Jak nosić duży nóż?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra, dobra, nie poznaję kolegi! ;-)Nie, nie mam zamiaru ! Ale zaciekawiony bardziej jestem...
Z tym kabarem to trudna sprawa, bo to kawał nożydła jest. W tym fragmencie pewnego kultowego filmu o nożownikach widać stosowne szelki:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
P.S. Oooo! Ktoś zamieścił na youtube cały, kultowny film o nożownikach:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Warhead: pomysł z nożem poziomo na nerkach mega, 5 minut zabawy ze starym materiałowym paskiem i trytytkami i jest tak:
PS. ponownie uspokajam, nie, nie zabieram (dużego) noża na spacery
Napisano Ponad rok temu
"Nożownik" może być, ale twórcy nie mogli się zdecydować czy zrobić z niego film survivalowy, czy nożowniczy, w efekcie nie ma on jakiegoś specyficznego klimatu.Myslalem na poczatku ze dałeś Nożownika z Del Toro...
"Exposure", aka "Hight Art" aka...jeszcze parę innych tytułów widziałem po raz pierwszy w TVP na początku lat 90-tych ( pod polskim tytułem "Sztuka zabijania", późniejsze wznowienia nosiły tytuł "Kunszt" ). I od razu chciałem zostać nożownikiem! Ten klimacik, Brazylia, Rio de Janeiro, prawdziwe kurwy, bandyci i nożownicy - nie jakieś maminsynki z dobrych domów, co to na Polach Mokotowskich, co weekend udają, że walczą nożami z gąbki dla dzieci... ;-)
Napisano Ponad rok temu
udają, że walczą nożami z gąbki
Zjazd :twisted:
To żadne udawanie, my naprawdę walczymy tymi gąbkami. Udawanie walki gąbką to już byłby soft core
Napisano Ponad rok temu
zalezy co masz na sobie:jakie są patenty na noszenie dużego noża
- jesli masz krotkie ciuchy bo jest lato, to jest problem, ale nadal mozna pocudowac z IWB, czyli noz masz wewnatrz gaci (lub ew wewnatrz przednich kieszeni spodni, glownie jesli masz jeansy bo maja glebokie, sztywne kieszenie)
- jesli masz dluzsze ciuchy (np kurtke) to juz jest pelen luz, bo mozna nosic na szelkach (pod pacha, albo na plecach po skosie w dol) albo na pasku (poziomo na plecach wzdluz paska, albo pionowo w dol z boku ciala tak jak np telefon komorkowy na pasku)
generalnie duzo zalezy tez od tego jaka masz budowe ciala, przyzwyczajenia/mozliwosci z ubraniami itd
ja raz testowo w zimie pod kurtka nosilem ze soba przez pewien czas 32cm noz - nikt nigdy nie wyczail ze go mam na sobie - a bylem w stanie go wyciagnac jednym plynnym ruchem w ciagu sekundy.. innym razem mialem tak wpiety mniejszy noz (22cm) ze ochroniarz w knajpie mimo ze mnie macal po nim, to go nie wyczul (albo go zignorowal)..
Napisano Ponad rok temu
ja raz testowo w zimie pod kurtka nosilem ze soba przez pewien czas 32cm noz - nikt nigdy nie wyczail ze go mam na sobie - a bylem w stanie go wyciagnac jednym plynnym ruchem w ciagu sekundy.. innym razem mialem tak wpiety mniejszy noz (22cm) ze ochroniarz w knajpie mimo ze mnie macal po nim, to go nie wyczul (albo go zignorowal)..
wczoraj założyłem na całość polar i cienką kurtę (softshell) no i nie jest aż tak źle, chociaż trzeba pamiętać o tym [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a także samo wyciągnięcie w razie czego wymaga dla zasłonięcia ruchu odwrócenia tułowia o 90 stopni, podwinięcia dolnego ściągacza kurtki i jeszcze odpięcia zabezpieczenia pochwy noża.
Napisano Ponad rok temu
Ura znowu się do jakiegoś klubu wybierasz ?!
Napisano Ponad rok temu
ja pamietam z 15-20 lat temu w kosciele na brodnie byla niezla jatka, kilkadziesiat osob sie pralo na srodku ulicy, ale potem juz chyba nie bylo nic w takiej skali.
Napisano Ponad rok temu
jesli u ciebie to wymaga tyle skomplikowanych ruchow itd to zle to nosiszsamo wyciągnięcie w razie czego wymaga dla zasłonięcia ruchu odwrócenia tułowia o 90 stopni, podwinięcia dolnego ściągacza kurtki i jeszcze odpięcia zabezpieczenia pochwy noża.
u mnie wyciagalem noz jednym plynnym ruchem, jedna reka.. przetestowalem to raz nieswiadomie jak wyskoczyl na mnie w nocy pies - nie zauwazylem skubanca poki juz nie byl 2-3 metry ode mnie i sie prezyl do skoku.. blyskawiczne skrecenie sie do niego i wyciagniecie noza przed siebie - az sam bylem zaskoczony jak szybko to zrobilem i jak calkowicie bezwiednie.. nie ma takiej opcji zebys musial uzywac np drugiej reki, podwijac cos, odpinac itd
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Witam mam problem z Leathermanem model kick
- Ponad rok temu
-
UTP Helikona
- Ponad rok temu
-
zapalniczka