Skocz do zawartości


baba12

Rejestracja: Ponad rok temu
Poza forum Ostatnio: Ponad rok temu
-----

Moje tematy

Konserwy Rybne (dieta niskowęglowodanowa)

Ponad rok temu

Witam, wiem iż o Diecie nisko węglowodanowej było na forum sporo, lecz moje pytanie odnosi się do Konserw Rybnych o których brak informacji.

Otóż jestem na diecie nisko węglowodanowej (wzdęcia, gazy itp) i próbuję sobie ułożyć jakoś jadłspis, strasznie ciężko mi zastąpić chleb (gdzie nawet ten pełnoziarnisty jest nie wskazany) :/

Ostatnio smakuje mi Konserwa Rybna (Śledź) w oleju (olej odlewany ile się da) + Twaróg + oliwa, wydaję mi się do dobre połączenie ze względu na łatwość/szybkość przyżadzenia i wartość posiłku.

Tylko teraz jak to jest z tymi konserwami, dodam że wybieram tylko śledzia bo jest w kawałkach ( nie jakaś zmialona papku nie wiadomego składu, i kwasy omega-3 się tak nie ulatniają).
Jego skład z opakowania: Sledź (ok. 70%), olej roślinny (ok. 27%), sól, ocet. Nie widzę tutaj żadnej chemii, konserwantów.
Jak myślicie czy można wprowadzić taką rybę do stałej diety?

Ikona FaceBook

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024