Ostatni nasz pokaz. 57 Gala "Embu Tai Kai" Yoshinkan Honbu Dojo Tokio. Zapraszam do obejrzenia.
tu chodzi o to kto szybciej zrobi tak?
Rozwiń myśl Tomasz ?
nie nadążam myślą za pokazem
Napisano Ponad rok temu
Ostatni nasz pokaz. 57 Gala "Embu Tai Kai" Yoshinkan Honbu Dojo Tokio. Zapraszam do obejrzenia.
tu chodzi o to kto szybciej zrobi tak?
Rozwiń myśl Tomasz ?
Napisano Ponad rok temu
Trening ukemi:
Napisano Ponad rok temu
Proszę Panie Ninja miszczu trzeci danie. Materiał dowodowy:...
Napisano Ponad rok temu
Nie martw się, Ninja się odrodzi jak Feniks z popiołów i wróci jeszcze silniejszy, jeszcze potężniejszy, jeszcze bardziej...pyskaty! ;-)Hahaha! Ninja dostał po pysku od Kristofa i się zmył. Chowa się za entym danem
Napisano Ponad rok temu
Ciebie i Sebola nie przerośnie w tym dziele Ja bym chętnie dla kontrastu wasze popisy na filmach zobaczył, Kristofa też. Aikidockie oczywiście...jeszcze bardziej...pyskaty! ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wielokrotnie powtarzałem, wali mnie mega skuteczność aikido w walce. Więcej - wali mnie jakakolwiek jego skuteczność. Ale tak sobie myślę, że gdyby nawet okazało się, że to aikido jednak w jakimś stopniu skuteczne jest, to i tak znajdzie się ktoś, kto uzna to za choreografię, udawanie, robienie w wała czy jak tam sobie to nazwiecie. Dla zasady, bo to aikido. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Mordercza logikaKomentując pokazałeś, że jednak cię nie wali.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawda?Mordercza logikaKomentując pokazałeś, że jednak cię nie wali.
Napisano Ponad rok temu
Ej, mów za siebie... poprzez swoje lenistwo, zaniechanie dobrego treningu, strach itd...
daliśmy dupy w tym aikido na całego panowie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wielokrotnie powtarzałem, wali mnie mega skuteczność aikido w walce. Więcej - wali mnie jakakolwiek jego skuteczność.
Co do skuteczności, w tym dziale wklejam często przykłady skutecznego aikido. Ostatnio np. film o Tomiki aikido albo taiho jutsu. A robienie w wała oraz choreografia jest integralną częścią aikido, więc się nie dziw.Ale tak sobie myślę, że gdyby nawet okazało się, że to aikido jednak w jakimś stopniu skuteczne jest, to i tak znajdzie się ktoś, kto uzna to za choreografię, udawanie, robienie w wała czy jak tam sobie to nazwiecie. Dla zasady, bo to aikido.
Napisano Ponad rok temu
No, Tada sensei - wreszcie coś fajnegoA teraz na temat. Jeden z moich ulubieńców ze starej gwardii, Hiroshi Tada ( dłuższy film, 28 min. ):
E, polemizowałbym. Ten filmik z Tomiki, szczególnie to dźganie nożem cieniutkie i mdłe jak więzienna zupka. Przynajmniej na filmie mnie to nie przekonuje. Niby chcą ukłuć, ale jakby nie chcieli. Atak za atakiem, robione ciurkiem, a nie jako osobne poczynania. Po ukłuciu uke często, gęsto nieobecny. Może dlatego... Tak popatrzyłem od ok. 1'30" i agresji w tych atakach tyle co w 6 letniej Zuzi sypiącej kwiatki na Boże Ciało. ;-)Co do skuteczności, w tym dziale wklejam często przykłady skutecznego aikido. Ostatnio np. film o Tomiki aikido albo taiho jutsu...
Napisano Ponad rok temu
Ej, mów za siebie... poprzez swoje lenistwo, zaniechanie dobrego treningu, strach itd...
daliśmy dupy w tym aikido na całego panowie...
Napisano Ponad rok temu
Bo co? Ja zaprzeczam! Mi tutaj nie imputuj głupot i nie pisz za większość. Za siebie jak najbardziej - twoje wyznania i skrucha robią wrażenie - jak program "urzekła mnie twoja historia" :razz:...większość aikidoków nie ma pojęcia co to prawdziwy trening nie oszukujmy się koledzy
każdy z nas kocha to co robi, ale to miłość egoistyczna, bez dawania z siebie
większość z nas to gadatliwe grubasy a nie "wprawni wojownicy"
traktujemy to aikido po macoszemu, bo więcej o nim gadamy niż trenujemy
bierzemy stopnie, stanowiska, pieniądze, a dajemy pozory i mgliste słowa
opowiadamy bajki o starych mistrzach... na tyle nas stać koledzy
nie zaprzeczajcie, przyznajcie się przed samym sobą i po sprawie
ja to zrobiłem jakiś czas temu i moje życie się odmieniło
polecam z całego serca !
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu