Ja używam zawsze ciężkich modeli i do maturo mam zaufanie. Ale dobry stosunek jakości do ceny to ma ciężkie keikogi z GoSport.tak, jak ktoś wcześniej napisał, Maturo to jeden z najlepszych wyborów. Stosunek ceny do jakości jest na przyzwoitym poziomie.
Wybór kimona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie potrafię w tej chwili powiedzieć co to był za model (Hayaku?). To raczej ciężka rzecz i niestety mocno się skurczyła po praniu tak, że mając 177 cm wzrostu, model na 170 był mocno za ciasny, a zwykle jest inaczej. Ale sam materiał krój jest ok, więc za około 100 pln to jest zupełnie w porządku.Napisz co zakupiłeś i jak się spisuje ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście od jakiegoś czasu wolę kimono nie za ciężkie takie w granicach 10OZ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja kupiłem spirit na 170cm (mam jakieś 174) wyższe modele mają rozmiarówkę co 5 cm. Piorę w 40 stopniach i nie skurczyło sie wcale a co ważniejsze dopiera się (poprzednio miałem tokkaido i maturo i pomimo namaczania nie mogłem ich doprać). Napisz do sprzedawcy to poda ci dokładne wymiary bluzy i spodni.Kris102 jak jest z rozmiarami kamikaze kaiten i ich kurczliwością? Mam 176cm wzrostu i nie wiem czy kupić na 180, czy na 170cm.
Napisano Ponad rok temu
Kris jak ci się wykonuje kata w tym modelu Spirit ? Zastanawiam się jeszcze nad modelem America.
Napisano Ponad rok temu
Miałem Tokkaido i szczerze odradzam, jak dla mnie to kompletna porażka - spodnie przeszkadzały mi w przyjmowaniu niskich pozycji. Materiał dość szybko zszarzał a rękawy i kołnierz nie dopierały się nawet w 90 stopniach. Ze spirita jestem bardzo zadowolony. Co do tych ciężkich modeli to zauważyłem że to jakaś nasza maniera/obsesja. No ale wiadomo jak sztywne kimono to ładnie strzela przy ciosachPowiem szczerze, że jeszcze się nie zdecydowałem. Zastanawiam się nad Tokaido kata master i Kaiten.
Kris jak ci się wykonuje kata w tym modelu Spirit ? Zastanawiam się jeszcze nad modelem America.
Napisano Ponad rok temu
Odwołuje to co napisałem o keikogi z gosportu. Aktualnie model ciężki to już szmatka. Było, ale się zmyło... dziadostwo.wolę kimono nie za ciężkie takie w granicach 10OZ
Napisano Ponad rok temu
Super fajne jest naprawdę. Świetnie się układa. Z trokami w gaciach nie muszę walczyć jak o niepodległość. Naprawdę luks. Nie mogę się tylko przyzwyczaić do długości bluzy - jak krótki szlafrok. Ale teraz ponoć prawie wszystkie tak mają.
Napisano Ponad rok temu
zamierzam kupić karategi z górnej półki, które posłuży mi kilka lat. Do tej pory rozważałem
- Tokaido Yakudo
- Kamikaze Monarch
Pojawiła się tu niepochlebna opinia o Tokkaido w związku z tym mam jeszcze większy dylemat. Ktoś poleci jakiś model? No i kupować w PL czy zamawiać?
Może osoby, które zawiodły się na jakimś kimonie podadzą konkretne modele. Bo firma to jedno a już konkretne wdzianko to jeszcze cos innego.
Napisano Ponad rok temu
po co kupować zagramaniczne?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli już szukasz czegoś na prawdę topowego to rozważ zakup Shureido, zainteresuj się jednym z dwóch modeli dostępnych np. tutaj:...
zamierzam kupić karategi z górnej półki, które posłuży mi kilka lat. Do tej pory rozważałem
- Tokaido Yakudo
- Kamikaze Monarch
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tokkaido obecnie to chińszczyzna.Witam,
- Tokaido Yakudo
- Kamikaze Monarch
Pojawiła się tu niepochlebna opinia o Tokkaido w związku z tym mam jeszcze większy dylemat. Ktoś poleci jakiś model? No i kupować w PL czy zamawiać?
Może osoby, które zawiodły się na jakimś kimonie podadzą konkretne modele. Bo firma to jedno a już konkretne wdzianko to jeszcze cos innego.
Jak masz kasę na Kamikaze Monarch to zastanów się nad Shureido - jedyne oryginalne kimona szyte na Okinawie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
SEMINARIUM - ZINTEGROWANY TRENING OBWODOWY W SPORTACH WALKI
- Ponad rok temu
-