...
wlasnie mniej wiecej to obecnie robimy i na pwno jakis czas to potrwa zanim przejde dalej
Napisano Ponad rok temu
...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zanotowałemzrazik (którego generalnie egzaminy i stopnie niewiele obchodzą i chodzi dla czystej przyjemności robienia fikołków )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy zmiany, które wprowadzasz są "po całości", że się tak wyrażę, czy robisz to tak jakby dwutorowo (nowy styl i stary styl)?
No bo tak, jeżeli bardziej skupiasz się na nowym podejściu, to jak ma się to wymagań egzaminacyjnych i ewentualnych egzaminów na wyższe stopnie przed shihanem czy coś? Czy to, że na przykład Twoje podejście rozjeżdża się z wymaganiami egzaminacyjnymi itd. jest jakimś problemem no i czy wogóle się rozjeżdża?
Nie wiem jak to generalnie jest u Ciebie rozwiązane, bo z tego co napisałeś nie jesteś przypipany do żadnej organizacji, jednak Ty sam jak i Twoi uczniowie zdają egzaminy, no i właśnie jak Twoje nowe podejście ma się do oryginalnych wymagań egzaminacyjnych.
Napisano Ponad rok temu
no mam podobny staz w aikikai jak w kobayashi z przewaga na kobayashi choc nigdy HK nie widzialemSmail jest z linii przekazu Kobayashi, gdzie w stosunku do aikikai suwari-waza i tak jest okrojone niemal do minimum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to tak to chyba powinno zazwyczaj się ćwiczyć, przynajmniej tam gdzie ja ćwiczyłem tak było. Ofc nie wśród początkujących, którzy uczą się kihonu, ale wśród tych co już wiedzą co i jak. Tzn uke zawsze, na każdym etapie, dąży do tego by wytrącić tori z równowagi i go przewrócić, zaś tori ma go skontrolować i unieruchomić jakąś techniką.jako randori gdzie uke atakuje dążąc do obalenia i unieruchomienia, a tori próbuje się temu przeciwstawić jakąś techniką, dążąc do uwolnienia
Napisano Ponad rok temu
a) jako randori w parterze gdzie obie strony dążą do obalenia
jako randori gdzie uke atakuje dążąc do obalenia i unieruchomienia, a tori próbuje się temu przeciwstawić jakąś techniką, dążąc do uwolnienia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim celem jest zbudowanie takiego systemu treningowego, zeby mozna bylo swobodnie przygotowywac do pelnej aplikacji technik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pkt 2 - ok
pkt 1 - jak to będziemy weryfikować, mierzyć postępy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu