co się dzieje w świecie weng chun
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co takiego robił Hoffman?A czy ktoś wie, czy ta pani nadal robi dokładnie to co robił Hoffman, czy pójdzie bardziej "tradycyjną" drogą? Bo gdzieś znalazłem jej zdjęcie z M. Tang. Więc miałem nadzieję że może szuka u źródeł (?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W moim odczuciu "europejski" weng chun ,jest podzielony.Jeden nurt reprezentuje Andreas Hoffman,drugi (po części) Sergio Iadarola ,który zgłębiał tajniki tej szkoły ,trzeci ze skłonnością do podążania ścieżką ku tradycji i źródeł - reprezentuje Maria Grothe.Z listu pani Grothe do mnie - mogę jedynie zacytować następujące zdanie: "moja organizacja nie ma nic wspólnego z Andreasem Hoffmanem ,duchowo jak i szkoleniowo - jest inna"
Wraz z grupą instruktorów różnych szkół jak i osób indywidualnych - "buduję" organizację ,której główną ideą jest szeroko pojęty "partnerski" wing chun - bez względu na linię przekazu ,nurt ,czy gałąź (więcej o tej organizacji - niebawem).Obecnie czynię osobiste starania do zaproszenia tej pani-sifu do Koźla.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Chinach zapewne. Chociaż co to za różnica tak naprawdę? Nie wiem co masz do mnie, Weng Chun czy Hoffmanna, nic Ci nie zrobiłem. Jeśli masz jakiś problem to bądź łaskaw go nakreślić sensownie. Moje pytanie było tylko pytaniem, bez żadnych podtekstów. Moja wiedza o WC czy w ogóle sztukach walki jest znikoma. Wiec pytam. Źle? Hoffmann'a czy Marii na oczy nigdy nie widziałem.nie wiesz gdzie się uczył master Twojego trenera??? masakra..... brak słów...
Napisano Ponad rok temu
i strona
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] mozna wybrac jezyk, niestety nie ma polskiego. jakby sobie nie poradził tu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a Ty zapytałeś
to byłem zdziwiony że nie wiesz gdzie uczył się master Twoje szkoły.A co takiego robił Hoffman?
a co do Marii to trenowała kiedyś z Andreasem a teraz już nie... stąd to pytanie co się dzieje.
Napisano Ponad rok temu
A sorry, to WingTsun o tym pisał.a czy ja coś pisałem o źródłach??????????
Pisaliście o tym co "robił" Hoffmann nie wyjaśniając o co chodzi. Stąd moje pytanie, na które btw ciągle nie dostałem odpowiedzi. Nie wiem skąd wziąłeś to miejsce gdzie trenował, przecież to raczej nie ma żadnego związku z tą sprawą, a już na pewno z moim pytaniem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wing Chun Kung Fu, Bygoszcz, przekaz Williama Cheunga
- Ponad rok temu
-
TAI CHI NA WILANOWIE ( VIET NAM TAI CHI )
- Ponad rok temu
-
Seminarium Wing Chun Gung Fu
- Ponad rok temu
-
Seminarium Ving Tsun - Warszawa 1-2.09
- Ponad rok temu
-
Prośba o filmik z bitym na ringu mistrzem Yiquan
- Ponad rok temu
-
Łódź