Elektro-stymulacja mięśni...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli takowy był, proszę Moda o usunięcie ;-)
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze ktoś z Nas, ją stosuje? Moze jakieś wnioski? Generalnie - co sądzicie, jeśli się z tym zetknęliście (pomijam wujka Googla) - Bo, ze genaralnie w sporcie jest uznana - to wiadome... Wyborowa?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie, chodzi mi o samą metodę - jej zastosowanie w Karate. Nie proszę o radę, tylko opinię ;-)
Moze ktoś z Nas, ją stosuje? Moze jakieś wnioski? Generalnie - co sądzicie, jeśli się z tym zetknęliście (pomijam wujka Googla) - Bo, ze genaralnie w sporcie jest uznana - to wiadome... Wyborowa?
Pozdrawiam.
Nie spotkalem sie z tym jako metoda regeneracyjna. Wiadomo, ze w fizykoterapii, elektroterapia jest szeroko stosowana w leczeniu dolegliwosci bolowych o pochodzeniu urazowym w obszarach nerwowo-miesniowych.
W wielu klubach futbolowych czy hokejowych (mowie o profi) bezposrednio po meczu czy ciezkim treningu zawodnicy poddawani sa kapieli kilkuminutowej w lodowatej wodzie (baseniku). Gwaltowny skurcz naczyn krwionosnych, wlokien miesniowych po intensywnym wysilku-rozgrzaniu powoduje dprowadzenie wszelkich zlogow, kwasu mlekowego to skuteczna procedura elementu odnowy.
Ja to robie po amatorsku - odpalam rano wrotki, robie na nich 12km i koncze kapiela w jeziorze. Zima, srednio raz w tygodniu wskakuje do przerebla.
Napisano Ponad rok temu
To może być dobre, jeśli masz delikwenta, który leżał w śpiączce albo gipsie, ma zanik mięśni i nie jest w stanie pracować metodami konwencjonalnymi.
Na to, że podłączysz się do kontaktu, a rano wstaniesz z kaloryferem na brzuchu, raczej bym nie liczył.
Napisano Ponad rok temu
Koganie Drogi, nie mam nastu lat, by szukać magicznego eliksiru - uprawiam karate od 22 lat, więc stwierdzenia o "kaloryferze z prądu" nieco obrazają moją inteligencję. ;-)
Poza tym, drugiego bym nie zmieścił
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ja myslalem ze to EMG
Mi elektro stymulacja miesni kojarzy mi sie z badziewiami z tele zakupow i nigdy bym nie wpadl na to ze ktos to wykorzystuje w sporcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
@Jersey - serce działa tak, jak mózg kaze - nie odkryłem nic nowego... Stymulacja pomija udział mózgu...
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co będzie jeżeli impuls wysyłany do mięśni zakłóci ten sercowy (przypadkowo)? Można długo o tym nie wiedzieć a potem zmiany są nagle przeogromne.
Napisano Ponad rok temu
BTW: jeśli faktycznie, zapodasz elektrody w okolice serducha, to mozesz nabawić się arytmii, lub innych powikłań - to prawda. Nie wiem, moze o to Ci chodziło...
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Historyczne zdjęcia Kyokushin.
- Ponad rok temu
-
SMAROWANIE GWINTÓW
- Ponad rok temu
-