kolano
Napisano Ponad rok temu
uderzyłem kością.zabolało ale sparowałem i trenowałem dalej.jak wróciłem do domu zapodałem lodowy kompres na nogę i poszedłem spać.
teraz obudziłem się, kolano opuchnięte.boli przy ruchu,boli przy dotyku to miejsce.
co to może być?obicie??
jak na razie daje kompresy lodowe i myślę co z tym robić??
Napisano Ponad rok temu
Pomyśl też o noszeniu na trening takiego zmrażacza typu Ice Mix lub maści schładzajacej z aloesem np Dip Rilif Wiem, że to wydaje się absurdem noszenie non stop tego, ale od czasu jak chodzę na salę grać w piłkę i siatkę kilku osobom to pomogło bezpośrednio po kontuzji :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli wczoraj mogles kontynuowac trening, to sobie po prosstu obiles kolanko jezeli byloby cos powazniejszego, napisalbys tego posta wczoraj po treningu, ze nie mozesz ruszac itp
takze przejdzie. oklady z altacetu, ew. jezeli byla pozliwosc ze sobie naciagnales sciagna to mozezs naproxenem smarowac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
radził uważać i oszczędzać kolano.
zapodać lekki stabilizator i powoli wracać na mate?bo nosi mnie.
lekarz twierdzi że nie jest to poważna kontuzja
Napisano Ponad rok temu
Pytanie ogólne: wiązadła czy więzadła?
Napisano Ponad rok temu
Pytanie ogólne: wiązadła czy więzadła?
więzadła
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że można dostać kurwicy nic nie robiąc, bo ja też mam obecnie problem z kolanem (dzisiaj byłem na USG) i nie trenuję od początku grudnia, ale to nie są przelewki. Możesz sobie spieprzyć nogę dużo bardziej, nawet na całe życie.
Napisano Ponad rok temu
sprawdzał stabilność kolano.brak dodatkowej ruchliwości.
w okolicy specjalisty odpowiedniego brak.
pytam się jak poważna jest kontuzja która opisałem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecnie USG mało daje, tzn. nic nie wykrywa, szczególnie na sprzęcie starego typu więc nie sugerujcie się tym, że usg nic nie pokazuje.
wlasnie te USG mnie fascynuje, nie wiem czy tylko w Polsce je sie robi bo oni moj znajomy ortopeda Wloch ani jego kolega Amerykanin nigdy nie slyszeli aby usg kolana robic, zawsze robi sie MRI (rezonans magnetyczny) - cytujac wlocha: "przeciez jak zrobic usg kolana to tam nic prawie nie widac..."
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Drugie sniadanie w pracy
- Ponad rok temu
-
Power Balance
- Ponad rok temu
-
Ruchomość stawu po złamaniu