dziekuje za wyczerpującą odpowiedz

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie odebrałem tego jako atakPo pierwsze nie chciałem żebyś odebrał to co napisałem jako atak na Twojego instruktora nie o to chodziło.
Bo potężna broń tylko że im dłużej uczę się nią władać tym więcej niedoskonałości zaczynam widzieć…Jesteś także niekonsekwentny w tym co piszesz. Z jednej strony braki w systemie, a z drugiej to potężna broń.
Ooo tu mnie zaskoczyłeś 1 słyszę o tym, ale uważam że to nie dobrze bo ‘’dobry’’ system czy sztuka walki powinna nam w swym zbiorze zastosowań pozwalać na odparcie praktycznie każdego ataku przeciwnika oczywiście na odpowiednim poziomie zaawansowania. Dajmy na to pierwszy a może piąty Dan…Wiesz może nie każdy o tym pamięta lub wie, ale w Goju (IOGKF)jest chyba zapis, że należy czerpać i uczyć się innych systemów, celem uzupełnienia i głębszego zrozumienia tego co robimy.
WIesz o tym fakcie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczymy i to całkiem sporo ale mi chodzi o to że nie ćwiczymy elementów wychodzenia z parteru w razie jakby nasze uniemożliwienie zawiodło.W trakcie treningu, jeżeli nie ćwiczymy elementów, które uniemożliwią sprowadzenie do parteru, nie będziemy ich w stanie zastosować.
Znam tą interpretacje ale odnoszę wrażenie że 4 bunkai to taki ‘’rodzynek’’ aczkolwiek sam jestem dopiero na początkowym etapie nauki Shisochin więc nie wiem jak to wygląda dalej bo jest jeszcze cała masa podstawowych Bunkaii o których nie mam pojecia.Poproś swojego instruktora, żeby pokazał CI interpretację kata saifa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0:30 - fajna balacha bez zahaczenia głowy oponentatutaj jeszcze jeden fajny film
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Znów, to nie wina karate tylko niewyszkolonych instruktorów. Jak nie ma w sali worów to po prostu każdy powinien mieć swoją tarcze, najlepiej tajską i treningi z tym sprzętem powinny być prawie od początku jako standard, obok walki z tak zwanym cieniem czy tez kihonu w powietrze, który tez jest ważny.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu