Obóz gojo ryu?
Napisano Ponad rok temu
Znam jednego typa ode mnie z Jasła. Mając 2 czy 3 kyu w kyokushinie nagle stał się posiadaczem czarnego pasa. Twierdzi, że był na jakimś obozie gojo ryu, a tam akceptują stopnie z kyoka i że zdał na czarny pas, jednocześnie zostając brand chief gojo ryu na podkarpacie.
Ktoś coś wie o czymś tak dziwnym?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oficjalne stanowisko IOGKF Polska jest następujące:
Pragniemy Państwa zapewnić, że Nasza organizacja nie posiada żadnego przedstawiciela w miejscowości Jasło. Nie jest nam także znany B.K.(dane do wiadomości organizacji)"pseudo-instruktor" który jakoby posiada obecnie 1 Dan Okinawan Goju Ryu(wcześniej 3 lub 2 kyu Kyokushin). Celem Naszej organizacji jest ciągłe podnoszenie poziomu wśród uczniów a tym bardziej wśród reprezentujących Nas instruktorów, którzy są Naszą wizytówką. Nie zamykamy drogi do wiedzy, jeżeli ktoś z "zewnątrz" pragnie szkolić się w IOGKF-Polska to dokładamy wszelkich starań, aby wiedza jaką pozyskuje, była "pełna". Nie ma możliwości tzw. przeskoku z 2 kyu na 1 Dana. Nie jesteśmy organizacją, która pozyskuje instruktorów gdzie się da, aby tylko pochwalić się ilością ośrodków. Myślę, że wszelkie niedomówienia i dewagacje na ten temat zostały rozwiane.
Z poważaniem
Emil Waszak
P.S.
Uzyskałem zgodę od sensei Tomak na zamieszczenie w/w treści
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest jeszcze japońskie goju-ryu, ale to chyba nie o to chodzi.
Napisano Ponad rok temu
W Polsce mamy IOGKF Polska, Dolnośląska Federacja Okinawa Goju-ryu Karate-Do(też IOGKF), JKF Goju Kai Polska(japońskie Goju), Goju-Ryu Goshu Kan
Jeżeli jest jeszcze coś to proszę dopisać.
Łyba zapytaj się go w jakiej polskiej organizacji jest zrzeszony.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak z ciekawości zapytam. Czy ktoś wie o jakimś obozie gojo ryu w Bułgarii na którym przeprowadzano egzaminy na stopnie mistrzowskie?
Znam jednego typa ode mnie z Jasła. Mając 2 czy 3 kyu w kyokushinie nagle stał się posiadaczem czarnego pasa. Twierdzi, że był na jakimś obozie gojo ryu, a tam akceptują stopnie z kyoka i że zdał na czarny pas, jednocześnie zostając brand chief gojo ryu na podkarpacie.
Ktoś coś wie o czymś tak dziwnym?
Witam
Nikt z pewnością nie zdawał z Polski na seminarium organizowanym przez sensei Victor Popa w Rumunii z sensei Nakamura.A tym samym nikt nie dał mu przedstawicielstwa na reprezentowanie IOGKF.Zapewniam.Informacja od uczestników w/w seminarium.
Poza tym IOGKF to organizacja,która ma zdrowe i rozsądne procedury egzaminacyjne.
To co gość twierdzi to bzdura.Mam nadzieję,że rozwiązałem wątpliwości
Napisano Ponad rok temu
"Zaginiona sekcja Goju-ryu z Wrocławia" :wink: i awantury z tym związanej
Napisano Ponad rok temu
Mam jakieś takie niejasne wrażenie, że temat zmierza w kierunku pewnego zablokowanego i wyrzuconego z forum przez moderatorów tematu:
"Zaginiona sekcja Goju-ryu z Wrocławia" :wink: i awantury z tym związanej
Witam
Nie znam tematu o zaginięciu sekcji z Wrocławia,dlatego nie będę się wypowiadał.
Natomiast wracając do tematu to sensei Adam Litwiński z Wrocławia wraz z synem byli jedynymi Polakami na wspomnianym gasshuku.Rozmawiałem,a sensei Adam jest za poważnym człowiekiem by używać jakichkolwiek kłamstw.
Link : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
tak goju ryu karate do... tak zwanym prekursorze karate okinawskim...
w polsce nie uzyskałem tylko pojechałem do bułgarii na black belt camp.. i tam zdałem.. ciężko było jak ciul ale udało sie..
a to z ena pasie jest plakietka z kyokushina to trudno.. na to wpływu niemam .. bo to już takie wreczali imienne pasy..
CO o tym sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
Łyba a napisał Ci w jakiej jest organizacji?
Napisano Ponad rok temu
ZIomkowi wyszyli imię i nazwisko, ale pomylili się w nazwie stylu. Już wiem to był kurs korespondencyjny. W zeszłym tygodniu robili egzaminy z Kyoka(nie chcę nikogo obrazić to tylko przykład) a w tym z Goju-Ryu. Mieli nadwyżki w pasach więc nic nie może się zmarnować i dlatego wręczyli im pasy z poprzedniego kursu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wado-kai Wrocław
- Ponad rok temu
-
Polskie kluby karate w Wielkiej Brytanii.
- Ponad rok temu
-
NOWA ustawa o sporcie.
- Ponad rok temu
-
mecz Polska vs Litwa
- Ponad rok temu
-
Goju Ryu, sensei Morio-wywiad
- Ponad rok temu
-
Goju-Ryu Anichi Miyagi