Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gala MMA w Nowym Sączu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

budo_misiek2
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 233 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gala MMA w Nowym Sączu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Czy ktoś coś bliżej może powiedzieć na ten temat?
Kto to organizuje (podobno jakiś Sikoński). Coś tam czytałem na stronie o nim, ale nie mogę sobie przypomnieć gościa z żadnych zawodów w bjj czy mma tak na krajowym podwórku, jak i za granicami kraju. Czy nie jest to kolejny samozwańczy, papierowy "miszcz"?
Z tego co wiem to jedynym klubem w Nowym Sączu, w którym można trenować profesjonalnie MMA (parter, stójka i łączyć to) jest "Halny Nowy Sącz".

Pozdrawiam Misiek2
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gala MMA w Nowym Sączu
Co myślicie o tej gali??
Mieszkam w okolicy Nowego Sącza i jestem na bieżąco w temacie "ground£".
Kilka miesięcy temu organizowali "Gale MMA" w klubie Velvet, walki toczyły się w octagonie, wszystko wyglądało jak wycięte z obrazka a geneza podobna do tej z filmu "Never back down". Na przeciw siebie stawała dwójka "fighterów" z tego samego klubu. Jednak czy to pozytywne zjawisko na rynku sportów walki ? Czy można to nazwać MMA ?
Proszę o odpowiedzi.
Urywki z gali "G&P" można obejrzeć pod linkiem:
http: //www.youtube.com/watch?v=VURxGaAqOag

pozdrawiam
  • 0

budo_misiek2
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 233 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

.........
Kilka miesięcy temu organizowali "Gale MMA" w klubie Velvet, walki toczyły się w octagonie, wszystko wyglądało jak wycięte z obrazka a geneza podobna do tej z filmu "Never back down". Na przeciw siebie stawała dwójka "fighterów" z tego samego klubu. Jednak czy to pozytywne zjawisko na rynku sportów walki ?(Podkreślenie Miśka2)

pozdrawiam

To jest chyba sedno sprawy.
Można powiedzieć "mam pieniądze i co kogo obchodzi, jak je wydaję" - racja. Jednak nazywanie wewnętrznego turnieju "Galą MMA" jest lekką przesadą, a raczej defraudowaniem pojęcia gala. Uważam, że na takiej gali promuje się zawodników mniej lub w ogóle nieznanych, ale kwintesencją całego przedsięwzięcia jest zaproszenie do udziału dwóch lub czterech zawodników mających nazwisko. Wtedy to ma sens.
Po pierwsze ludzie przyjdą dla tej dwójki lub czwórki zawodników.
Po drugie zobaczą (przynajmniej powinni) walkę (i) na odpowiednim poziomie.
Po trzecie ktoś z młodych ma szansę tam zaistnieć (być dostrzeżonym).
Po czwarte ma to wymiar szkoleniowy, a zarazem pokazuje na jakim etapie są pozostali zawodnicy.
Tutaj przypomina mi się niedawna wypowiedź Zbigniewa Bońka. Na stwierdzenie, że dwa polskie zespoły grając ze sobą prezentują ładny futbol odpowiedział "dwóch słabych bokserów też pokaże parę ciosów, uników. etc, etc, ale w konfrontacji z nazwiskiem padną po paru sekundach"
Wniosek - nie można się kisić we własnym sosie, trzeba być otwartym, wtedy przyjdą wyniki.

Pozdrawiam Misiek2
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tak czytam te posty i widze tutaj krypto reklame klubu halny z Nowego Sącza, "jedyny profesjonalny klub mma tak?" :) :):):) najlepiej przyjść ocenić gale występ whatever jak to sie nazywa, gadać każdy może robić już nie. Jak halny jest jedyny czemu nie startuje i nie robi gal MMA? :) nie ma kogo wystawic?

Dodatkowo były rzekomo rozmowy klub Sikońskiego wyzwał Halnego do walki na tej GALI, ale jak Ci to usłyszeli chcieli 3000zł za wyjscie :) po zgodzeniu się przez promotorów imprezy ci od halnego powiedzieli ze maja kontuzje jakies tam podobno, po czym ze znajda kogos od siebie. po tygodniu wystawic chcieli jakiegos Piaseckiego czy Pławeckiego ale ten chcial 2,500 EURO!!!!!!!!!!!! co jest czystą żenadą kto to w ogole jest Piasecki?

Takze tyle na temat Klubu Halny o ktorym nikt nie slyszy i gdzie sie tylko gada gada i gada :) :)

A do chlopakow robiących i walczacych na tej imprezie 27 mego to kazdy kto wychodzi do walki powinien miec szacunek za samo staranie sie i podjecie wyzwania to moje osobiste zdanie.

Zachecam do pomagania sportowcom i promowania tej pieknej dyscypliny jaką jest MMA.
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Widziałem linka z samej góry i dodam tylko ze na gali walcza zawodnicy z klubów z Bytomia Limanowej Krakowa i Słowacji :) dla tych co nie lubią czytać.
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Drogi Jeronimo,

Podczas pisania posta dbaj o 'jaką taką' interpunkcje. Na pierwszy rzut oka widać, że jesteś 'byle jaką' osobą, a tym samym twoja wiarygodność- jak również prawdziwość napisanych przez Ciebie słów- jest znikoma.
By dowiedzieć się wszystkiego o "Halnym", każdy inteligentny człowiek wejdzie na stronę klubową.

Czytałem artykuł w gazecie "Nowosądeckie", w której to Sikoński udzielał wywiadu. Oprócz "reklamówki" nadchodzącej gali, były też kwestie finansowe i pośród nich rzekome 80 tys. na wypłaty dla zawodników.
Trochę matematyki: 80tys./20 zawodników= 4tys., w wypadku gdyby wszyscy dostali po równo. Jestem pewien, że za taką kwotę zawodnicy z "Halnego" podjęliby wyzwanie.

Pozdrawiam,
definicja
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tu jestes w bledzie bo 3tyś zł chcieli i by dostali ale w efekcie sie wycofali oferujac kogos innego. :D :D:D a poza tym jakby podjeli wyzwanie to do walk by doszlo wiec... tępy idioto najpierw dowiedz sie dlaczego nie chcieli walczyc ( moze strach? i stad cena zaporowa 2500 euro za ktora juz nagle chcieli walczyc )

Na stronie tego halnego to widac tylko jedno :) K-1 :D i jedyna sekcje bjj w regionie ( wiesz co to region? ) wychodzi na to ze lanserzy sa prekursorami bjj :D :D:D z trenerem co ma niebieski pas w judo i nagle z miesiaca na miesiac brazowy pas
w jiu jitsu :) :) to wyczytac mozna na ich stronie :) wiec sami chlopcy sie oklamuja :)

Wiec jesli chcesz bronic Halnego to najpierw poczytaj :)
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trochę matematyki: 80tys./20 zawodników= 4tys., w wypadku gdyby wszyscy dostali po równo. Jestem pewien, że za taką kwotę zawodnicy z "Halnego" podjęliby wyzwanie.
definicja

No i właśnie nie podjęli bo 3 tyś to moze nie 4 tyś ale za darmo nawet jeśli są tacy mocarni by się bili :) :)

Poza tym w wywidzie Sikoński mówił o puli na walki a w to wchodza zapewne hotele loty ubiory dla zawodnikow ( ubranie dobrze jednego zawodnika koszt okolo 1000 zł, loty zza granicy , wyrzywienie ... oplacanie kosztow trenerow i cornerow wlacz kalkulator :) :) Jakby placili tyle za walki to musieli by miec budzet okolo 100 000zł a to ich druga gala :) wiec chłopie pomyśl troche albo kup okulary :)
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Najlepiej zróbcie sami Gale MMA bo widac ze Halny to wy :D :D:D po 1 poscie juz i zaproszą klub MMA Sikońskiego Ci na pewno nie odmówią i wklepią wam nawet za darmo ale przy wszyskich w na ringu zeby kazdy to widzial i nie mial watpliwosci jaki halny jest mocny w gebie i na forach.
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie prosiłem o komentarz na temat "Halnego". Kto będzie chciał, to wejdzie na stronę i poczyta.
A swoje mądrości pozostaw w ciasnym pomieszczeniu własnego umysłu.

Nie będę się sprzeczał i bruzgał, bo to zachowanie dzieciaka z podstawówki, który słabe argumenty zastępuje nad zbyt emocjonalnym słownictwem.
Sprawdzę tę informację w archiwum gazety, bo skoro przeczytałem, że 'wypłaty' to raczej pamięć mnie nie zawodzi.

Pozdrawiam,
definicja
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie prosiles o opinie na temat halnego ale nikt nie prosil ( poza halnym ) o opinie na temat gali MMA w Sączu :) proste...
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I tak zeby bylo fer Definicja"

Najlepiej pojdz na ta gale zobacz a potem sie wypowiadaj.

Pozdrawiam
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O znalazlem :) :) Sikoński w wywiadzie powiedział cytuje " Na samych zawodników musimy wydać około 80 tys. złotych " CZYLI NIE NA WYPŁATY DLA ZAWODNIKÓW :)

Z POZDROWIENIAMI :) J
  • 0

budo_kozak
  • Użytkownik
  • 8 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja napisze tylko tyle .. jak zawodnicy halnego spisali się w debiucie MMA?- gala shoto klasy C na 5 możliwych walk 1 wygrana boom booma z zajebistą stójką i mega wypasionym parterem z jedynego profesjonalnego klubu w regionie (w 2 walce przegrał z gościem z rekordem zawodowym 0-1 ,a na stonce Halnego pisze,że to czołowy zawodnik MMA w Polsce).Zawodnik z halnego nr 2 .. rekord :tylko 1 przegrana w tych samych zawodach ze zwykłym amatorem.
Zawodnicy G&P są zapraszni na kolejne zawodowe gale (zapraszani a nie wpraszają sie) a masa sponsorów nie ładuje pieniędzy w byle co.. Takie są fakty panowie ,wiem ,że to boli ale lepiej zajmijcie sie K-1 bo w tym jesteście dobrzy i swoim klubem i ludźmi bo zaczynają powoli opuszczać ten super profesjonalny i wypasiony klub .POzdr
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie widzę z mojej strony opinii, na temat waszej "Wielkiej Gali" lub klubu. Postawiłem pytania, by osoby, które znają się dużo lepiej na tych sprawach wyraziły swoje zdanie.

" Czas samochwalstwa kiedyś dobiegnie końca"- ten cytat to moje podsumowanie, twojej osoby i sposobu w jaki mówisz o klubie Sikońskiego.

Pozdrawiam,
definicja
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

samochwalstwo to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Pzdr
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="Jeronimo"]O znalazlem :) :) Sikoński w wywiadzie powiedział cytuje " Na samych zawodników musimy wydać około 80 tys. złotych " CZYLI NIE NA WYPŁATY DLA ZAWODNIKÓW :)

Mój błąd.
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Naszej gali? ja cwiczylem w Halnym i po kilku treningach mialem dosc bo zawodnicy zaczeli pokazywac na slabszych jacy sa silni, nie dalo sie tam trenowac niczego poza strachem o zdrowie... dlatego razi mnie jak ten pseudo klub sportowy HALNY oczernia inne klubu i to ze COŚ ROBIĄ a nie tylko gadają. I nie sa w ogole profesjonalni pomijajac juz ze nie maja papierow instruktorow ani wyksztalcenia do prowadzenia zajec sportowych.
  • 0

budo_jeronimo
  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kazdy ma prawo do bledu.

Pozdr
  • 0

budo_definicja
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zaczynasz 'ripostować' jak mała dziewczynka, która na uwagi odpowiada w podobny sposób.
Nie będę w tym uczestniczył.

Pozdrawiam,
definicja
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024