Jakie jest Wasze zdanie, może ktoś ćwiczył z Ernestem, ja miałem tą przyjemność jakiś czas temu, ledwo zszedłem z maty ( w dobrym tego słowa znaczeniu)

js
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze jednak, jak widzę takich gości, zastanawiam się czym różni się w umiejętnościach drugi dan aikido od czwartego... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jack jaki "Tata" - miałem/mam ksywę "Ojciec"
![]()
a ostatnio taki jeden na P. nadał mi nową, nie wiem zupełnie dlaczego ... ?? A brzmi ona "Tulipan"
Napisano Ponad rok temu
ladnie, dynamicznie itp, nie znam sie na aikido Tissierowskim, ale wszystkie prezentowane ruchy byly w drugim tempie po zatrzymaniu uke? tak ma byc?
Jakie jest Wasze zdanie
Napisano Ponad rok temu
A dla dalszego rozluźnienia podaję małe video 8)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ladnie, dynamicznie itp, nie znam sie na aikido Tissierowskim, ale wszystkie prezentowane ruchy byly w drugim tempie po zatrzymaniu uke? tak ma byc?
Jakie jest Wasze zdanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież to bardzo proste.
Ja bym powiedział, że stopów jest więcej.
Jest atak, kontakt, stop.
Początek techniki - wyciągnięcie, wychylenie. Stop.
Kontra i rzut.
Generalnie fajnie to wygląda, jedyne co mi się nigdy nie podobało w tym stylu, to duża odległość między uke a tori, często na takich dyszlach robione, strasznie obszerne ruchy, no i to bieganie uke z podpieraniem się o matę (to już bardzo kiszka i nie wiem po co się tego trzymają biorąc pod uwagę resztę stylu).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no podales...najwyzszego stopniem (9dan) shihana hombu dojo hehehe chcialbym tak biegać w jego wiekupodałem zły link
)) aczkolwiek i tu widzę trochę biegania
)))
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu