Książka Kyokushin Power Karate, David C. Cook 9 dan
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Lukew
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A była ona kiedykolwiek w otwartej sprzedaży? Poza tym ksiązka Wyborowej i Jeremicza to dwie rózne bajki. Apropos ciekawe kiedy i czy pojawią się następne części książki Jeremicza, tak jak zapowiadano.
Książki Wyborowej drugiego wydania już też zaczyna brakować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... A co do autora W to za dużo tam masła maślanego i tak naprawdę żadnej wartości szkoleniowej nie przedstawia. Ale to tylko moja ocena i może innym odpowiada.
Sandokan... jestes swietnym recenzentem, napisz ty ksiazke a napewno ja kupie, to bylby dopiero bezcerel (od wyrazenia: "bez ceregieli" i jeszcze bez "masla maslanego" i na pewno bez sensu. Jesli ksiazka wyborowej nie ma wartosci szkoleniowej to ty nie masz wartosci trenerskiej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się,że nie prędko.Zauważ,że została zmieniona organizacja.Więc pewnie trzeba by było zmienić nazwę w tytule nowej książki.Dopóki to było kan nie było większego problemu.Natomiast teraz pojawia się problem jaka nazwa ma być w tytule.Po zmianie organizacji powinno to być shin.Czyli np.kata karate shinkyokushin.Tutaj pojawiają się problemy natury technicznej wystarczy spojrzeć na pozycję np.zenkutsu w kan uczono,że ma być krótsza w miarę naturalna w shin jest ona zdecydowanie niższa i dłuższa człowiek z shin oglądając pozycję z kan może stwierdzić,że nie jest wykonana prawidłowo technicznie.Apropos ciekawe kiedy i czy pojawią się następne części książki Jeremicza, tak jak zapowiadano.
Myślę,że problem różnic w technice wykonywania kata został dostrzeżony o czym świadczy program najbliższego seminarium instruktorskiego.Ciekawe tylko jak odbiorą to ludzie z kan którzy przez kilka ostatnich lat dokonywali zmian w wykonaniu kata a teraz może okazać się,że to co do tej pory robili wykonywali niepoprawnie :nie:
W programie seminarium jest też nauka nowych kata.Zapewne chodzi tutaj o zmiany w geksai dai oraz drugim pinianie
Ciekawe również jak wytłumaczony zostanie powrót do Yantsu i Tsuki no Kata które w kan odrzucono jako niewiele wnoszące do rozwoju a tu się nagle okaże,że jednak wnoszą sporo
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się,że nie prędko.Zauważ,że została zmieniona organizacja.Więc pewnie trzeba by było zmienić nazwę w tytule nowej książki.Dopóki to było kan nie było większego problemu.Natomiast teraz pojawia się problem jaka nazwa ma być w tytule.Po zmianie organizacji powinno to być shin.Czyli np.kata karate shinkyokushin.Tutaj pojawiają się problemy natury technicznej wystarczy spojrzeć na pozycję np.zenkutsu w kan uczono,że ma być krótsza w miarę naturalna w shin jest ona zdecydowanie niższa i dłuższa człowiek z shin oglądając pozycję z kan może stwierdzić,że nie jest wykonana prawidłowo technicznie.
Apropos ciekawe kiedy i czy pojawią się następne części książki Jeremicza, tak jak zapowiadano.
Myślę,że problem różnic w technice wykonywania kata został dostrzeżony o czym świadczy program najbliższego seminarium instruktorskiego.Ciekawe tylko jak odbiorą to ludzie z kan którzy przez kilka ostatnich lat dokonywali zmian w wykonaniu kata a teraz może okazać się,że to co do tej pory robili wykonywali niepoprawnie :nie:
W programie seminarium jest też nauka nowych kata.Zapewne chodzi tutaj o zmiany w geksai dai oraz drugim pinianie
Ciekawe również jak wytłumaczony zostanie powrót do Yantsu i Tsuki no Kata które w kan odrzucono jako niewiele wnoszące do rozwoju a tu się nagle okaże,że jednak wnoszą sporo
mnie zastanawia co jest ciekawego w japonskiej ezoteryce?
To nie sa problemy natury technicznej tylko ezoterycznej. Wykladnia ktora nie ma zadnego podparcia w biomechanice czy metodyce sportowej.
Zarowno Royama jak i Midori nie kumaja angielskiego. Nie na tyle zeby sie uczyc w tym jezyku. I to ich trzyma w miejscu w ktorym jest wiekszosc japonskich ekspertow.
Nowa organizacja, nowy mistrz i nowa tajemna wiedza. Taki jest paradygmat karate.
Napisano Ponad rok temu
Kolejna partia w ciągu 30 dni (tak mnie zapewnia drukarnia)
Pozdrawiam Emil Waszak
Ps. Te książki będą bez autografu Soke, jednak będzie go można otrzymać w styczniu 2012 (dokładnie 27,28,29 stycznia), gdyż wtedy organizujemy duże zgrupowanie z Soke u nas w Żarach. CI wszyscy którzy nie będą na zgrupowaniu, ale będą chcieli mieć autograf, będą mogli zakupić książki po tym terminie(oczywiście z autografem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaka jest forma płatności i na jaki adres?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bse masz zamówione dwie sztuki:)
Poul, czekam na telefon pozdrawiam.
Emil
Napisano Ponad rok temu
Koszt jednej sztuki 129 zł, plus koszty przesyłki(przesyłka listowa do 2 kg-książka trochę waży, ubezpieczenie wartości, priorytet) 15 zł (przy wpłacie na konto)
Łączny koszt jednej sztuki wraz z przesyłką 144 zł
Przesyłka za pobraniem 25 zł (szczegóły jak wyżej)
Przy większej ilości książek, wybieramy najtańszy sposób dostawy(kurier, poczta polska, itp-każda przesyłka ubezpieczona )
Wpłata na konto:
CREDIT AGRICOLE (Lukas Bank)
75194010766006991100000000
Agnieszka Sadowy-Waszak (moja żona)
w rubryce "tytułem": podajemy swoje imię i nazwisko oraz dopisek POWER KARATE
Zamówienia przyjmuje drogą mailową: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], podajemy swoje dane personalne oraz adres na jaki mamy wysłać książkę.
Zgłoszenie przesyłacie mailem, w przypadku kilku sztuk wysyłam ci najpierw koszty przesyłki, ty je akceptujesz(lub nie) dokonujesz wpłaty na konto wraz z kosztami przesyłki. Potwierdzam przelew i natychmiast wysyłam książkę.
Posiadam obecnie tylko 26 sztuk, pozostałe rozeszły się dzisiaj w moim klubie (13 poszło od ręki)
Pozdrawiam i zapraszam do zakupu. Ta partia jest bez autografu Soke, autograf będzie możliwy dopiero po zgrupowaniu (27,28,29 stycznia 2012 r. w Żarach, woj. lubuskie)
Mam nadzieje, że tą informacje mogę zamieścić na forum. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Informuje tylko, że będzie przerwa w druku do czasu kiedy znajdziemy drugą drukarnie.
Decyzja Soke (nie możemy tyle czekać na kolejne dodruki. Parametry książki-czyli wykonanie i jakość papieru pozostają bez zmian) z którą ja nie będę dyskutował.
Tak więc jeżeli jest ktoś jeszcze zainteresowany to zapraszam:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ZMIANA TERMINU SEMINARIUM
- Ponad rok temu
-
karate rozterki i wątpliwości
- Ponad rok temu