Gala MMA w Nowym Sączu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś coś bliżej może powiedzieć na ten temat?
Kto to organizuje (podobno jakiś Sikoński). Coś tam czytałem na stronie o nim, ale nie mogę sobie przypomnieć gościa z żadnych zawodów w bjj czy mma tak na krajowym podwórku, jak i za granicami kraju. Czy nie jest to kolejny samozwańczy, papierowy "miszcz"?
Z tego co wiem to jedynym klubem w Nowym Sączu, w którym można trenować profesjonalnie MMA (parter, stójka i łączyć to) jest "Halny Nowy Sącz".
Pozdrawiam Misiek2
Napisano Ponad rok temu
Mieszkam w okolicy Nowego Sącza i jestem na bieżąco w temacie "ground£".
Kilka miesięcy temu organizowali "Gale MMA" w klubie Velvet, walki toczyły się w octagonie, wszystko wyglądało jak wycięte z obrazka a geneza podobna do tej z filmu "Never back down". Na przeciw siebie stawała dwójka "fighterów" z tego samego klubu. Jednak czy to pozytywne zjawisko na rynku sportów walki ? Czy można to nazwać MMA ?
Proszę o odpowiedzi.
Urywki z gali "G&P" można obejrzeć pod linkiem:
http: //www.youtube.com/watch?v=VURxGaAqOag
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
.........
Kilka miesięcy temu organizowali "Gale MMA" w klubie Velvet, walki toczyły się w octagonie, wszystko wyglądało jak wycięte z obrazka a geneza podobna do tej z filmu "Never back down". Na przeciw siebie stawała dwójka "fighterów" z tego samego klubu. Jednak czy to pozytywne zjawisko na rynku sportów walki ?(Podkreślenie Miśka2)
pozdrawiam
To jest chyba sedno sprawy.
Można powiedzieć "mam pieniądze i co kogo obchodzi, jak je wydaję" - racja. Jednak nazywanie wewnętrznego turnieju "Galą MMA" jest lekką przesadą, a raczej defraudowaniem pojęcia gala. Uważam, że na takiej gali promuje się zawodników mniej lub w ogóle nieznanych, ale kwintesencją całego przedsięwzięcia jest zaproszenie do udziału dwóch lub czterech zawodników mających nazwisko. Wtedy to ma sens.
Po pierwsze ludzie przyjdą dla tej dwójki lub czwórki zawodników.
Po drugie zobaczą (przynajmniej powinni) walkę (i) na odpowiednim poziomie.
Po trzecie ktoś z młodych ma szansę tam zaistnieć (być dostrzeżonym).
Po czwarte ma to wymiar szkoleniowy, a zarazem pokazuje na jakim etapie są pozostali zawodnicy.
Tutaj przypomina mi się niedawna wypowiedź Zbigniewa Bońka. Na stwierdzenie, że dwa polskie zespoły grając ze sobą prezentują ładny futbol odpowiedział "dwóch słabych bokserów też pokaże parę ciosów, uników. etc, etc, ale w konfrontacji z nazwiskiem padną po paru sekundach"
Wniosek - nie można się kisić we własnym sosie, trzeba być otwartym, wtedy przyjdą wyniki.
Pozdrawiam Misiek2
Napisano Ponad rok temu
Dodatkowo były rzekomo rozmowy klub Sikońskiego wyzwał Halnego do walki na tej GALI, ale jak Ci to usłyszeli chcieli 3000zł za wyjscie po zgodzeniu się przez promotorów imprezy ci od halnego powiedzieli ze maja kontuzje jakies tam podobno, po czym ze znajda kogos od siebie. po tygodniu wystawic chcieli jakiegos Piaseckiego czy Pławeckiego ale ten chcial 2,500 EURO!!!!!!!!!!!! co jest czystą żenadą kto to w ogole jest Piasecki?
Takze tyle na temat Klubu Halny o ktorym nikt nie slyszy i gdzie sie tylko gada gada i gada
A do chlopakow robiących i walczacych na tej imprezie 27 mego to kazdy kto wychodzi do walki powinien miec szacunek za samo staranie sie i podjecie wyzwania to moje osobiste zdanie.
Zachecam do pomagania sportowcom i promowania tej pieknej dyscypliny jaką jest MMA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas pisania posta dbaj o 'jaką taką' interpunkcje. Na pierwszy rzut oka widać, że jesteś 'byle jaką' osobą, a tym samym twoja wiarygodność- jak również prawdziwość napisanych przez Ciebie słów- jest znikoma.
By dowiedzieć się wszystkiego o "Halnym", każdy inteligentny człowiek wejdzie na stronę klubową.
Czytałem artykuł w gazecie "Nowosądeckie", w której to Sikoński udzielał wywiadu. Oprócz "reklamówki" nadchodzącej gali, były też kwestie finansowe i pośród nich rzekome 80 tys. na wypłaty dla zawodników.
Trochę matematyki: 80tys./20 zawodników= 4tys., w wypadku gdyby wszyscy dostali po równo. Jestem pewien, że za taką kwotę zawodnicy z "Halnego" podjęliby wyzwanie.
Pozdrawiam,
definicja
Napisano Ponad rok temu
Na stronie tego halnego to widac tylko jedno K-1 i jedyna sekcje bjj w regionie ( wiesz co to region? ) wychodzi na to ze lanserzy sa prekursorami bjj :D z trenerem co ma niebieski pas w judo i nagle z miesiaca na miesiac brazowy pas
w jiu jitsu to wyczytac mozna na ich stronie wiec sami chlopcy sie oklamuja
Wiec jesli chcesz bronic Halnego to najpierw poczytaj
Napisano Ponad rok temu
Trochę matematyki: 80tys./20 zawodników= 4tys., w wypadku gdyby wszyscy dostali po równo. Jestem pewien, że za taką kwotę zawodnicy z "Halnego" podjęliby wyzwanie.
definicja
No i właśnie nie podjęli bo 3 tyś to moze nie 4 tyś ale za darmo nawet jeśli są tacy mocarni by się bili
Poza tym w wywidzie Sikoński mówił o puli na walki a w to wchodza zapewne hotele loty ubiory dla zawodnikow ( ubranie dobrze jednego zawodnika koszt okolo 1000 zł, loty zza granicy , wyrzywienie ... oplacanie kosztow trenerow i cornerow wlacz kalkulator Jakby placili tyle za walki to musieli by miec budzet okolo 100 000zł a to ich druga gala wiec chłopie pomyśl troche albo kup okulary
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A swoje mądrości pozostaw w ciasnym pomieszczeniu własnego umysłu.
Nie będę się sprzeczał i bruzgał, bo to zachowanie dzieciaka z podstawówki, który słabe argumenty zastępuje nad zbyt emocjonalnym słownictwem.
Sprawdzę tę informację w archiwum gazety, bo skoro przeczytałem, że 'wypłaty' to raczej pamięć mnie nie zawodzi.
Pozdrawiam,
definicja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej pojdz na ta gale zobacz a potem sie wypowiadaj.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z POZDROWIENIAMI J
Napisano Ponad rok temu
Zawodnicy G&P są zapraszni na kolejne zawodowe gale (zapraszani a nie wpraszają sie) a masa sponsorów nie ładuje pieniędzy w byle co.. Takie są fakty panowie ,wiem ,że to boli ale lepiej zajmijcie sie K-1 bo w tym jesteście dobrzy i swoim klubem i ludźmi bo zaczynają powoli opuszczać ten super profesjonalny i wypasiony klub .POzdr
Napisano Ponad rok temu
" Czas samochwalstwa kiedyś dobiegnie końca"- ten cytat to moje podsumowanie, twojej osoby i sposobu w jaki mówisz o klubie Sikońskiego.
Pozdrawiam,
definicja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mój błąd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie będę w tym uczestniczył.
Pozdrawiam,
definicja
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Iron Fist 3 - foto relacja z konferencji i ważenia
- Ponad rok temu
-
Konkurs MMAnews.pl i MMA Challengers - wygraj zaproszenie!
- Ponad rok temu
-
Bójka z udziałem zawodnika UFC
- Ponad rok temu
-
Sengoku 15 (video)
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Północnej Amatorskiego MMA-20.11.10r.
- Ponad rok temu
-
Sparringi w naszych klubach- wideo
- Ponad rok temu
-
Dobra i zła wiadomość apropo Macieja IROKEZA Jewtuszko
- Ponad rok temu
-
Osobiste porachunku Undertakera z Lesnarem?
- Ponad rok temu
-
Brock Lesnar i stanowa komisja ponad prawem? (BRAK SPOILERA)
- Ponad rok temu
-
UFC 121 WYNIKI
- Ponad rok temu