dziekuje za wyczerpującą odpowiedz
![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie odebrałem tego jako atakPo pierwsze nie chciałem żebyś odebrał to co napisałem jako atak na Twojego instruktora nie o to chodziło.
Bo potężna broń tylko że im dłużej uczę się nią władać tym więcej niedoskonałości zaczynam widzieć…Jesteś także niekonsekwentny w tym co piszesz. Z jednej strony braki w systemie, a z drugiej to potężna broń.
Ooo tu mnie zaskoczyłeś 1 słyszę o tym, ale uważam że to nie dobrze bo ‘’dobry’’ system czy sztuka walki powinna nam w swym zbiorze zastosowań pozwalać na odparcie praktycznie każdego ataku przeciwnika oczywiście na odpowiednim poziomie zaawansowania. Dajmy na to pierwszy a może piąty Dan…Wiesz może nie każdy o tym pamięta lub wie, ale w Goju (IOGKF)jest chyba zapis, że należy czerpać i uczyć się innych systemów, celem uzupełnienia i głębszego zrozumienia tego co robimy.
WIesz o tym fakcie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczymy i to całkiem sporo ale mi chodzi o to że nie ćwiczymy elementów wychodzenia z parteru w razie jakby nasze uniemożliwienie zawiodło.W trakcie treningu, jeżeli nie ćwiczymy elementów, które uniemożliwią sprowadzenie do parteru, nie będziemy ich w stanie zastosować.
Znam tą interpretacje ale odnoszę wrażenie że 4 bunkai to taki ‘’rodzynek’’ aczkolwiek sam jestem dopiero na początkowym etapie nauki Shisochin więc nie wiem jak to wygląda dalej bo jest jeszcze cała masa podstawowych Bunkaii o których nie mam pojecia.Poproś swojego instruktora, żeby pokazał CI interpretację kata saifa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0:30 - fajna balacha bez zahaczenia głowy oponentatutaj jeszcze jeden fajny film
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Znów, to nie wina karate tylko niewyszkolonych instruktorów. Jak nie ma w sali worów to po prostu każdy powinien mieć swoją tarcze, najlepiej tajską i treningi z tym sprzętem powinny być prawie od początku jako standard, obok walki z tak zwanym cieniem czy tez kihonu w powietrze, który tez jest ważny.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu