Combat 56
Napisano Ponad rok temu
Czy Combat 56 jeszcze istnieje?
Począwszy od strony internetowej systemu skończywszy na na wszelakich forach nie ma nic nowego o tym systemie. Oprócz organizowania Selekcji, działa to jeszcze?
Poczytałem trochę informacji na stronie Kupsa i tylu ciekawych rzeczy się dowiedziałem (często wyssanych z palca...), że można by odnieść wrażenie że to potęga, a tu cisza.
Więcej już w BAS się dzieje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cos sie czasem dzieje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Generalnie, bardzo mi się podobało. Mam wrażenie, że technicznie jest to już skończony i pełny twór.
Dobre rozwiązania, poparte właściwym kierunkowaniem siły.
Do tego fajnie opracowane przejście do kolejnych technik.
ps. Brzmi to jak hymn pochwalny, ale cały czas jestem pod wrażeniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Puck staje się jakąś mekką staży i szkoleń oraz wielu bardzo dobrych instruktorów w rożnych systemach. W sumie poza trenowaniem w Pucku już nic tam innego ciekawego chyba nie ma no może jeszcze piwo z korzeniem.
prawda
Kalaś rulez!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Tego rodzaju aktywacja powoduje częściową paralizację rożnych części ciała albo paralizacje całego systemu nerwowego / energetycznego . Innymi słowami aktywacja tego rodzaju powoduje zwolnienie ataków napastnika, zamroczenie albo znokautowanie. Aktywacja systemu nerwowego, neurologicznego oraz energetycznego jest bardzo efektywna na powyżej wymienionych napastnikach. Używanie otwartych dłoni zwiększa efektywność aktywacji oraz zmniejsza ryzyko spowodowania kontuzji fizycznych napastnika. Używanie otwartych dłoni jest wizualnym faktem o nie brutalności używanego systemu"
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Nie zapomnij, o ile mnie pamiec nie myli ze esds to jest system chyba o korzeniach w taichiAktywacja systemu nerwowego, neurologicznego oraz energetycznego
wydaje mi sie ze oni sie czesciowo albo wywodzili albo mieli instruktorow zwiazanych z tym co robi Mc Neil w USA i tez z yang taichi. Stad pewno te energie.
Nie mowie ze to zle oczywiscie, sa ludzie z yang taichi co sie w rekawicach napierdalaja i startuja w sanda np:)
Napisano Ponad rok temu
Czepiam się bardziej stylu zdań (przypominającego tłumaczenie z google) niż zawartości, chociaż wspominanie o Dim Mak w stronie dotyczącej realnej samoobrony pewno by mnie odstraszyło, gdybym wcześniej nie wiedział że ESDS to fajny i skuteczny system.
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
A kto tam na oczy ten cały BAS widział?! ;-)a ja mam takie wrażenie,że jest to plagjat sytemu BAS dr.Andrzeja Brylla i tyle...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A w innym filmie z tej strony ( fragment programu MdM z panami Mannem i Materną ) pan Nycek, jako BAS pokazuje filipińskie hokus - pokus, czary - mary, chuje-muje-dzikie-węże ma sparaliżowanym ( ze strachu chyba ) przeciwniku.
Dlatego napisałem: a kto ten cały BAS na oczy widział?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Świeto Mistrza Leszka Drewniaka
- Ponad rok temu
-
Centrum Nadzoru Operacji Specjalnych w Chełmie
- Ponad rok temu
-
Co to jest Combat
- Ponad rok temu