Pęknięta łąkotka i BJJ
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu pękła mi łąkotka boczna. Miałem ok. 10 miesięcy przerwy od BJJ i zabieg usuwający jakieś torbiele powstałe na skutek tego pęknięcia. Ortopedzi mi powiedzieli, że jak już będzie dużym utrudnieniem w życiu to wtedy mi ją zszyją. Chciałbym już wrócić na matę tylko mam trochę obaw. Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was trenuje z taką kontuzją? Czy ktoś miał szytą łąkotkę i wrócił na matę?Jeśli tak to ile czasu zajmuje powrót? Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam,
Jakiś czas temu pękła mi łąkotka boczna. Miałem ok. 10 miesięcy przerwy od BJJ i zabieg usuwający jakieś torbiele powstałe na skutek tego pęknięcia. Ortopedzi mi powiedzieli, że jak już będzie dużym utrudnieniem w życiu to wtedy mi ją zszyją. Chciałbym już wrócić na matę tylko mam trochę obaw. Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was trenuje z taką kontuzją? Czy ktoś miał szytą łąkotkę i wrócił na matę?Jeśli tak to ile czasu zajmuje powrót? Pozdr
Miałem robione łąkotki w obu kolanach, usuwane torbiele i szycie.
Da się wrócić po takich zabiegach jak najbardziej na matę, kwestia wygojenia i rehabilitacji. Ale po powrocie walczyłem bardziej zachowawczo i mniej gardą, z obawy o odnowienie kontuzji, wolałem walczyć z góry.
I jak jerzu pisze, ruszaj dupą i odciążaj kolana a nie dupa w miejscu a nogi wyginane we wszystkie strony ;-)
Napisano Ponad rok temu
mi też brakuje kawałka łąkotki Niestety nadal to, co się poodklejało gdzieś tam, wkręca się między knykcie, kłykcie, czy jak to się tam nazywa. Niezbyt miłe uczucie... Ale można się kulać, nawet nauczyłem się już sam to wszystko sobie nastawiać, potem tylko wiadro lodu i można dalej rozrabiać. Uczysz się nie wykonywać pewnych akcji i oszczędzać kopyta...
Napisano Ponad rok temu
mi też brakuje kawałka łąkotki Niestety nadal to, co się poodklejało gdzieś tam, wkręca się między knykcie, kłykcie, czy jak to się tam nazywa. Niezbyt miłe uczucie... Ale można się kulać, nawet nauczyłem się już sam to wszystko sobie nastawiać, potem tylko wiadro lodu i można dalej rozrabiać. Uczysz się nie wykonywać pewnych akcji i oszczędzać kopyta...
Przepisuję się na szachy 8O
Napisano Ponad rok temu
A owszem, ale nie bjj. Chociaż przyznaję, brakuje mi.Thinspoon,to Ty jeszcze trenujesz?
Napisano Ponad rok temu
Jak brakuje,to do Grzegorza! ew. jak masz matę,albo czas,to można się zgadać od czasu do czasu na jakieś treningi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na co zmieniłeś jeśli mogę zapytać?
Jak brakuje,to do Grzegorza! ew. jak masz matę,albo czas,to można się zgadać od czasu do czasu na jakieś treningi.
Wcześniej boks, teraz MT. Jednak wolę dostawać po gębie ;-) Reszta na PW.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Euro 2013
- Ponad rok temu
-
II Ogólnopolski Turniej NO-GI Fight Dzierżoniów 10.022013r
- Ponad rok temu
-
"PANTEON MISTRZÓW 2"- ZAWODY AMATORSKIE MMA
- Ponad rok temu