Rękawice do boksu
Napisano Ponad rok temu
Ja kupilem kilka par rekawic naprawde po dobrych cenach.
Czesto ktos kupi rekawice i mu nie pasuja bo rozmiar nie ten etc i sprzedaje za pol ceny.
Szukaj czesto na allegro.Moze cos znajdziesz ciekawego.
Apropo dzis przegladalem rozne stronki ze sprzetem i na jednej byl link do polskiego dystrybutora firmy Boon. Jest to nowa Tajska firma ale z tego co wszedzie czytam zbieraja swietne recenzje. Ich ceny tez sa bardzo przystepne:)
Tutaj stronka
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez kitu na sherdogu piszą że biją na głowę Twinsa i Fairtexy...
Wypadaloby porownywac model vs model.
Boon ma w sumie tylko dwa warianty jednego modelu jeden "velcro/rzep" i drugi wiazany.
Wiele ludzi docenia cene tych rekawic bo w $ to tylko 65.99$(plus podatek).
Fairtex np zazwyczaj kosztuja przynajmniej 30 $ wiecej.
Rekawice podobno bardzo dobrze wchodza na dlon,sa wygodne i solidnie skonstruowane.
Planuje juz jakis czas kupic jedna pare ,moze na poczatku przyszlego miecha Mi sie uda.
Napisano Ponad rok temu
ok fajnie. windy, firetexy, raja... ale teraz nie mam i nie bd mial 200+.
Wiec moze inaczej. zalozymy nie ograniczam sie do tych 100zl. Co mozecie polecic z tanich rekawic ale zeby byly juz wmiare? Jakis link dacie? - bo ogrom tego w internecie a nie znam sie na tym
i chodzi mi raczej o rekawice 14 i wieksze
Pracuję w sklepie w Katowicach: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , takie skórzane rękawice możesz kupić od 120 pln, lepsze 140 pln i takie polecam klientom którzy chcą poćwiczyć, ale np nie stać ich na Fairtexy.
Jak co to pisz do mnie na priva to Ci coś wykombinujemy, albo cyknij na numer sklepowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja kupilem takie
byly za 90zl w promocji dostalem za 70...
trudno mi je ocenic, ale wygladaja na najlepsze z calej mojej grupy
i sa ze skory
jeszcze pytanie co do bandazy
na tych dwoch filmach z 1 strony tematu sa dwa podobne wiazania z tym ze 1 wymaga jakiejs podkladki ktorej nie mam, a 2 nie trzyma kciuka, zrobilem taki mix z tych dwoch bedzie dobrze?
i jeszcze pytanko
mam takie przyrzadowki
sa oka? i czy do treningu z tymi rekawiczkami na worku tez mam wiazac bandaze?
Napisano Ponad rok temu
Skórzane za siedem dych? 8O nieźle.hej
ja kupilem takie
byly za 90zl w promocji dostalem za 70...
trudno mi je ocenic, ale wygladaja na najlepsze z calej mojej grupy
i sa ze skory
Będzie. Chyba, że będzie kontuzja to wtedy nie będzie. Ale jak nie będzie to będzie ok. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem;)jeszcze pytanie co do bandazy
na tych dwoch filmach z 1 strony tematu sa dwa podobne wiazania z tym ze 1 wymaga jakiejs podkladki ktorej nie mam, a 2 nie trzyma kciuka, zrobilem taki mix z tych dwoch bedzie dobrze?
Przyrządówki sa na przyrządy i sa OK. Dla twojego kofortu wiązałbym bandaże raz, że na worku łatwo pozdzierać sobie kostki przy okazji jakichś mniej "czystych" ciosów, dwa bandaże pochłąniają część potu dzięki czemu rękawice nie śmierdzą jak toj toj tylko jak kuweta trzy - taśmy/bandaże/owijki zwał jka zwał dodatkowo usztywniają dłoń co zabezpiecza adepta SW przed urazami, czyli TAK - wiązać.mam takie przyrzadowki
sa oka? i czy do treningu z tymi rekawiczkami na worku tez mam wiazac bandaze?
Napisano Ponad rok temu
tak wyraziles sie jasno, bede testowal, jak sie nie rozwlae znaczy se dobrze wiaze
dzieki za info!
Napisano Ponad rok temu
Kupilem te rozmiar 16.
Dam znac za jakis czas jak je oceniam. :-)
Napisano Ponad rok temu
Jakieś opinie o Boon'ach?
VINLAND82 je chwalił ze względu na opinie różne w necie, ale miał je ktoś na rękach?
Jestem dość początkującym adeptem MT, więc pewnych niuansów pewnie w ogóle nie zauważę. Ale jeśli patrzeć na ceny, to z tej wyższej półki (hand made in Thailand) są zdecydowanie najtańsze i wyglądają zachęcająco.
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie
Napisano Ponad rok temu
Co polecacie? Raja czy Boon? (Boon o jakieś 10-20PLN droższy)
Napisano Ponad rok temu
Czy w Polsce sa dostępne reyesy?
Napisano Ponad rok temu
moje wrażenia:
Wysokiej jakości skóra, sprężysta trochę twardsza niż w fairtexach. Rękawica przylega do dłoni jak szyta na miarę, czuć końcami palców jej koniec. Dla mnie przyzwyczajonego do luzów w rękawicy to nowość. Po założeniu bandaży, osiąga się, hmmm, pełne scalenie łapska z rękawicą, zero przestrzeni, jakby za przeproszeniem, łapa czymś obrosła, coś a la hellboy. na sherdogu piszą że ta początkowa sztywność z czasem ustępuje i rękawica dostosowuje się do kształtu dłoni. Rzep jest krótszy niż w większości rękawic, zdecydowanie mniej jest wypełnienia w mankiecie, co nie przeszkadza rękawicy dawać bardzo dobrą stabilizację nadgarstka. Ogólnie fajne rękawice, sztywniejsze niż kapciowate Twinsy i tańsze niż fairtexy. O walorach użytkowych napiszę już wkrótce.
Napisano Ponad rok temu
W Usa kosztuje okolo 65 $ podczas gdy fairtexy i twinsy rozne modele od 90 w gore.
Jak ktos naprzyklad chce tansze rekawice na worek/tarcze to jest w sam raz:))
Niedlugo przymierzam sie zamowic kilka rekawic z tajskiej strony.
Ceny sa naprawde ciekawe:) Wiadomo nalezy jeszcze przesylke policzyc ale i tak sie sie lepiej oplaca:))
Napisano Ponad rok temu
W Usa kosztuje okolo 65 $ podczas gdy fairtexy i twinsy rozne modele od 90 w gore.
Jak ktos naprzyklad chce tansze rekawice na worek/tarcze to jest w sam raz:))
Niedlugo przymierzam sie zamowic kilka rekawic z tajskiej strony.
Ceny sa naprawde ciekawe:) Wiadomo nalezy jeszcze przesylke policzyc ale i tak sie sie lepiej oplaca:))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam Raja bardzo fajne są dwa razy lepsze od Green Hill prawie w tej samej cenie
Napisano Ponad rok temu
Czasami sparuje, wtedy pożyczam od tych co mają i ich nimi leje
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MMAnews Exclusive: Wywiad z Marcinem Parchetą po Iron Fist 3
- Ponad rok temu
-
Muay Thai Łódź 7-mio lecie Klubu ZAPRASZAMY !!!!!
- Ponad rok temu
-
Wypełnianie worka.
- Ponad rok temu
-
Yiquan vs. Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Rosomak Muay Thai - Warszawa
- Ponad rok temu
-
[Wynik] Witalij Kliczko - Shannon Briggs