Treningi Judo z uszkodzonymi kolanami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napraw najpierw kolana a potem przyjdź na judo (:
Napisano Ponad rok temu
Niestety kolan już nie wyleczę tylko operacyjnie na co nie mam już ochoty.
A orientujesz się czy jest jakikolwiek sport parterowy który mógłbym poćwiczyć bez narażenia kolan?
Myślałem o bjj, czy tam jj, oczywiście uprzedzając że bez dźwigni na kolana, ale tam chyba też nie mam co próbować?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakieś komiczne rzuty i łapanie przeciwnika za rękę w czasie ciosu mnie odrzucają, ale możliwe że akurat na takie coś trafiłem.
Pewnie najlepiej było było by się przejść na trening zobaczyć.
Patrzyłem też na tai-jutsu akurat jest sekcja w moim mieście. Na yt jak jakiś kozak pokazywał o co tam chodzi to wyglądałol to naprawdę nieźle, ale jak już zobaczyłem pokaz tejże walki na yt akurat właśnie tej sekcji to ręce opadają...
Napisano Ponad rok temu
Ale fakt , boksie możesz mieć inne spojrzenie.
Rozumiem, że szukasz czegoś parterowego do uzupełnienia boksu?
Japońskie parterowe "-do" i "-jutsu" mają wspólny trzon. Zatem albo będzie więcej zabawy w stójce, albo obciążenia kolan jak na judo. Trzeciej opcji raczej niema.
Może lepiej combaty/systemy/krav magi ? Będziesz miał tyle obciążeń co na boksie, a nauczysz się technik obaleń, kontroli itp.
Napisano Ponad rok temu
Krav maga to zależy dużo od trenera.
Byłem kiedyś na jednym treningu jako obserwator 90% treningu to kopanie po jajach co mnie raczej nie kręci
W jednym klubie np. wiem że jest badzo dużo kopania, co u mnie niestety odpada.
Ale chyba masz rację jak coś innego niż boks to tylko poszukać jakieś sekcji kravki co mi przypasuje, albo z trenerem z którym będzie się można ugadać co do wykonywania technik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powiem Ci że chciałbym się posiłować, jestem dość silny i chętnie bym to wykorzystał.
Z tego co wiem to w aikido wykorzystuje się chyba przede wszystkim siłę przeciwnika?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zależy od sekcji. Znam takie w których można sie posiłować. Są techniki z judo itp. Trzeba się przejść i popytać. Albo dowiaduj sie w odpowiednim dziale. :smile:A w aikido jest jaki parter? Czy tylko rzuty?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to ci powinno wiele wyjasnić.
w aikido nie ma walki. nie ma nic oprócz sformalizowanych ('jest tak, bo tak ma być i kropka') ćwiczeń w parach. zapytaj o to w dziale aikido.
jesli chcesz miło spędzać czas - idź na aikido. jeśli chcesz się zmęczyć i powalczyć sobie - nie idź na aikido.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czy judoga musi byc szybki??
- Ponad rok temu
-
Ankieta
- Ponad rok temu
-
Obozy Judo , Obozy sztuk Walki
- Ponad rok temu