Ból -Jak wyleczyć?.
Napisano Ponad rok temu
od około roku mam silny problem z bólem z plecach(okolice lędźwi,nerek i czasami trochę wyżej też). Badania na nerki robiłem i wszystko jest okej. Byłem z tym u lekarza ale mówił ,że to bóle wzrostowe.. Ból bardzo nasila się szczególnie pod czas ćwiczenia mięśni brzucha nawet gdy wykonuje ćwiczenia które nie obciążają mocno pleców i przez to za każdym razem trening muszę przerwać(nie raz po 1-2 serii). Ogólnie ten ból utrzymuje się 24/7 tylko przy treningach jest nie do wytrzymania. Miałem zastrzyki z witaminy ale nic nie pomogły , próbowałem się rozciągać, ćwiczyć skłony,martwy ciąg i inne ćwiczenia na plecy ale bez skutku.. Nie znam przyczyny tego bólu dlatego postanowiłem napisać, bo dzisiaj po kilku brzuszkach już nie mogłem się podnieść przez ten ból.
Mam 17 lat , 83kg (nadwaga ok. 2kg na mój obecny wzrost). Jak macie jakieś pomysły na tabletki czy inne to bardzo proszę o pomoc..już naprawdę nie wiem co robić..i spróbuje wszystkiego.
A i próbowałem też przerw w treningu (nawet na ponad miesiąc) ,a ból i tak cały czas się utrzymuje. Mam lekkie skrzywienie kręgosłupa ale podobno nie mam przeszkód w trenowaniu i to nie przez to mam ten ból.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Martwy Ciag dla Ciebie i jeszcze z wygietymi plecami??!! Wykluczone.. Drazek to nic trudnego choc moze byc ciezko na poczatku, mysle ze wiesz co to drazek:P wiec po prostu go chwytasz i sie na nim podciagasz do gory;) na bol plecow moze Ci pomoc jesli go zlapiesz na szerokosci barkow lub minimalnie szerzej i chwile powisisz, ale polecam Ci tez podciaganie, zdrowe cwiczenie i ksztaltuje postawe
Podczas podciągania kręgosłup nie bardzo wykonuje jakąś pracę (chodzi o rozciągnięcie go) ponieważ całą pracę wykonują mięśnie. Dla lepszego efektu rozciągania możesz później do nóg (do pasa) jakieś obciążenie zawiesić ale najpierw powiś bez obciążenia. Pamiętaj o wyprostowaniu rąk.