Pytanie o kursy instruktorskie aikido.
Napisano Ponad rok temu
Pamiętam, że jakiś czas temu trzeba było odbyć kurs ogólny na AWF + staż techniczny aikido by zdobyć papiery.
Słyszałam, że podobno idą jakieś zmiany (że niby kurs ogólny sam w sobie nie będzie dostępny), w sieci kursów takowych nie jestem w stanie znaleźć, a ze znajomych też nikt nie orientuje się w tej kwestii ostatnio.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Czy orientuje się ktoś w temacie kursów instruktora aikido? Najlepiej w województwie pomorskim, jeszcze lepiej - w Gdańsku.
Pamiętam, że jakiś czas temu trzeba było odbyć kurs ogólny na AWF + staż techniczny aikido by zdobyć papiery.
Słyszałam, że podobno idą jakieś zmiany (że niby kurs ogólny sam w sobie nie będzie dostępny), w sieci kursów takowych nie jestem w stanie znaleźć, a ze znajomych też nikt nie orientuje się w tej kwestii ostatnio.
Pozdrawiam,
Obecnie przepisy mówią "INSTRUKTOR REKREACJI RUCHOWEJ O SPECJALNOŚCI SAMOOBRONA".
Proponuję poszukać po tym hasłem. Instruktora węższej specjalizacji nie ma, zeby (prawdopodobnie) nie ograniczać możliwości "wykonywania zawodu".
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli zaś chodzi o kursy o jakie pisze Kolega to są takowe organizowane przez Irka Kołoziejaka z Lublina. Sczegóły na stronie Lubelskiej Akademii Aikido.
Pozdawiam wszystkich Budo- ków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W nawiązaniu do postu Smoka Bazyliego (tak się odmienia ?;]), alternatywą również może być Kurs Instruktora Sportu ze specjalnością Ju Jutsu, koszt z tego co pamiętam jest zbliżony.
Hehe.. To jakby robić kurs instruktora spadochronowego by zostać instruktorem paralotniarstwa. No chyba, że to był żart?
Dziękuję za podpowiedzi, z pewnością wybadam wymienione propozycje.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
W nawiązaniu do postu Smoka Bazyliego (tak się odmienia ?;]), alternatywą również może być Kurs Instruktora Sportu ze specjalnością Ju Jutsu, koszt z tego co pamiętam jest zbliżony.
Hehe.. To jakby robić kurs instruktora spadochronowego by zostać instruktorem paralotniarstwa. No chyba, że to był żart?
Hehe.. a byłaś kiedyś na treningu Ju Jutsu? wybacz biorąc pod uwagę treść Twojej wypowiedzi, odpowiedź jest w miarę oczywista.
Na kurs instruktora nie idziesz po to żeby się uczyć technik, ale żeby nauczyć się uczenia technik innych i ogólnie prowadzenia treningu. Jako że wiele technik chwytanych i rzutów spotyka się w Aikido i Ju Jutsu metody nauczania mogą być takie same. O metodach nauczania i metodach treningowych nie będę się więcej wypowiadał bo Akahige mnie zje na obiad. Kurs instruktora ze specjalnością Ju Jutsu jest też o tyle dobry dla aikidoków ponieważ może im uświadamiać totalną ignorancję w umiejętnościach atakowania. Ja tam w każdym bądź razie miło wspominam
No chyba, że to był żart? ;-)To jakby robić kurs instruktora spadochronowego by zostać instruktorem paralotniarstwa.
Napisano Ponad rok temu
Ja też mam nadzieję, że to był tylko żart...To jakby robić kurs instruktora spadochronowego by zostać instruktorem paralotniarstwa.
Oferty kursów instruktorskich można znaleźć [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido Sopot
- Ponad rok temu
-
Takao Arisue shihan - 7 DAN AIKIDO AIKIKAI - 14 - 16.10.2011
- Ponad rok temu
-
Kim jest JACEK DITRICH, 5dan?
- Ponad rok temu
-
Philippe Orban - Listopad 2011
- Ponad rok temu
-
Wyrafinowane ciekawe techniki.
- Ponad rok temu
-
Staż w Słupsku - Paweł Zdunowski, Jerzy Sapiela
- Ponad rok temu
-
Zapowiedź nowej książki
- Ponad rok temu
-
Aikido w Szczecinku
- Ponad rok temu
-
STAŻ Z SENSEI PRZEMYSŁAWEM GAWROŃSKIM
- Ponad rok temu
-
Sensei Christian Tissier - Poznań 2011 :))
- Ponad rok temu