Fairbairn OSS
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do filmu już też komentowałem ale kolega Akahige widocznie tego nie wyłapała.
Życzliwości i spokoju życzę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Sporo chłopaków z SAS poznałem podczas mojej pracy - pracowaliśmy w jednym teamie, i to tam gdzie troche sie kotłowało i interesy Firmy były zagrożone. Wiele się od nich nauczyłem i bardzo ich szanuje, nie wszyscy dotrwali do końca kontraktu z przyczyn nienaturalnych. Ja życzę ci odrobiny krytycyzmu wobec siebie i trochę doświadczenia z walki. Może wtedy byli byśmy partnerami do rozmowy.
Nawiasem mówiąc nie pochodzisz od Fairbairna tylko od Matta Temkina - czemu nie nazwiesz tego co robisz Defendu Temkin School? To byłoby ok.
Napisano Ponad rok temu
Co do osoby Temkina to jego ojciec uczył się właśnie u Fairbairna ( to tak na marginesie )
Napisano Ponad rok temu
poza ty m sami ćwiczyliśmy. To moje doświadczenie z GF.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy to licytacja kto ile ćwiczył ( poziom szkoły podstawowej ) i kto ma prawo czy nie do propagowania idei Fairbairna. Co do mojego początku z Defendu to rozpocząłem około 3,5 roku temu. Nie muszę się wstydzić tego co robię bo robię to dobrze i tłumaczyć za każdym razem jakiemuś anonimowemu człowiekowi na forum. Nie prowadzę kółka historycznego tylko zajmuje się konkretnymi rozwiązaniami na sytuacje podbramkowe na ulicy lub bojowymi. Faktycznie nie mogę napisać że robimy czysty system ale tez nigdy tego nie twierdziłem mamy wiele rozwinięć technik, opracowań z których na co dzień korzystają służby, wojsko, ochrona itp.
Nie będę się tu spierać, kłócić itp. jeśli ktoś ma ochotę na konstruktywną rozmowę to nie na forum tylko prywatnie chętnie się spotkam i pogadam, bardzo chętnie też się nauczę lub wymienię wiedzę ( nie konfrontację ). Tez sobie chętnie pojadę do Anglii na te szkolenia które tak rekomendujesz bo wiedzę zbieram cały czas ( podaj namiary , zlinkuj stronę itp).
Każdą dyskusję można prowadzić na spokojnie jeśli jest wola obydwu zainteresowanych.
Napisano Ponad rok temu
po 0.55 i 1.07 odpusciłem sobie resztę.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jest tego wiecej - sam wiesz najlepiej.
Strzelectwo też macie od Matta? On ma przede wszystkim opinie zajebistego strzelca...
osobiście uważam ze powinieneś uwierzyć w siebie i po prostu zrobic cos swojego bo inaczej trafi sie jakis GB Combatives i bedzie marudził. jesteś na tyle ułożony i doświadczony ze powinieneś pójść swoja drogą a nie podpierać sie nazwiskami historycznych (nie żyjacych) lub osób ze stanów z którymi kontakt nie szczególnie prosty bo wiadomo służba nie drużba a i prywatnie ma co robić bo Point Shooting wraca do łask także w USA.
Napisano Ponad rok temu
Eeee tam! No co ty? Przecież widać, że chłopaki w Bruce'a Lee się bawią. ;-)ile cwiczyłeś u Temkina i czy te techniki które sa prezentowane na twoich filmach nauczyłeś sie u Matta
Nie zmienia to faktu, że połączenie tych filmików z kreowanym na stronie internetowej wizerunkiem profesjonalistów wygląda niepoważnie ( wręcz wkurzająco ). Może Lewro jest fajnym facetem i super komandosem oraz bodyguardem lepszym niż Kevin Costner, ale z marketingowego punktu widzenia, to niezła kicha jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Polecam zresztą cały kanał tego użytkownika: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav Maga Poznań
- Ponad rok temu
-
Krav Maga - Gdańsk - wybór sekcji/trenera
- Ponad rok temu
-
Defendo