. wyciąg z ogórecznika,
4. wyciąg z dyni (najlepiej angielski),
5. Oeparol,
6. Litozin - poprawia funkcjonowanie głównie stawów kolanowych i łokciowych. Podobno tak na dziś nie ma lepszego i bezpieczniejszego środka. Koszt około 50 złotych.
Guest_Patryk 666_*
Napisano Ponad rok temu
Uwaga:
-po dwóch długich seriach pewnie przestaniesz czuć ból w kontuzjowanym stawie. Nie oznacza to, że już jest dobrze. Jest to tylko wypełnienie stawu oraz mięśni okołostawowych krwią, która pozwala na większą swobodę ruchu. Dlatego nie powinieneś podwyższać od razu ciężaru. Zrób to dopiero po kilku treningach, ale też nie na siłę, lecz fragmentarycznie. Np. po 50 powtórzeniach z ciężarem 15 kilowym, zrób 25-30 ruchów dokładając sobie jeszcze 5 kilogramów, a potem wróć do ciężaru poprzedniego. Z czasem dokładaj więcej. Ale na początku musisz przyzwyczaić stawy do żmudnej metody jego ożywiania i do poszerzania zakresu ruchu.
Nie ma gorszej rzeczy dla stawów jak bezruch. Z wyżej podanego sposobu powinni korzystać nie tylko sportowcy, ale również ludzie, którzy nie uprawiali żadnego sportu.
Napisano Ponad rok temu
Guest_Patryk 666_*
Napisano Ponad rok temu
Nie musiałeś i NIE POWINIENEś robić żadnej przerwy. Pisze o tym w moim Spamie troszkę wyżej.a miałem żebro złamane i musiałem zrobić 6 miesięczną przerwe od siłki
Nie powinieneś rezygnować z treningów!!!!! Stawy tracą bowiem ruchomość, (przy długiej przerwie w treningach) następuje zwapnienie torebek, rozpoczyna się proces sztywnienia. Należy więc ćwiczyć leczniczo.