Dieta oczyszczająca po weekendowym grilowaniu
Napisano Ponad rok temu
Sezon teraz taki - wiadomo. Weekendowe szaleństwo z niezdrowym żarciem i piwkiem. Za każdym razem sobie przysięgam że ostatni raz zjadam mięso pieczone na grillu i za każdym razem tak samo mnie potem męczy. Niby jakoś boleści nie mam ani dolegliwości żołądkowych strasznych ale w poniedziałek rano jest koszmar. A na wieczornym treningu jeszcze gorzej. Zero siły zero wytrzymałości...
Co jeść po takim weekendowym mordowaniu żołądka i wątroby i innych raczej przydatnych organów wewnętrznych żeby dać im trochę luzu i pomóc się zregenerować?
Pozdrówki
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie jeszcze produkty bogate w blonnik i duze ilosci niegazowanej wody min. 2 litry dziennie.
Napisano Ponad rok temu
Nalewka czosnkowa oczyszcza
organizm z odkładającego się tłuszczu, wypłukuje nierozpuszczony wapń, gwałtownie poprawia przemianę materii,
oczyszcza naczynia krwionośne, zapobiega zawałowi serca, miażdżycy, paraliżowi, tworzeniu się nowotworów, likwiduje
szum w głowie, poprawia wzrok, odmładza organizm.
NALEWKA CZOSNKOWA
35 dag obranego czosnku (z nowych zbiorów) rozetrzeć i zmieszać z 200 ml czystego spirytusu. Szczelnie zamknąć
i postawić w ciemnym i chłodnym miejscu (ale nie do lodówki) na 10 dni. Następnie masę należy przecedzić, przelać do
słoika i postawić w ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Teraz środek jest gotowy do użycia. Stosować według
następującego schematu:
DZIEŃ ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA
ilość kropli
1 1 2 3
2 4 5 6
3 7 8 9
4 10 11 12
5 13 14 15
6 16 17 18
7 19 20 21
8 22 23 24
9 25 25 25
10 25 25 25
11 25 25 25
Dalej należy pić po 25 kropli 3 razy dziennie dopóki się nie skończy nalewka. Każdą ilość kropli pić z 50 ml kwaśnego
produktu mlecznego, najlepiej z kefirem lub jogurtem.
Wiele osób nie lubi ostrego zapachu czosnku. Żeby go zlikwidować po zażyciu nalewki należy jeść natkę pietruszki lub
jabłko, albo skórkę cytryny lub pomarańczy.
Uwaga! Kurację stosować nie częściej niż raz do roku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo ja na przykład mogę zgrillować i zjeść wszystko co przede mną nie ucieknie i nie czuję się z tym źle, a nawet dobrze. Natomiast wiele rzeczy, które koledzy polecają, szkodzi mi na potęgę.
Błonnik? Podrażnienie jelit, straszliwe boleści.
Czosnek? Nie dość, że z ust wali to jeszcze żołąd wzdęty i obolały.
Nażreć się jabłek? Nadkwasota.
Natomiast to co nas wszystkich łączy to zły wpływ browara. Browara walniesz kilka litraszy, a żołąd nabije jak bęben. Równocześnie zwiększa się łaknienie, więc żresz, żresz, żresz, końca nie widać. Żarcie zalega w układzie pokarmowym i tkwi tam jeszcze przez wiele, wiele godzin. Ciężka praca jaką wykonuje organizm, żeby to wszystko przerobić wykańcza Cię, a nic nie masz korzyści. Od ręki anihilujesz wiele godzin ciężkiego treningu - odchodzą w niebyt jakby ich nigdy nie było. W dodatku wypłukujesz cenne mikroelementy i grubo się odwadniasz. Im bardziej się odwadniasz, tym bardziej chce Ci się pić - browar goni browar, a z Tobą coraz gorzej.
Moja rada jest taka - profilaktyka. Browara należy przepijać w stosunku 1:1 albo lepiej. Nie herbatą ani kawą, także nie wodą, bo czysta woda wywołuje reakcję potną, wyszczasz ją i wypocisz, razem z mikroelementami, osoby które dużo piją np. modelki tak naprawdę się odwadniają. Soki albo witaminy, możesz też - i tutaj nawiąże do myśli kolegów - trzepnąć mleko i trochę odtłuszczonego kefiru/jogurtu do miksera, do tego owoce jakie chcesz - zajebiaszczy deser i 0%.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zależy co grilluje i na ile jest to przesiąknięte tłuszczem oraz produktami rozkładu róznych związków które mogą miec negatywne działanie na układ pokarmowy. Piwo niewątpliwie ma tutaj swój udział ale na pewno nie jest jedynym czynnikiem. Nie piszę że grillowanie z zasady jest niezdrowe bo wiele zależy od kucharza.Pragnę się zapytać co z grilla tak męczy Twój żołądek.
Błonnik podrażnia jelita i powoduje boleści? Błonnik usprawnia trawienie, polepsza perystaltykę jelit, ich ukrwienie, oczyszcza z toksyn, obniża poziomcholesterolu i ułatwia wypróżnianie. Oczywiście nadmiar błonnika, jak czegokolwiek, nie jest wskazany.Błonnik? Podrażnienie jelit, straszliwe boleści.
Nikt mu nie każe nażreć się jabłek tylko włączyć je do diety, jak i inne owoce czy warzywa. Wszystkie owoce i warzywa prócz poza wspólnymi właściwościami prozdrowotnymi maja także swoje charakterystyczne właściwości. Jabłko jest bogate w błonnik oraz związki mineralne. Jabłka nie zakwaszają organizmu, gdzie ty wyczytałeś albo usłyszałeś takie rzeczy, podaj mi proszę źródła. Przy trawieniu wykazują działanie alkalizujące przez dużą zawartośc pierwiastków zasadotwórczych uwalnianych podczas rozkładu związków występujących w jabłku.Nażreć się jabłek? Nadkwasota.
Ja pijam coś takiego. Mleko/kefir + kiwi + banan + garść truskawek i bardzo sobie chwalę, polecam. :wink: Oczywiście miksuję.Kogan, jakie rzeczy wrzucasz do miksera z tym mlekiem?
Napisano Ponad rok temu
x3
Napisano Ponad rok temu
Tak. Nie każdy człowiek może spożywać potrawy bogate w błonnik.Błonnik podrażnia jelita i powoduje boleści?
Nażreć to mało precyzyjny termin Jednak jabłka, pomidory i mięta są spożywane "pro bono", a mogą mieć działanie wręcz przeciwne do zamierzonego.Nikt mu nie każe nażreć się jabłek tylko włączyć je do diety, jak i inne owoce czy warzywa.
Truskawki, banany, gruszki i jabłka na ogół. Brzoskwinie i ananasy od święta. Tzw. owoce leśne też możnaKogan, jakie rzeczy wrzucasz do miksera z tym mlekiem?
ps. wspominałem o drinku mini-jogurcik + wódka? imprezowy hicior
Napisano Ponad rok temu
Męczy mnie praktycznie po każdym mięsie grilowanym bezpośrednio na węglu drzewnym. Natomiast jak poobwijam w folie czy piekę na tackach to już jest w miarę ok.
Generalnie temat założyłem nie tylko konkretnie pod grilla - tylko w przypadku też innych okoliczności (: Co jeść żeby się oczyścić i dać odpocząć układowi pokarmowemu po kulinarno-alkoholowych szaleństwach (:
Pozdrówki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki zawartości garbników wino sprzyja prawidłowej pracy układu pokarmowego. Pite podczas posiłków, zwiększa wydzielanie śliny i produkcję enzymów trawiennych oraz poprawia ukrwienie układu. Dzięki temu składniki odżywcze szybciej trafiają do krwi. Niektóre substancje zawarte w winie (np. kwas cynamonowy) sprzyjają wydzielaniu żółci, co przyśpiesza trawienie tłuszczów. Delikatne drażnienie ściany żołądka niewielkimi dawkami alkoholu zwiększa odporność na działanie kwasów trawiennych. Wino zmniejsza też ryzyko powstania kamicy żółciowej.
Kogan piszesz mi tu, ze nie wszyscy moga jesc blonnik, wiec rownie dobrze mozemy sie uprzec, ze nie wszyscy moga pic Twoje zdrowotne piwo bo:
Lekarze zabraniają picia piwa przy cukrzycy, podagrze, owrzodzeniu żołądka lub dwunastnicy, marskości wątroby oraz ostrym, chronicznym zapaleniu trzustki.
Wiec jesli koniecznie chcesz filozofowac, to moze wrocisz spowrotem na forum o aikido, tam dzialasz preznie, a tutaj zamiast klocic sie co jest zdrowe, a co zdrowsze, wystarczylo by zachowac umiar i nie wpieprzac blonnika przez caly dzien od rana do wieczora i nie pic 1 skrzynki piwa na dobe i bedzie idealnie.
Ja rozumiem, ze kochasz potyczki slowne, ale w tym rowniez powinno sie zachowac umiar :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jakie znowu zdrowotne? 8O Gdzie ja do picia piwa zachęcałem? 8OKogan piszesz mi tu, ze nie wszyscy moga jesc blonnik, wiec rownie dobrze mozemy sie uprzec, ze nie wszyscy moga pic Twoje zdrowotne piwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
usuniecie pieprzyka
- Ponad rok temu
-
Wypadający bark a treningi boksu
- Ponad rok temu
-
Mgrka z Fizjoterapi o sztukach walki pomocy budowicz
- Ponad rok temu
-
Nerwobóle? Naderwany mięsień? Problem.
- Ponad rok temu
-
Co na zakwasy
- Ponad rok temu
-
Waga Lazienkowa ELEKTRONICZNA pomiar: TLUSZCZ WODA ?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Warszawie znajdę...
- Ponad rok temu
-
Jak wzmocnic kolano
- Ponad rok temu
-
sarsaparilla
- Ponad rok temu
-
Przeciągnięta balacha
- Ponad rok temu