Załączam coś co stworzyłem. Nie jest to podzielone na posiłki, bo to nie będzie żadnym problemem, tylko chciałbym wiedzieć czy to co tam jest ma sens?
Jakieś zmiany, coś wyrzucić? Coś dodać? Jakieś dodatkowe produkty? Nie ukrywam że aspekt ekonomiczny ma znaczenie
Zaznaczam że Także by się nie nudziło zamienie od czasu do czasu kurczaka i ryż np. na mielone z makaronem, serem i bologniese ( oczywiście wszystko odpowiednio przeliczając by sumarycznie wyszła odpowiednia wartość)
I takie jeszcze jedno pytanie- nie zawsze dysponuje mozliwością spożycia posiłków w równych godzinach. Czy wielkim problemem będzie jeżeli np. zjem coś rano na sniadanie a reszte rozłoże na godziny 16-21? Czasami może uda się coś zjeśc około 12 ale nie zawsze. Albo czy nie nosić przy sobie np. paczki słonecznika i sobie go jeść, tudzież coś innego na przegryzkę jak orzeszki ziemne.
Zapotrzebowanie
3200 kcal
140 g Białko
440 g Węglowodany
100 g Tłuszcze
W miare potrzeb będę zwiększał gdybym je zbyt ostrożnie obliczył.
Na 1 dzień B T WW Ilość G Na 1 dzień || 100g B T WW ( przyjęte orientacyjnie)
Pierś z kurczaka 44 6 0 200 22 3
Ryż ( najczęściej 4 0 60 200 2 30
Jajka (1 około 50g) 14 0 0 100 14 10
Owoce…………. 0 0 55 500 11
Płatki owsiane….. 21 10,5 90 150 14 7 60
Mleko………….. 9 15 12 300 3 5 4
Masło 82%......... 0 32,8 0 40 82
Ser żółty…………. 23 27 0 100 23 27
Kasza orkiszowa 22 6 130 200 11 3 65
Dwie z ziarnami 16,9 9,1 84,5 130 13 7 65
SUMA 154 106 432