Ankieta na temat sensu istnienia działu aikido
Napisano Ponad rok temu
Dział wypalił się dawno temu, rozmowy, o pardon "dyskusje" są monotematyczne.
Napisano Ponad rok temu
To, że głównie obleganym tematem na tym subforum jest "Co aikido ma wspólnego z walką" to nie oznacza, że trenujący aikido nie mogą go olać i zająć się innymi kwestiami z tego działu.
Napisano Ponad rok temu
"NIE, aikido nie jest pełnoprawną sztuką walki"
Napisano Ponad rok temu
- jest mi to totalnie obojętne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie widzę sensu usuwania działu aikido (i wiem, że to nierealne). Jest dużo aktywnych aikidoków, obserwując dyskusję w tym dziale widzę, że dyskusja, choć bezproduktywna, jest na wysokim poziomie w porównaniu z innymi działami. Poza tym dlaczego nikt nie czepia się capoeiry? Bo fajne dupy to ćwiczą, czy może ze względu na muzykę? A może wydaje Wam się, że nikt nie sprzedaje capo jako superskutecznej samoobrony? Zdziwilibyście się Poza tym chyba nikt na tym forum tego nie robi.
Ja także cenię aikido mniej niż większość innych sztuk walki, czego staram się tego nie pisać, bo nie chciałbym żeby ludzie, którzy nie znają dobrze mojej sztuki walki całkowicie ją deprecjonowali. Jak ktoś chce się poruszać to niech sobie
Dla mnie to jest hejterstwo a'la wypisywanie w komentarzach na YT klątw na Justina Biebera czy dawniej na Tokio Hotel
Napisano Ponad rok temu
Choć powinno być jakby w innym worku, może właśnie z wushu, tai chi i capoeirą? Dołożyć jakieś działy techniki medytacji, oddychania i będzie się kupy trzymać.
Po prostu w ramach pewnego rozwoju świadomości wokoło tematu. Czasy się zmieniły, oczekiwania też. Nikt już nie wierzy w zabijających wzrokiem japońskich dziadków.
PS. A capo swoją drogą ma dużo więcej z walką niż aikido, choćby to, że gra w roda uczy umiejętności, bo zawiera element reakcji różnicowej, a sami ćwiczący są cholernie sprawni (zaawansowani ofkoz).
Napisano Ponad rok temu
A tak właściwie to gdzie się ono podziało ?
Ankieta rzeczywiście tendencyjna i bezsensu.
Rozumiem Irimi, że wolałbyś tematów na temat Aikido jako Sztuki Walki uniknąć ?
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem dział aikido najlepiej pasowałby do Sport, trening, zdrowie i odżywianie.
Gdyby zaś padło pytanie, czym jest aikido, odpowiedziałbym, że pewną formą rekreacji ruchowej.
W tak skonstruowanej ankiecie od głosu wstrzymuję się.
Napisano Ponad rok temu
Ankieta jest na temat sensu istnienia działu aikido a pytania w ankiecie dotyczą istoty aikido, więc coś tu się nie zgadza.
Moim zdaniem dział aikido najlepiej pasowałby do Sport, trening, zdrowie i odżywianie.
Gdyby zaś padło pytanie, czym jest aikido, odpowiedziałbym, że pewną formą rekreacji ruchowej.
W tak skonstruowanej ankiecie od głosu wstrzymuję się.
Sport, trening, zdrowie i odzywianie?
Chlopie, juz sobie wyobrazam tony postów nt. jak to aikidocy żrą pizze i żłopią piwo oraz nie jest przecież sportem więc znow nie pasuje do działu...
Napisano Ponad rok temu
Ciężko dogodzić tym wszystkim "pozytywnie wkręconym", bo kiedy ktoś mówi czym aikido jest, oni "udowadniają", że tym nie jest. Kiedy z kolei ktoś mówi czym aikido nie jest, ci "udowadniają", że właśnie tym jest.
To może Zamknięte i prywatne? Dobrze będzie?
Napisano Ponad rok temu
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie.
Nie wiem dlaczego część użytkowników próbuje wymusić - żąda interwencji moderatora.
Po co przenosić dział Aikido czy zamykać ?
Może niech moderator zbanuje Randalla i innych z BJJ z działu Aikido jak już to kiedyś miało miejsce w identycznych okolicznościach.
Mam wrażenie, że część użytkowników dąży do takiego rozwiązania :roll:
Napisano Ponad rok temu
Tajest! Cenzurę wprowadzić! Opozycja do tiurmy albo na Syberię! Albo do jakiegoś lasu i kula w potylicę! Job twoju mać!Może niech moderator zbanuje Randalla i innych z BJJ z działu Aikido jak już to kiedyś miało miejsce w identycznych okolicznościach.
Mam wrażenie, że część użytkowników dąży do takiego rozwiązania
Słuszną linię ma nasza władza!
Napisano Ponad rok temu
Banowanie za pisanie tematów niezgodnych z widzimisię jakichś userów? Zróbmy katedrę cenzora, albo prywatne zamknięte forum... zaraz, to już było.
Do czego dążymy? Do wymuszenia z betonu jednoznacznego określenia czym aikido jest/nie jest. I wedle tego stanowiska o aikido mówienia i propagowania.
Napisano Ponad rok temu
Ja bym jeszcze skalpy z pustych głów pozdejmowałOpozycja do tiurmy albo na Syberię! Albo do jakiegoś lasu i kula w potylicę! Job twoju mać!
Słuszną linię ma nasza władza!
I dlaczego obrażasz czyjąś matkę? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Diaboł, łobudźta się. Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu, a każdy temat, choćby "czy aikidocy wolą śledzie w śmietanie czy barszcz z uszkami" prowadzi do skuteczności, czy też raczej nieskuteczności.Ja tylko nie rozumiem dlaczego inni, którzy nie są zainteresowani dyskusjami o skuteczności nie zakładają własnych tematów ?
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie.
Głosować, nie marudzić
Napisano Ponad rok temu
A ty kto jesteś że chcesz mnie banować i za co? Sama się zbanuj, barankiem o ścianę najlepiej.
Nie wyłapałeś sarkazmu. Sam sobie baranka strzel
Akahige wie lepiej o czym mówię. Jakoś kiedyś na święta też został zbanowany za nie jednomyślność w dziale Aikido do spółki ze św pamięci Bogumiłem.
Więc skoro część użytkowników wywołuje moda do działania, to Ja tylko podpowiadam co można by zrobić żeby było dobrze. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Martial Art Coach Needed
- Ponad rok temu
-
Wesołych Świąt 2010
- Ponad rok temu
-
Staż Sylwestrowy Aikido i Ken - Jutsu w SOTO!
- Ponad rok temu
-
fotorelacja ze stażu w Meian Dojo (11.12.2010)
- Ponad rok temu
-
Soto w kawa czy herbata, ma ktoś może materiał video?
- Ponad rok temu
-
Ernest Górny czyli Polak potrafi!
- Ponad rok temu
-
Staż Aikido - Tomasz Sowiński 5 Dan Shidoin PFA
- Ponad rok temu
-
Aikido "Tissierowskie" na Ursynowie lub w okolicy?
- Ponad rok temu
-
Staż z Etienne Leman Sensei 7 dan aikido - 26-28.11.2010
- Ponad rok temu
-
Seminarium - Shihan Etsuji Horii 7 dan
- Ponad rok temu