PowerBall w bjj,sw i mma
Napisano Ponad rok temu
szukając sposobów nad robienie siły typowo pod style chwytane znalazłem w internecie fajny gadżet, jakim jest powerball. Kiedyś nawet przez chwilę się tym przy jakiejś okazji bawiłem i zabawa byłą przednia.
Jeżeli opis tej zabawki jest wiarygodny, to na prawdę może być to przydatne w naszych sportach. Wzmocnienie nadgarstka, siły palców, przedramienia, a podobno nawet z pewnymi dodatkowymi akcesoriami można z tym ćwiczyć także nogi i stopy.
Pewnie Ameryki nie odkryłem, dlatego może osoby, które wypróbowały to cudo wypowiedzą się co do jego użyteczności?
W sumie i tak się zdecydowałem na zakup, więc jak przetestuję, to sam też dodam tutaj ocenę.
DLa niewtajemniczonych:
"PowerBall jest przyjaznyw użyciu i został zaprojektowany aby pomóc przy kontuzjach sportowych i dla kompletnego teningu ramienia- szczególnie jeśli chodzi o jego giętkośc i elastyczność.
Jest używany przez muzyków, jako przyrząd do rozgrzewki przy różnych dyscyplinach sportowych oraz jako narzędzie do rehabilitacji cierpiących na ból w kończynie.Znajduje także zastosowanie u osob korzystajacych z komputera.( ćwiczenie na poprawienie krążenia krwi)" - ze strony dystrybutora na Polskę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niby coś pomaga, tak samo jak sprężysty ściskacz, ale są lepsze metody trenowania uchwytu.
no, chyba że chcesz grać na skrzypcach :wink: albo potrzebujesz narzędzia rehabilitacji dłoni
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kulkę tą testowałem przez kilka minut dzięki znajomemu ze ścianki wspinaczkowej, który z nią wzmacnaił chwyt i siłę palców. Na ściankę chodzić nie zamierzam, bo nei mam czasu z gumy, więc taki powerball to chyba najprostsze rozwiązanie.
Napisano Ponad rok temu
lepsze są sposoby na wzmacnianie chwytu.
pzdr gnz
Napisano Ponad rok temu
Dla zabawy - tak, jako trening - nie przekonuje mnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I Mistrzostwa Polski Shooto w klasie C
- Ponad rok temu
-
Kolejne seminarium Alliance
- Ponad rok temu
-
Kurs instruktora samoobrony
- Ponad rok temu