skutecznosc bjj (troche inne spojrzenie)
Napisano Ponad rok temu
zaznaczam ze nigdy nie trenowalem bjj(z braku mozliwosci) wiec nie znam tego tematu od srodka.
Pozdrawiam:)
Napisano Ponad rok temu
Wejdź na ulicę i tam poczytaj ewentualnie dodaj swoje 3 grosze do dyskusji.
Napisano Ponad rok temu
-raczej mało osób zna się na walce w parterze i osoba taka jest zaskoczona i w ogóle nie wie co ma robić generalnie większość osób spodziewa się ataku ręcznego, nożnego(dlatego można pokonać osobę większą i cięższa)
dlatego bjj tak mi się podoba(tutaj chodzi mi głównie o to kiedy sami obalamy i dochodzimy do pozycji dominującej)
- ludzie którzy ćwiczą sporty uderzane raczej nie mają ćwiczonej obrony przed obaleniami
jakbym był młodszy i miałbym lepsze warunki fizyczne to skupiłbym się na stójce a bjj było by uzupełnieniem
niestety latka lecą a wzrost mam średni
Co do skuteczności bjj pod kątem samoobrony na ulicy moim zdaniem jak już pisałęm 1 vs 1.
Do naszego klubu przyszli nowi kolesie podjarani bjj i chcą od razu uczęszczać na treningi MMA.
Po słowach trenera nawet sam zacząłem się zastanawiać jak bjj ma się do realnej walki
trener powiedział coś w stylu że w dzisiejszym MMA samo bjj praktycznie nie istnieje a na ulicy przecież też parterowiec może wyłapać strzały w parterze i na nic założenia bjj się nie zdadzą(tutaj piszę głównie o defensywie w bjj). Ulica to nie walka sportowa
Chociaż i tak moim zdaniem bjj ma ogromną przewagę nad średnimi uderzaczami z ulicy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolejne Czarne Pasy BJJ w Polsce!!!!!
- Ponad rok temu
-
Jakie gi do bjj? Początkujący 400zł
- Ponad rok temu
-
Wyniki IBJFF Open Championship Lizbona 2012
- Ponad rok temu
-
Bixente Lizarazu
- Ponad rok temu
-
Nowy sekcja Bjj w Waraszawie
- Ponad rok temu
-
bjj vs dużo cięższy i silniejszy
- Ponad rok temu
-
Bjj w Łodzi
- Ponad rok temu
-
który klub w stolicy
- Ponad rok temu
-
ARE YOU READY FOR THE SEASON ? Zawody w Poznaniu.
- Ponad rok temu
-
Braulio Estima seminarium w Tychach
- Ponad rok temu