UFC 136: wyniki + bonusy
Napisano Ponad rok temu
Główna karta:
Frankie Edgar pok. Graya Maynarda przez TKO w 3:54 rundy 4
Jose Aldo pok. Kenny’ego Floriana jednogłośną decyzją (49-46, 49-46, 49-46)
Chael Sonnen pok. Briana Stanna przez poddanie (trójkąt rękami) w 3:51 rundy 2
Nam Phan pok. Leonarda Garcię jednogłośną decyzją (29-28, 29-28, 29-28)
Joe Lauzon pok. Melvina Guillarda przez poddanie (duszenie zza pleców) w 0:47 rundy 1
Walki na Spike TV:
Demian Maia pok. Jorge Santiago jednogłośną decyzją (30-27, 30-27, 30-27)
Anthony Pettis pok. Jeremy’ego Stephensa niejednogłośną decyzją (29-28 Pettis, 29-28 Stephens, 29-28 Pettis)
Walki na facebooku:
Stipe Miocic pok. Joeya Beltrana jednogłośną decyzją (29-28, 30-27, 29-28)
Darren Elkins pok. Tiequan Zhang jednogłośną decyzją (30-27, 30-26, 30-27)
Aaron Simpson pok. Erica Schafera jednogłośną decyzją (30-27, 30-27, 30-27)
Mike Massenzio pok. Steve’a Cantwella jednogłośną decyzją (29-28, 29-28, 30-27)
Bonusy po 75.000$:
Frankie Edgar – nokaut wieczoru
Joe Lauzon – poddanie wieczoru
Leonard Garcia vs. Nam Phan – walka wieczoru
Źródło: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Walka Edgara zajebista ale nie rozumiem dlaczego daje się tak prać w pierwszej rundzie skoro w następnych właściwe jest nie do trafienia, on chyba tego też nie rozumie jak by wynikało z wywiadu po walce.
Walka Aldo mi się nie podobała. Taktyka Kenflo była dobra ale myślę że zabrakło konsekwencji.
Walka Sonena smutna. Nie dał żadnych, po prostu żadnych szans przeciwnikowi. Przejechał po nim jak walec.
Walka Phan-a zajebista. Cały czas akcja nie dało się nudzić.
Guillard chyba nie będzie nigdy wielki. Zawsze lubiłem styl Lauzon-a Walka oczywiście fajna choć liczyłem na to że będzie trwać dłużej.
Napisano Ponad rok temu
frainkie edgar jest przekozakiem. juz po poprzedniej walce bylem o tym przekonany, ale teraz mam 100% pewnosci. zastanawiam sie tylko teraz, kto nastepny? guida? melendez?
sonnen vs. stann - bylo do przewidzenia. kazdy kto mial nadzieje na inny wynik po prostu nie byl ze soba szczery
Napisano Ponad rok temu
Sonnen albo jest mega showmanem albo psycholem albo jedno i drugie.. , ładnie pojechał Stanna.
Myślałem , że Aldo zbije strasznie KenFlo a tu takie coś, jakoś wyhamował..a fani kochają go za co innego co nie zmienia faktu, że Florian chyba ani razu mu nie zagroził.
Napisano Ponad rok temu
legendarna? chyba troche przesada
frainkie edgar jest przekozakiem. juz po poprzedniej walce bylem o tym przekonany, ale teraz mam 100% pewnosci. zastanawiam sie tylko teraz, kto nastepny? guida? melendez?
sonnen vs. stann - bylo do przewidzenia. kazdy kto mial nadzieje na inny wynik po prostu nie byl ze soba szczery
No ja nie pamiętam tak fajnej gali od bardzo dawna.
Jedyne, co mnie trochę raziło, to zmiana, którą przeszedł Demian Maia. Fajnie, że poprawił stójkę, mocno uderza i skupia się na kontroli pozycji, ale nie widziałem go chyba ani razu idącego po skończenie. Szkoda, bo tak naprawdę gości z dobrym BJJ jest teraz w UFC niewielu (np. Stann wiedział, że będzie trójkąt rekami i ustawił rękę do obrony, ale nie zadbał w ogóle żeby wyłapać/zablokować przejście Sonnena na drugą stronę).
Frankie jest absolutnym kozakiem, jego walki od dłuższego czasu są naprawdę ciekawe i dramatyczne.
Aldo ostatnio jakoś nie powala, nie ma w zasadzie żadnych luk, ale został trochę rozpracowany i nie może rozwinąć skrzydeł tak, jak w WEC.
Sonnen z takim nastawieniem ma realną szansę dokończyć to, co zaczął poprzednio (musi tylko przećwiczyć obronę przed trójkątem, znów prawie się władował )
Nam Phan jest fajnym fighterem, ale nie widzę dla niego jakiejś wielkiej przyszłości. Jest bardzo niemedialny i nie potrafi wykorzystać swojego sukcesu (widać było na konferencji po gali).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na ile przyjrzałem się Edgarowi, on się po prostu powoli rozkręca i nigdzie nie spieszy.Walka Edgara zajebista ale nie rozumiem dlaczego daje się tak prać w pierwszej rundzie skoro w następnych właściwe jest nie do trafienia.
Jedyne, co mnie trochę raziło, to zmiana, którą przeszedł Demian Maia. Fajnie, że poprawił stójkę, mocno uderza i skupia się na kontroli pozycji, ale nie widziałem go chyba ani razu idącego po skończenie.
Mnie to się właśnie podobało. Facet się rozwija. Nie może wiecznie liczyć, że przewaga w BJJ mu pomoże. Ale nie obawiałbym się również o zaniechanie przez niego akcji w parterze. Myślę, że taki mógł być gameplan na walkę z Santiago. Poddanie Santiago wcale nie musiało być łatwe, mimo osiągnięć Demiana na macie. Dlatego skoncentrował się na stójce, ew. zdobywaniu dobrej pozycji i obijaniu Jorge z góry. Jeśli w następnej walce trafi na typowego strikera, to zrobi z nim coś na miarę Sonnen vs Stann. Ostatecznie może Lauzon vs. Guillard
Walka Nam Phana - niezła. Dobre, długie, wytrwałe pranie w stójce. Coś dla Amerykanów - stąd pewnie nagroda walki wieczoru (i buczenie przy akcjach w parterze w walce Maia vs Santiago).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KSW na przykład brak walk o takim poziomie nadrabia konkretnym show, całą otoczką i to też jest ok, ale dla kogoś kto liznął temat bardziej niż przeciętny Kowalski, wybór jest prosty.
P.S. No no, i to co mówi Franek z undecardem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
UFC 136: Edgar vs. Maynard 3 - kursy
- Ponad rok temu
-
Gala w Bydgoszczy, Nastula
- Ponad rok temu
-
Sekcja zawodnicza Sambo MMA Warszawa
- Ponad rok temu