Wbijanie łokci w uda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobne zagrywki to wiercenie lokciem w zebrach, ezekiel z piescia na szyi, odciaganie glowy do tylu "za nos", czy silowe zaciaganie jakis duszen np. na szczece. Zasadniczo jak cwiczysz z ludzmi z klubu to sobie nie robicie takich psikusow a jesli juz to po prostu mozesz sie odwdzieczyc tym samym:) Jak mi ostatnio kolega zaczal robic wiercenie lokciem to potem troche postalem nad nim dluzej z knee on belly i juz mi nie wiercil potem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trening to nie miejsce na brudne zagrywki tylko doskonalenie i uczenie techniki.
jak coś to przytrzymam troszkę dłużej dźwignię i się oduczy
Eh, no... tak. Pogratulować konsekwencji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiecie. może mu chodzi o to, że kolega nie naciska a napierdala łokciami. to juz wychodzi poza zakres treningu chwytowego.
i na dodatek ma kolce na łokciach, bo walczy w zbroi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ostatnim treningu sparowałem z gościem, będac na plecach trzymałem go w gardzie a ten wbił mi łokcie w wewnetrzną stronę ud i zaczął nimi wiercić - bolało jak cholera, musiałem odklepać. Jak się przed tym bronic (poza np chwyceniem do duszenia za kołnierz i zmuszenia gościa do innej reakcji)? Są jakieś metody utwardzenia się na taką okoliczność?
Moim zdaniem aby coś zrobić : sweep-a / technikę kończącą musisz (przynajmniej na chwilę) rozpiąć gardę. Jeśli będziesz miał cały czas zamkniętą to wbijanie łokci będzie upierdliwe i tyle. Nie widzę sensu sparowania na treningu z zapiętą gardą. Wybieraj mu ręce, siadaj, naciągaj na siebie, próbuj przetoczyć - wtedy będzie musiał bronić się przed sweep-ami, a nie wbijać łokcie.
Pozdr.
--
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Poza tym popieram przedmówców - szkoda się bronić w gardzie, bo to bardzo ofensywna pozycja może być.
Napisano Ponad rok temu
Tu wszystko opisane krok po kroku: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Na ostatnim treningu sparowałem z gościem, będac na plecach trzymałem go w gardzie a ten wbił mi łokcie w wewnetrzną stronę ud i zaczął nimi wiercić - bolało jak cholera, musiałem odklepać. Jak się przed tym bronic (poza np chwyceniem do duszenia za kołnierz i zmuszenia gościa do innej reakcji)?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zawodnicy i ich styl walki
- Ponad rok temu
-
Zawody Poznań OPEN GI 8 Czerwca
- Ponad rok temu
-
Judoga/gi na 173cm
- Ponad rok temu
-
Trening z Michaelem Langhi w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
IX puchar polski BJJ - opinie
- Ponad rok temu
-
Treningi BJJ i samoobrony dla dzieci w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Gameness Team
- Ponad rok temu
-
Jednorazowa akcja czy początek końca dupostójki?
- Ponad rok temu
-
Alliance Jiu Jitsu-nowa sala w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Panteon Mistrzów III amatorskie MMA, submission dzieci
- Ponad rok temu