skuteczność obrony a wiek
Napisano Ponad rok temu
uwagę Wara- uważam za słuszną
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesteśmy w dziale ulica więc:
1)przydatnośc ( a raczej nieprzydatnośc aiki) pod ulicznym katem to temat szeroko omówiony
sądziłem, ze chociaż na tym combacie zobaczę coś bardziej realistycznie wyglądającego. Tymczasem osobnik, na którym prezentuje się techniki- dokładnei tak jak w aiki -współpracuje albo zachowuje się totalnie biernie.
przy takiej bierności nawet moja babcia mogłaby każdego pokonac prezntując zestaw technik piotrzebnych do przyrządzenai sałatki owocowej
Jesli uczone jest to w ten sposób, to smiem wątpić w "uliczność" tego combatu
Ja ćwiczę wing tsun i na każdym prawie wideo treningowym osoba na której się wykonuje techniki jest bierna lub współpracuje( po to by jak najlepiej techniki zaprezentować ) .Sęk w tym że te wszystkie filmiki na you tube itd to pokazówki, wklejane po to by zachęcić potencjalnych adeptów do treningu.
Aikido działa bo inaczej by nie trenowano Służby typu policja/straż miejska itd.Combat 56 i wing tsun( patrz niemiecki SEK lub GSG9) i wiele innych też działa z tych samych powodów.Ocenianie systemu po 1 filmiku na you tube to jak oceniać książkę po okładce.
Na WT też dużo osób narzeka że chu...daje na ulicy ja ćwiczę 5 lat i wiem że działa :twisted:
Zresztą koniec oftopu...
Napisano Ponad rok temu
a argument o trenowaniu czegokolwiek przez słuzby mundurowe jest imho kiepski- wystarczy poznać procedury wyłaniania wykonawców czegokolwiek dla wojska- według ustawy prawo zamówien publicznych zasadniczym kryterium jest cena a nie jakośc produktu.
a słuchając pogłosek o przewałkach przy przetargach dla wojska byłbym w stanie uwierzyc nawet w realizowanie kursów haftu jako nauki walki wręcz.
Zresztą, jak dla mnie EOT- każdy moze wyrobić sobie zdanie nawet na podstawie czytania budo.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
(nie) skuteczność aikido to ok 100 stron tematu w odpowiednim dziale
a argument o trenowaniu czegokolwiek przez słuzby mundurowe jest imho kiepski- wystarczy poznać procedury wyłaniania wykonawców czegokolwiek dla wojska- według ustawy prawo zamówien publicznych zasadniczym kryterium jest cena a nie jakośc produktu.
a słuchając pogłosek o przewałkach przy przetargach dla wojska byłbym w stanie uwierzyc nawet w realizowanie kursów haftu jako nauki walki wręcz.
Zresztą, jak dla mnie EOT- każdy moze wyrobić sobie zdanie nawet na podstawie czytania budo.
pozdrawiam
No niestety w większości przypadków tak jest...
Napisano Ponad rok temu
Żeby zostać w temacie, to ja zaczęłam regularnie trenować w wieku 28 lat i nie mam żadnych problemów kondycyjno-zdrowotnych w stosunku do "smarkaterii", tak na thaiu jak i na kravce ;-)
Napisano Ponad rok temu
Wracając do filmiku, mnie zastanawia po co w bojowym systemie ćwiczyć co najmniej 6 czy 7 sposobów "brrutalnego" załatwiania wartownika gołymi rękami, np poprzez obalenie go i wydrapanie mu oczu jak to jest pokazane, skoro żołnierze dokonujący takich akcji zwyczajnie używają noża.
A jak w domu zostawi???
Żeby zostać w temacie, to ja zaczęłam regularnie trenować w wieku 28 lat i nie mam żadnych problemów kondycyjno-zdrowotnych w stosunku do "smarkaterii", tak na thaiu jak i na kravce ;-)
Bo ty Alexia to się trzymasz zdrowo ;-)
Napisano Ponad rok temu
mnie zastanawia informacja ze szkopy cwicza ving tsun - pracowalem z chlopakiem z gsg i mowil ze glownie cwiczyli boks i techniki z roznych systemow walki ich zdaniem najskuteczniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mnie zastanawia informacja ze szkopy cwicza ving tsun - pracowalem z chlopakiem z gsg i mowil ze glownie cwiczyli boks i techniki z roznych systemow walki ich zdaniem najskuteczniejsze.
Ćwiczą
Mój trener trenował jednostki specjalne o tym ze GSG9 trenuje to wiem od niego powyżej akurat przykład na KSK.
Mam nadzieje że trochę szkopskiego liznąłeś. ;-)
A tu SEK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczą
Mój trener trenował jednostki specjalne o tym ze GSG9 trenuje to wiem od niego powyżej akurat przykład na KSK.
Mam nadzieje że trochę szkopskiego liznąłeś. ;-)
A tu SEK
Dzieki za poprawe humoru, fajnie sie posmiac czasem
Napisano Ponad rok temu
Fakt faktem demo chuj...
Ale o systemie to nic nie świadczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NIXon
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
w pociagu
- Ponad rok temu
-
Samoobrona Kinect - nauka samoobrony... przed telewizorem
- Ponad rok temu
-
Skutecznosc a uzyte techniki
- Ponad rok temu
-
I Wojna światowa - szkolenie
- Ponad rok temu
-
Smutna rzeczywistosc: Fotki i linki (bez drastycznych zdjec)
- Ponad rok temu
-
Jak pokonać Zapaśnika?
- Ponad rok temu
-
problem z przełamaniem sie po prażce
- Ponad rok temu
-
zaczepka w autobusie
- Ponad rok temu
-
Dobry materiał