Ostatni nasz pokaz. 57 Gala "Embu Tai Kai" Yoshinkan Honbu Dojo Tokio. Zapraszam do obejrzenia.
tu chodzi o to kto szybciej zrobi tak?![]()
Rozwiń myśl Tomasz ?
nie nadążam myślą za pokazem

Napisano Ponad rok temu
Ostatni nasz pokaz. 57 Gala "Embu Tai Kai" Yoshinkan Honbu Dojo Tokio. Zapraszam do obejrzenia.
tu chodzi o to kto szybciej zrobi tak?![]()
Rozwiń myśl Tomasz ?
Napisano Ponad rok temu
Trening ukemi:
Napisano Ponad rok temu
Proszę Panie Ninja miszczu trzeci danie. Materiał dowodowy:...
Napisano Ponad rok temu
Nie martw się, Ninja się odrodzi jak Feniks z popiołów i wróci jeszcze silniejszy, jeszcze potężniejszy, jeszcze bardziej...pyskaty!Hahaha! Ninja dostał po pysku od Kristofa i się zmył. Chowa się za entym danem
Napisano Ponad rok temu
Ciebie i Sebola nie przerośnie w tym dziele...jeszcze bardziej...pyskaty!
;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wielokrotnie powtarzałem, wali mnie mega skuteczność aikido w walce. Więcej - wali mnie jakakolwiek jego skuteczność. Ale tak sobie myślę, że gdyby nawet okazało się, że to aikido jednak w jakimś stopniu skuteczne jest, to i tak znajdzie się ktoś, kto uzna to za choreografię, udawanie, robienie w wała czy jak tam sobie to nazwiecie. Dla zasady, bo to aikido.
;-)
Napisano Ponad rok temu
Mordercza logikaKomentując pokazałeś, że jednak cię nie wali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawda?Mordercza logikaKomentując pokazałeś, że jednak cię nie wali.
![]()
Napisano Ponad rok temu
Ej, mów za siebie... poprzez swoje lenistwo, zaniechanie dobrego treningu, strach itd...
daliśmy dupy w tym aikido na całego panowie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wielokrotnie powtarzałem, wali mnie mega skuteczność aikido w walce. Więcej - wali mnie jakakolwiek jego skuteczność.
Co do skuteczności, w tym dziale wklejam często przykłady skutecznego aikido. Ostatnio np. film o Tomiki aikido albo taiho jutsu. A robienie w wała oraz choreografia jest integralną częścią aikido, więc się nie dziw.Ale tak sobie myślę, że gdyby nawet okazało się, że to aikido jednak w jakimś stopniu skuteczne jest, to i tak znajdzie się ktoś, kto uzna to za choreografię, udawanie, robienie w wała czy jak tam sobie to nazwiecie. Dla zasady, bo to aikido.
Napisano Ponad rok temu
No, Tada sensei - wreszcie coś fajnegoA teraz na temat. Jeden z moich ulubieńców ze starej gwardii, Hiroshi Tada ( dłuższy film, 28 min. ):
E, polemizowałbym. Ten filmik z Tomiki, szczególnie to dźganie nożem cieniutkie i mdłe jak więzienna zupka. Przynajmniej na filmie mnie to nie przekonuje. Niby chcą ukłuć, ale jakby nie chcieli. Atak za atakiem, robione ciurkiem, a nie jako osobne poczynania. Po ukłuciu uke często, gęsto nieobecny. Może dlatego... Tak popatrzyłem od ok. 1'30" i agresji w tych atakach tyle co w 6 letniej Zuzi sypiącej kwiatki na Boże Ciało.Co do skuteczności, w tym dziale wklejam często przykłady skutecznego aikido. Ostatnio np. film o Tomiki aikido albo taiho jutsu...
Napisano Ponad rok temu
Ej, mów za siebie... poprzez swoje lenistwo, zaniechanie dobrego treningu, strach itd...
daliśmy dupy w tym aikido na całego panowie...![]()
Napisano Ponad rok temu
Bo co? Ja zaprzeczam! Mi tutaj nie imputuj głupot i nie pisz za większość. Za siebie jak najbardziej - twoje wyznania i skrucha robią wrażenie - jak program "urzekła mnie twoja historia" :razz:...większość aikidoków nie ma pojęcia co to prawdziwy trening nie oszukujmy się koledzy
każdy z nas kocha to co robi, ale to miłość egoistyczna, bez dawania z siebie![]()
większość z nas to gadatliwe grubasy a nie "wprawni wojownicy"
traktujemy to aikido po macoszemu, bo więcej o nim gadamy niż trenujemy
bierzemy stopnie, stanowiska, pieniądze, a dajemy pozory i mgliste słowa
opowiadamy bajki o starych mistrzach... na tyle nas stać koledzy
nie zaprzeczajcie, przyznajcie się przed samym sobą i po sprawie![]()
ja to zrobiłem jakiś czas temu i moje życie się odmieniło![]()
polecam z całego serca !
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu